totyak írta: ↑2022. 04. 13. 17:45
Rendeld meg online a dobozos verziót, úgy sem lesz drágább, mint a digitális és legalább a polcon lesz.
Végül hagytam a francba és megvettem digitálisan. Igazából semmit nem veszítettem vele, ugyanis a korábbi játékaikhoz, legutóbb ugye a Red dead 2-höz képest a Definitive Edition doboza semmit nem tartalmaz. Még egy gombkiosztást tartalmazó papír sem fért bele ahogy a neten láttam, ami elég nevetséges. Az RDR2-ben kaptunk egy komplett térképet és posztert is, mint ahogy anno a régi GTA-khoz meg az első RDR-hez is, itt azonban full üres, lényegében csak a helyet foglalta volna a polcon. Helyette inkább mást vettem lemezesen, aminek a dobozában legalább egy használati útmutató van, ezt meg megvettem digitálisan.
brenor írta: ↑2022. 04. 19. 17:56
Ez a mod:
https://www.definitive-edition-project.com/vc-de
Sokkal jobb, mint az a felújított borzalom amit a Rockstar adott ki. Nekem eddig nagyon tetszik és több pc-s hibát kijavítottak. Ráadásul a grove street games több olyan hibát benne hagyott amire a modderek odafigyeltek. Képes a take two rockstar bíróság elé citálni azokat a moddereket akik sokkal jobb munkát végeztek, mint a grove street games. Mostanában nagyot csalódtam a rockstarban.
Hát azt eddig is tudtuk és láttuk a videók alapján, hogy a modderek többet akarnak és többre is képesek puszta rajongásból szinte nulla büdzsével, mint a Rockstar a milliárdjaikkal. Sajnos ez van, a Rockstar is elkurvult, vagyis hát főleg a T2, a Rockstart meg húzták magukkal a mélybe. Az meg a nettó agyrém, hogy a moddereket még büntetik is.
brenor írta: ↑2022. 04. 19. 19:33
Bugok a legkisebb probléma, nagyobb probléma a lelketlenség. Míg azok a modderek akik felújítják a trilógiát, játszhatóbbá teszik lelküket beleöntik, addig a rockstarék 20 fős csapatot alkalmaznak egy tök király trilógia felújítására, akik eddig csak mobil játékokat fejlesztettek, előveszik az unreal engine 4-t rábasszák a teljes játékot, bocsi trágár kifejezésért, de ezt nem lehet szebben leírni, mert szó szerint ezt csinálták és kiadják tripla A-s áron a gta 3 20. évfordulójára. Persze nem azzal a 20 fős csapattal volt a legnagyobb probléma, hanem a take two, rockstar pénzlehúzásával, akik szembeköpik saját szellemiségüket. Nem értik meg azt, hogy mitől lett olyan jó az a trilógia, és úgy látszik nem is akarják megérteni. Miért nem inkább moddereket alkalmaztak, ha már nem akarnak remaket csinálni?
Összességében egyetértek, de szerintem azt azért megértették, hogy mitől volt olyan jó a trilógia, hiszen ezek a játékok 70-80%-ban ugyanolyanok felújítva is, mint 20 éve. Persze pont emiatt érthetetlen és szégyen az, hogy mai tripla A kategóriás árra lőtték be ezt a trilógiát, három játék ide vagy oda. Lelketlennek nem mondanám, inkább csak elkapkodott és low budget munkának, ez egyébként a legnagyobb baj az egésszel. Bár te PC-s vagy, szóval ez neked nem szól, de azt azért el kell ismerni, hogy az átdolgozott gombkiosztás és irányítás sokkal játszhatóbbá és kényelmesebbé tette a játékokat, mint amilyenek az eredetik voltak. És azért grafikailag is van fejlődés, még a mobil portokhoz képest is, de főleg az eredeti konzolos, PS2es és klasszikus Xboxos verziókhoz képest (nyilván a PC-shez képest nem). A fegyver és rádió kerék is fasza, és a járműben meg gyalog használható freecam is sokat dob az élményen. A Checkpoint rendszer sem rossz, bár a hosszabb összetettebb küldetésekben, mint a SA-ban a kaszinó rablás, igazán tehettek volna a küldetés közepére is egy checkpointot, hogy ne kelljen már full elölről kezdeni az egészet. Óriási bugokkal nem találkoztam, 1x robbantam fel taxistul a semmitől, illetve mindennaposak a kidönthető tárgyak felrepülése és betonba folyása ami elég gáz, de ennél durvább hibákkal nem találkoztam. Meg kell mondjam, minden fanyalgásom ellenére azért élveztem a játékot. A Vice City hatalmas élmény volt, persze a kivágott zenékért kár (na meg mert lusták voltak rendesen megcsinálni a rádió kereket úgy, hogy a számok nevét és előadóját is kiírja a csatorna alatt, ha már a GTA5-ről koppintottak), de összességében hangulatos volt, élveztem. A SA-t is majdnem végig toltam, csak ott a banda háborúkat a végén olyan nehézzé tették, hogy sehogyan sem bírom megcsinálni őket, szóval várok patchre (bár valszeg hiába) és majd utána befejezem. A GTA3 meg őszintén szólva sosem jött be igazán régen sem, most sem. Félreértés ne essék, nem a játék érdemeit akarom kétségbe vonni, de nekem túl régi és uncsi még így is. Persze egyszer majd kitolom ezt is.
Összességében tényleg sok szempontból gáz lett ez a felújítás, a teljes árát pedig sehogyan sem éri meg, de azért annyira nem lett katasztrófa, vannak jó megoldások és jobb pillanatok, valamint a modern irányítás és checkpointok miatt azok számára is élvezhető, akik már elfelejtették a 20 évvel ezelőtti irányítást és képtelenek vissza szokni, mint én. Kérdés, hogy fognak e még javításokat kiadni, mert bőven van mit javítani még most is, de ha nem engednék el, akkor néhány patch után már elég korrekt kis pakk lenne. Bár sajnos szerintem szokásukhoz híven ismét arcon köpnek és nem lesz több patch. Na mindegy, egyik szemem sír, másik nevet, mert élveztem a játékokat, de továbbra is azt mondom ennél jóval többet érdemelt volna mindenki.