100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Több részletet rejt az új RDR 2 előzetes, mint gondolnánk!

A Red Dead Redemption 2 csütörtökön megjelent második trailere valamivel beszédesebb volt, mint az előző, de azért most sem halmoztak el minket információkkal. Azonban ahogy az a trailereknél lenni szokott, sok apró részlet bújik meg a képkockákban - még egyes karakterek megjelenése is sokat mondhat - ezért összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amiket megtudtunk az új előzetesből.

A cikk további része spoilereket tartalmaz a Red Dead Redemption történetével kapcsolatban, ha ezeket el akarod kerülni, ne olvasd tovább a cikket!

Először is érdemes megnézni újra a trailert, amihez magyar feliratot is készítettünk. A cikkben nem szerepel minden egyes képkocka, viszont létrehoztuk a Red Dead Redemption 2 galériánkat, ahol minden jelenet megtalálható, minden korábban megjelent kép mellett. Ezt ide kattintva érheted el.

Az előző rész történései előtt fog játszódni az új rész

Dutch az RDR-ben (balra) és az RDR 2-ben (jobbra).

1 perc 13 másodpercnél feltűnik Dutch Van der Linde a videóhoz írt kedvcsinálóban is említett banda névadója, aki központi szerepet játszott az előző epizódban. A Red Dead Redemption a videóban bemutatott banda feloszlását követően játszódik, aminek John Marston (az előző rész főszereplője), Bill Williamson, Javier Escuella és természetesen maga Dutch Van der Linde is tagja volt.

Anélkül, hogy jobban belemennénk a történetbe, elég annyit tudni, hogy a történet során mind a négy ismert tag meghal, tehát az új rész egyértelműen egy előzmény sztori lesz, ami azt jelenti, hogy 1911 előtt fog játszódni a játék. A legtöbb vélekedés szerint 10-15 évet is visszaugorhatunk az időben, tehát valamikor a századforduló környékén kapcsolódhatunk be a történetbe.

Már majdnem teljes a banda

wagszilla elképzelése az artworkön ábrázolt karakterekről. Forrás: http://gtaforums.com/topic/897462...

A tavalyi bejelentést követően a Rockstar közétett egy artwokröt, amiről mára szinte biztosan állíthatjuk, hogy Dutch bandájának a tagjait ábrázolja. Egy wagszilla nevű GTAForums felhasználó megpróbálta beazonosítani a karaktereket az új információk alapján, a végeredmény elég hihetőnek tűnik. Annyit még érdemes hozzátenni, hogy az általa "Old Timer"-ként megnevezett karakter valószínűleg Javier Escuella, bár még nem láttuk őt, ahogyan John Marston-t sem, de mivel az előző részből tudjuk, hogy tagjai voltak a bandának, elég valószínű, hogy itt is fel fognak bukkani.

John visszatérése különösen szívmelengető lenne azok számára, akik játszottak a Red Dead Redemption-nel, különösen a drámai befejezés miatt. Elég nehéz lenne elképzelni, hogy pont ő maradna ki a sorból, viszont egy ilyen "nagyágyút" érthető módon próbál minél tovább leplezni a Rockstar.

Érdekes adalék, hogy ahogy fentebb említettük a Red Dead Redemption-ben megismert négy bandatag mindegyike meghal. Persze nem természetes úton, hanem néhány szövetségi ügynök kéri meg John Marston-t, hogy vadássza le Dutch-ot, Bill-t és Javier-t, John-nal pedig ők maguk végeznek. Jogos a kérdés, hogy a maradék három tag miért nem szúrja az ügynökök szemét. A leglogikusabb magyarázat talán az, hogy ők már korábban meghaltak, ezért nem kell foglalkoznunk velük. Könnyen lehet, hogy itt is búcsútt kell vennünk a főhősünktől, és ki tudja, talán újra átvehetjük az irányítást John Marston felett.

A főszerepben Arthur Morgan

Arthur Morgan

Az új videó középpontjában Arthur Morgan áll, akinek már az előző trailer végén is hallhatjuk a hangját, valamint a fent említett artworkön is ő áll középen. Mindezekből arra következtethetünk, hogy a játék során őt fogjuk irányítani, bár egyes vélekedések szerint, a GTA V-höz hasonlóan, több karakter bőrébe is bújhatunk, de erre eddig nem kaptunk utalást, sokak számára csak az artwork adott erre okot. Negyedjére már amúgy sem lenne ütős elsütni ezt a poént. Mindenesetre a videó alapján Arthur elég hidegvérűnek tűnik, akit nem hat meg néhány emberi élet kioltása, így elmondható, hogy John Marston szöges ellentéte, aki próbált távolodni az efféle életmódtól.

Ki lehet a szőke nő?

Abigail Martson (balra), a trailerben szereplő nő (középen) és a Bonnie MacFarlane (jobbra).

Az 1 perc 3 másodpercnél megjelenő szőke nő újabb találgatásokra adott okot. Sokan Bonnie MacFarlane-t vélték felfedezni benne, de ez már csak azért is furcsa lenne, mert ő és John Marston a Red Dead Redemption elején ismerkednek meg, így elég érdekes lenne, ha nem találkoztak volna korábban, noha hasonló körökben mozogtak. Az előző rész alapján amúgy is távol áll tőle az ilyen életmód.

Valamivel biztosabb lábakon áll az a teória, miszerint ő nem más, mint Abigail, vagyis John Marston felesége. Róla tudjuk is, hogy Dutch bandájával mozgott, ahol prostituáltként dolgozott (John is ott ismerte meg, majd vette el feleségül), viszont kicsit eltérő az arcuk és hajszínűk sem egyezik, akkoribban pedig még nem volt olyan elterjedt a hajfestés, hogy egy redneck feleség ilyenekkel foglalkozzon.

Ami még szembetűnő, hogy a középső hölgynek barna szeme van a másik kettőnek viszont kék. A végső következtetés tehát, hogy valószínűleg egy új karaktert ismerhetünk meg a személyében.

GTA V Wild West Edition?

Ahogy azt a Red Dead Redemption-ből és a trailerhez mellékelt szövegből tudjuk, ez a banda sem virágárusítással kereste a kenyerét. Ebben a másfél percben is jónéhány nagy rablást láthatunk, amik ugye a GTA V központi részét képzték. Ezen a téren hasonló lesz a két játék, az viszont kérdés, hogy ezek improvizáltak lesznek-e, vagy itt is részletesen meg kell-e terveznünk minden nagyszabású akciót.

Annyi biztos, hogy a GTA V-höz hasonlóan itt is filmek ihlették a rablásokat, a vonatrablós jelent például a 2007-es Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című filmre emlékeztet.

A jelenet a játékban (balra) és a filmben (jobbra). Forrás: IMDB

Változatos lesz a bejárható terület

A terület méreteiről nem sokat tudtunk, csak a 40. másodpercnél tudunk meg annyit Morgan-től, hogy 3 államban üldözik őket, ebből talán következtethetünk arra, hogy 3 államot ölel fel a játékterület. Azt viszont láthatjuk, hogy a vidék változatos lesz. A havas fenyvesek az előző részből sem maradtak ki, a Red Dead Redemption 2-ben viszont valószínűleg nagyobb hófödte területekkel találkozhatunk, és a hóréteg vastagsága is jelentősen növekedett.

A trailerben láthatunk mocsarakat is, ami szintén nem újdonság, viszont sokak szerint ez arra utal, hogy a Louisiana-i mocsárvidéket is felöleli a játék, ami Rio Grande közelében található (az előző részben a játék területének egy részeként szolgáló Nuevo Paraíso elvileg ezt a területet öleli fel).

Ez azért érdekes, mert tavaly áprilisban felbukkant egy térkép a NeoGAF oldalán, amit a TechRadar szerint egy Rockstar-hoz közel álló személy szivárogtatott ki. Ezen a térképen az új terület gyakorlatilag a Red Dead Redemption pályájának folytatásaként szerepel (sőt, átfedésben is van egymással), tehát azon a részen, ahol elvileg Louisiana is elterülhetne. Ezt persze érdemes fenntartásokkal kezelni. (Különösen érdekes a New Bordeaux nevű rész, a Mafia 3 városát is így nevezik, ami szintén ezen a környéken fekszik).

Régi és új ficsőrök

Ugyan már az előző részben is vadászhattunk, olyan nagy jelentőssége azonban nem volt. Az előző trailerben a lóháton állattetemet cipelő vadász azonban már arra engedett következtetni, hogy itt nagyobb szerepe lesz. A mostani videóban 1 perc 2 másodpercnél is kapunk arra utalást az íjjal vadászó Morgan által, hogy sokkal kinfinomultabb lesz ez a tevékenység.

Azért remélhetőleg nem viszik túlzásba, és nem lesz egy Far Cry szintű darálás a játékból. Unalmas lenne, ha itt is meg kéne ölni mondjuk 10 bölényt, hogy nagyobb pénztárcát készítsünk a bőrükből. Eddig szerencsére még arra sem kaptunk utalást, hogy a manapság oly divatos lopakodást is gyakran kell majd alkalmaznunk.

1 perc 5 másodpercnél viszont ismerő jelenet tárul a szemünk elé, Arthur valószínűleg épp egy lovat készül betörni, az előző részből már jól ismert módon.

Az idén tavasszal megjelenő néhány hivatalos képből már sejthető volt, hogy lehetőségünk lesz két fegyvert is használni egyszerre, most viszont mozgásban is megcsodálhattuk ezt a ficsőrt, ami mindenképpen előrelépés az előző részhesz képest. Az viszont még nem derült ki, hogy alapból képes lesz-e rá a főhősünk, vagy a San Andreas-hoz hasonlóan, itt is meg kell felelni bizonyos kritériumoknak.

A videó első percénél vízben gázóló emberek sokakban felkeltették a reményt, hogy az új részben talán úszhatunk is. Mivel konrét úszó embereket nem láttunk, erre még nem érdemes mérget venni, lehet csak a mocsarakban való közlekedést oldhatjuk meg a vizen keresztül.

Az ördög a részletekben rejlik

Végezetül érdemes megemlíteni néhány kisebb részletet, amiktől olyan minőségiek a Rockstar játékok. A trailer legelején mikor megjelenik a főhős, a ló szépen letapossa a fűszálakat, a 24. másodpercnél megjelenő szekér kerekéről leesik a sár, egy Twitter felhasználó pedig még azt is fontosnak látta kiemelni, hogy az állatok nemiszervei is élethűen viselkednek.

Továbbá az egész tariler során megfigyelhető, hogy a területet furcsa köd lepi. Az első videóban nem igazán láttunk ilyesmit, lehet, hogy a fejlesztők így próbálják kiküszöbölni, hogy a jelenlegi konzolok nem bírnának el olyan nagy látótávolságot.

Mire számíthatunk a jövőben?

Ha valóban ki szeretnék adni jövő tavasszal a játékot, pár héten vagy hónapon belül, érkeznie kéne néhány nagyobb magazin előzetesnek és egy megjelenési dátumnak. Az L.A. Noire újrakiadása miatt - ami november 14-én esedékes - lehet még nem számíthatunk információáradatra, utána viszont be kéne indulnia a masszív hype-nak. Reméljük már nem csúszik a játék és jövő tavasszal már tényleg kezünkbe vehetjük a Red Dead Redemption 2-őt.


Maccs
Offline
2017. 10. 01. 15:07
Az előző RDR2 híretekhez kommentelve csak ismételni tudom magam! Profik vagytok!! Köszönjük a munkátokat!!

Rockstar69
Offline
2017. 10. 01. 18:19
Maccs: Mi köszönjük a biztató szavakat.

dani.szentgali
Offline
2017. 10. 02. 11:53
Outstanding work! Nagyon köszönjük az újabb kiváló munkát! Félelmetes, hogy mennyi részletre felfigyeltetek, és maga a cikk is rendkívül igényesen lett összeállítva esztétikai és egyéb szempontokból is! Kiválóan szedtetek össze minden infót, amit az előző részből, az első trailerből, a tavaszi képekből és a mostani trailerből ki lehetett szedni! Tényleg fantasztikus munka, le a kalappal és köszönjük!

Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy itt is esélyes, hogy meghal majd a főhős. Mondták néhányan, hogy ez a teória nem állja meg a helyét, mivel a "Rockstar nem lőné el kétszer ugyanazt a poént", meg hogy "más befejezés kell az előző rész befejezése után", illetve azzal is érveltek, hogy a rajongók megint kiborulnának, ha elveszítenék Morgan-t, de én egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek a dolgot. Persze azt nem állítottam és nem is állítom, hogy ez 100%-ban biztos tény, és hogy a nyakamat teszem rá, hogy ez meg fog történni, mert nyilván abban is lehet igazság, hogy ezúttal tényleg más befejezést szánnak a sztorinak a készítők. Másrészről viszont ha igazán logikusan gondolkozunk, valószínű, hogy Morgan is meg fog halni a játékban. Az már megint más kérdés, hogy kinek a keze által, ahogy az is, hogy ha ez bekövetkezik, akkor ki lesz az új irányítható karakter, akivel majd be lehet fejezni a melléktevékenységeket. Na mindegy, tegyük félre a spekulációkat, és várjuk ki a végét. Én mindenesetre a jelen helyzetben, a meglévő információk ismeretében és az előző epizód cselekményeinek jegyében könnyebben el tudok képzelni egy újabb főhőshalált mint azt, hogy Morgan csak úgy elsétál a sztori végén - akár Dutch bandáját elhagyva, akár annak tagjaként. De ez csak az én véleményem.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások