Arminho írta: ↑2019. 07. 07. 19:04
Az összes végkifejletet csak akkor láthatjátok max, ha megnézitek YouTube-on, mert összesen 99 különböző fajta befejezése van a játéknak.
Majd lehet, hogy én is írok róla egy részletesebb véleményt, mert valóban, ez a játék nagyszerű és megérdemli, hogy többet beszéljünk róla. Vannak benne hibák, nem is kevés, de egyszer kipróbálni mindenkinek ajánlott, már csak azért is, mert miután végigjátszottad, újra és újra ki akarod akasztani, hogy olyan végkifejletet lássál, amilyet valóban akarsz. Ez pedig sem a Heavy Rain-nél, de még a Beyond: Two Souls-nál sem esett meg velem, úgyhogy ebben is kiemelkedő a játék.
Nálam amúgy az első végigjátszásomban
Markus meghalt a végső felvonulás során North-tal és a többiekkel együtt, Kara, Alice és Luther megmenekültek a megsemmisítő táborból, Connor felett pedig átvette a CyberLife az irányítást. Majd még akarok egy olyan mentést, ahol
erőszakosan fellázadok az androidokkal és végül felrobbantom a várost, meg egy olyat, ahol
mindenki életben van a végén.
Egyetértek, és várom majd a kritikát, valószínűleg tőlem is érkezik majd egy részletesebb vélemény a jövőben, különösen azért, mivel a játék magyar fordítást/feliratot is kapott, és a nem is annyira sokára esedékes szakdolgozatom témája pont a mai filmek és videojátékok angolról magyarra történő fordításáról fog szólni, és a Detroit mindenképp benne lesz majd.
Na de a tárgynál maradva: valamikor én is írok róla bővebb véleményt, ám ehhez előtte még jó párszor végig akarom tolni hogy a lehető legtöbbet lássam a játékból és a legtöbbet tudjam leírni róla. És valóban vannak hibái a játéknak, én azonban úgy érzem, hogy ezek teljességgel a játék műfajából eredő hibák, meg valamilyen szinten persze a 'gépek lázadása' klisé, de ebbe most ne menjünk bele, ettől még egy remekmű ez a játék. Én nagyon élveztem és hamarosan végig akarom tolni ismét.
Én Kara-val már a legelején elbasztam, mivel attól féltem, hogy ha megmozdulok Todd parancsának ellenére, akkor az a részeg állat megint elpusztítja és emiatt veszítem el a karaktert, de szokásomhoz híven rosszul láttam a helyzetet, rosszul ítéltem meg a szitut, és sajnos elvesztettem a csinos Android cselédet. Markus volt nálam az egyetlen túlélő, igaz nem sikerült összehoznom őt North-tal, kvázi senkivel sem volt szilárd kapcsolata a sztori végén, de rendkívül látványos utcai csaták keretein belül sikerült legyőznöm a végén az embereket és több millió Androidot szabadítottam ki, és a végén az ellenállás vezéralakjává vált Markus. Connor-ral én is elbasztam, ráadásul én végig kb rossz döntéseket hoztam vele, emiatt Hank is megutálta, pedig azt hittem hogy ha én is Android gyűlölővé teszem Connort, akkor szimpatikusabb leszek az Android-ellenes Hank-nek, de tévedtem. Ja és végül én is elrontottam az FBI vagy nem is tudom milyen rejtett földalatti placcon az elkapott Androidok alkatrész-cseréjét, emiatt nálam is lekapcsolta az Androidot a CyberLife.
A másik két ending, amiről írtál spoilerben, érdekesen hangzik, majd én is ki akarom próbálni.
Amúgy én egy Facebook csoportban olvastam, hogy elvileg másfél végigjátszás úgymond elég ahhoz, hogy kiplatinázd a játékot, de akkor ezek szerint a platina trófea megszerzése nem foglalja magában mind a 99 (leírni is durva!!!) endinget a játékhoz. Nem baj, emiatt legalább nagyon tartalmas a program, és rengetegszer neki lehet esni úgy, hogy talál benne újdonságot az ember. Az ilyeneket szeretem igazán.
Rockstar69 írta: ↑2019. 07. 08. 21:25
Igen, olyan mint egy telefonos játék. Anyám telefonján volt hasonló stílusú 10 éve.
Amúgy hogy lehet többen játszani?
Én szerintem pont emiatt nem fogom letölteni és kipróbálni.
Ez a szintű játék már simán elfér az ember zsebében is, akkor meg minek konzolra. Igaz, hogy kevés helyet foglal, kb. mintha rajta se lenne a PS-en ahogy láttam, de ettől függetlenül engem annyira nem nyert meg. Majd meglátjuk, lehet talán kipróbálom, de én már az augusztusi ingyenes játékokat várom inkább.