100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

Élővilág

A vadon lakói

Csalások

Határtalan szórakozás

Elindult a Red Dead Online nyílt bétája!

Cikkek /

Red Dead Redemption 2 - Vadászat és horgászat

Nem volt még olyan részletesen kidolgozott természet és élővilág Rockstar Games játékban, mint a Red Dead Redemption 2-ben. A fejlesztők mintegy 200 különböző állatfajt engedtek szabadjára a játék világában, melyek eltérő szokásokkal, tulajdonságokkal és napi rutinnal rendelkeznek, interakcióba lépnek mind egymással, mind a környezettel. Meg kell mutatnunk hát, ki is van igazából a tápláléklánc csúcsán.

A vadászat ugyan már része volt az első Redemption játéknak is, és a GTA V-ben is helyet kapott a tevékenység egy apróbb mellékfeladat erejéig, de a fejlesztők most különösen gondos munkával megalkotott részletes növényzettel, állatvilággal és kapcsolódó animációkkal, mozgásokkal emelték újabb szintre a virtuális zsákmányejtést, és mindez most kiegészül a horgászattal is.

A Red Dead Redemption 2-ben kulcsfontosságú szerepet tölt be a vadászat – ez az, amivel a sztori küldetéseken kívül a legtöbbet tehetünk a tábor jó hangulatáért, hiszen ezzel kivívhatjuk a bandatagok tiszteletét. Emellett főzhetünk a saját éhségünk csillapításához, az elejtett vadak kiemelt pénzkereseti forrásnak számítanak, ha eladjuk őket egy közeli hentesnek, és csak ezek után jön a sorban a craftolás, amit már régóta ismerünk a videojátékok világában.

A szabad világban számos zsákmányt ejthetünk, mint szarvast, őzet, nyulat, vadkacsát, de egyén ragadozókat is a prémjeikért és bőrükért, mint róka, farkas, medve vagy aligátor. A tavakban és folyókban különbözőféle, változó súlyú halakat foghatunk.

Fegyverek és módszerek

A jó vadászat receptje természetesen a lopakodással kezdődik, de ezután nem mindegy, milyen fegyvert használunk. Ha íjat használunk, a nyilak kevesebb kárt tesznek a húsban és a prémben, ezért a zsákmányt nagyobb összegért tudjuk eladni. Persze használhatunk bármilyen lőfegyvert is, ám ezek rontanak a minőségen, de ezek között is találhatunk jobbakat és kevésbé ajánlottakat, például a Varmint Rifle egy remek választás erre a célra, mivel kisebb méretű töltényekkel tudunk lőni vele, ezáltal kevésbé roncsolja a zsákmányt.

Ellenben azt is figyelembe kell venni, hogy minél nagyobb egy állat, annál erősebb fegyver szükséges a leterítéséhez, ezért mérlegelni kell a választáskor. Értelemszerűen célszerű a gyengepontokra célozni, mint a fej vagy a szív, hiszen így kevesebb nyíllal/tölténnyel le tudjuk teríteni az állatot. Minél többször találjuk el a célpontot, annál kevesebb hasznot húzhatunk a tetemből.

Különleges, realisztikus hangulatot, és persze nagyobb kihívást ad, hogy a még meg nem ölt, csak megsebzett állat előbb menekülni próbál, és csak később esik össze, és még akkor is lélegezhet – rajtunk áll, meddig hagyjuk szenvedni. A megsebzett állatot jelzi a radar, és a különleges nézetet (hunter vision) választva tudunk nyomába eredni a legyengített, elesett prédáknak.

A megölt vadakat akár helyben, akár a táborban is megnyúzhatjuk, a szállításhoz pedig a lovunkat hívhatjuk segítségül, kinek a hátán végig láthatóak az elejtett állatok. A zsákmányt vállon is cipelhetjük, de ez jócskán befolyásolja a mozgásunkat, így épp elég, ha a lovunkig el tudjuk őket vinni. Bizonyos limitig egyszerre többféle zsákmányt is szállíthatunk. A nagyobb testek, mint a szarvas a nyereg mögé, a ló hátára kerül, a madarak és az apróbb állatkák, mint például a nyulak a nyeregre akasztva szállíthatóak.

Fontos azonban, hogy viszonylag sietnünk kell a tetemek leszállításával, mert a húsok romlásnak indulnak, ezáltal idővel csökken a minőségük!

Horgászat

A különböző állatfajok értelemszerűen más-más természeti viszontagságokat kedvelnek, megvannak tipikus élőhelyeik, ahol megtalálhatjuk őket. Nincs ez másképp a halakkal sem, a különbözőt tavakban és folyókban, folyószakaszokban eltérő fajták foghatóak. Ráadásul mindhez megfelelő csalétek választása szükséges, mindnek megvan a maga kedvenc csemegéje.

Craftolás

Az elejtett állatok prémjét, bőrét, pikkelyeit nem csak eladhatjuk, de craftolás során különböző ruhaelemeket készíthetünk belőlük. A játékterületen élnek úgynevezett "legendás állatok" (legendary animals), melyek ritka példányoknak számítanak a saját fajukban, és különösen értékesek, mert egyedi kiegészítők készíthetőek belőlük.

Ismertető Helyszínek A főhős Történet Szereplők 100% feltétele (ÚJ!) A tábor Élővilág Gyűjtenivalók (ÚJ!) Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások (ÚJ!) A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások