100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

Élővilág

A vadon lakói

Csalások

Határtalan szórakozás

Elindult a Red Dead Online nyílt bétája!

Cikkek /

Red Dead Redemption 2 - Lovaglás

Míg a lovak korábban leginkább csak amolyan "korabeli közlekedési eszközök", hangulatelemek voltak a Red Dead sorozatban, a 7 éven át készült Red Dead Redemption 2-ben különösen nagy, gyakorlatilag kulcsfontosságú szerepet adtak a paripáknak a fejlesztők.

Az RDR2-ben három fontos szerepet is betöltenek: egyfelől továbbra is lóháton ülve tudunk nagy távolságokat megtenni a hatalmas, öt államot felölelő, kies sivatagokon és pusztákon át sűrű erdőkkel, fejlődő településekkel és hófödte hegycsúcsokkal színesített bejárható játékterületen, másrészt ezúttal lovunk lesz a négy lábon járó "inventorynk", az ő hátukon szállíthatjuk nem csak a vadászat során elejtett vadakat, melyek konkrét modellel, animált mozgással is megjelennek, de olyan eszközöket is, mint például plusz fegyverek, amik már nem férnének el a kezünkben.

Mindemellett pedig végig társunk a történet során. Az egyes ló fajták más-más személyiségjegyet viselnek, ebből kifolyólag pedig eltérően reagálnak a nehéz helyzetekben (például megijednek a fegyverropogástól, mocsártól, stb.) és a különböző típusú terepeken, de teljesítményükön javíthatunk, ha gondozzuk őket és foglalkozunk velük, akár egy igazi barátottal. Mindez pedig új ízt és tevékenységeket biztosít a hibátlan élményét megvalósítani kívánó játékba.

A lovaglási élményt részletesen kidolgozott animációk és mozgások teszik élethűvé, az állaton számos különböző izom mozgását figyelhetjük meg, apró részletek színesítik a látványt, minthogy a lovak patája felveri a sarat, vagy ahogy a hidegben összezsugorodik a lovak heréje is, de mint ahogy a Rockstar Games szinte mindig a mesterséges intelligenciában teszi magasra a lécet a játékiparban, láthatjuk a lovunk élethű reakcióit is a környezetre, például ha egy ragadozó állattal találkozunk.

Lóháton Amerika szívében

A Red Dead Redemption 2-ben összesen 19 lófajta közül választhatunk, melyek között megtalálható:

 • Apploosa
 • Arábiai
 • Shire
 • Morgan
 • Tenessee walker
 • Mustang
 • Magyar félvér

Lovakat vásárolhatunk helyi istállókban (itt el is adhatjuk őket), elköthetünk egyet, befoghatunk egy szabadban vágtató vadlovat, vagy egyéb úton is hozzájuthatunk egy-egy új paripához a történet során. Idővel azonban érdemes megtalálni az egyetlen igazit, akivel magas szintre húzzuk a barátsági szintet, hogy bárhol, bármilyen szituációban megfelelő társ legyen számunkra. Ehhez etetnünk, itatnunk, tisztítanunk kell őt. Fejleszthetjük nem csak a saját, de a lovunk állóképességét is, és ügyelnünk kell az életerejére is, még ha ez természetesen nem is jelenti azt, hogy folyton azon kellene aggódnunk, hogy a mesterséges intelligenciával vezérelt paripánkat mégis mikor fogják szétlőni, hiszen a játék nem erről szól.

Nagyon fontos, hogy eltérően a legtöbb lovaglást biztosító nyílt világú játéktól, a Red Dead Redemption 2-ben sohasem generálódik mellénk egy füttyszóra a lovunk, ezért folyamatosan tartsuk őt magunk mellett, ne kószáljunk el messzire, főként, ha hasznos fegyvereket tartunk a nyereg mögött.

Lovak testreszabása

A játéknak különleges ízt ad, hogy nem csupán a kötelék építése miatt valósághű és élménydús a lovaglás, de attól is, hogy hasonló részletességgel testreszabhatjuk őket, mint autóinkat a Grand Theft Auto V-ben. Ez számos megvásárolható külső kiegészítőt jelent, melyek a következő kategóriákba sorolhatók:

 • Coat (Lótakaró)
 • Tack (Lószerszám)
  • Saddle (Nyereg)
  • Stirrup (Kengyel)
  • Spurs (Sarkantyúk)

Az egyes elemek nem csupán jobb esztétikai élményt nyújtanak, de befolyásolják a ló teljesítményét is akár pozitív, akár negatív irányban.

Ismertető Helyszínek A főhős Történet Szereplők 100% feltétele (ÚJ!) A tábor Élővilág Gyűjtenivalók (ÚJ!) Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások (ÚJ!) A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások