100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Napokon belül kiderülhet az RDR2 megjelenési dátuma (Elemzés)

Akár már a következő napokban fény derülhet arra, hogy mikor pattanhatunk lóra a Rockstar Games legújabb vadnyugatos játékában. Közeleg ugyanis a játék kiadójának következő negyedévi értékelése, ami noha önmagában nem elég különleges, a fejlesztők évek óta bevett szokásaiból kiindulva okkal reménykedhetünk abban, hogy nemsokára a Red Dead Redemption 2-t is beírhatjuk a játékos naptárunkba.

A Take-Two Interactive február 7-én tartja harmadik (üzleti) negyedévi sajtókonferenciáját, melyhez a Rockstar Games évek óta tudatosan hozzáigazítja a játékai végleges megjelenési dátumainak bejelentését. A fejlesztők nagyon szeretik a bevett sémákat – lásd: a GTA V-ről mindig valamely korábbi epizód évfordulóján kaptunk trailereket és jelentősebb információ csomagot, vagy hogy míg a GTA IV, a GTA V és az RDR2 bejelentő első trailere csak egy hangulatkeltő videó a főhős rövid monológjával, a második trailer minden esetben már utalásokat tartalmaz, és több szereplő is megszólal bennük.


Jelenet a Red Dead Redemption 2 második traileréből

Már tíz éve, pontosan amióta a Take 2 jelentősen eltolta az üzleti évének végpontját a kalendériumi év utolsó napjától, a Rockstar Games rendszeresen január végén leplezi játékai megjelenésének végső, pontos időpontját:

  • Grand Theft Auto IV – 2008. január 24. (Forrás: GameSpot)
  • L.A. Noire – 2011. január 24. (Forrás: GameSpot)
  • Max Payne 3 – 2012. január 27. (Forrás: GameSpot)
  • Grand Theft Auto V –  2013. január 31. (Forrás: Rockstar Newswire)

A feltételezést továbbá az is erősíti, hogy a legutóbbi GTA Online frissítés tartalmazta mindazon mitikus tartalmakat, amelyek éveken át foglalkoztatták a GTA V rajongói közösségét. A Doomsday Heist Update hozzáadta a jetpacket a játékhoz, pontot téve a "Mount Chiliad Mystery" néven ismert legenda végére, mintegy lezárva a történetet, megnyitva az utat egy teljesen új projekt, egy teljesen új titok felé.

Mivel keddenként az új GTAO frissítéseké, bónuszoké és kedvezményeké a főszerep, a legesélyesebb egy csütörtöki, jövő hétfői vagy jövő szerdai bejelentés.

Sőt, egyelőre még attól sem kell tartanunk, hogy a Rockstar nem tudja tartani a 2018 második negyedévére tett ígéretét, hiszen, egy májusi-júniusi megjelenésig még bőven van idő; sokáig csak a Far Cry 5 volt az egyetlen nagyobb cím, aminek ismert volt a tavaszi megjelenése, és a God of War-ról is csak a minap tudtuk meg, hogy április végén érkezik, nincs más nagy új cím, aminek ismert lenne a pontos megjelenése. Ráadásul mind a GTA IV, mind az L.A. Noire, és mind a Max Payne 3 esetében csupán tavaszig kellett várni a végső dátum felfedése után.


Maccs
Offline
2018. 01. 25. 13:10
A Próféta szóljon belőletek!

dani.szentgali
Offline
2018. 01. 26. 00:52
Maccs: Ámen! Én is ugyanezt gondolom. Sőt, én még abban is reménykedem, hogy nem fogják őszig eltolni a játékot, hanem már május közepe felé kiadják. Ergo meglesz a nyári hónapokra is a kikapcsolódás. Mondjuk, ha már így megemlítettétek az új God Of War-t, az a játék is nagyon várós, szóval nem is lenne baj, ha nem közvetlenül egymás után jelenne meg a két játék, mert azért 2x 20k-t nem lenne jó kiadni gyors egymásutánban. Szóval jöjjön csak a megjelenési dátum a napokban, és reméljük, hogy valamikor május közepe/vége felé fog megjelenni az RDR2.

totyak
Offline
2018. 01. 26. 19:32
Szerintem a jatpack Heist updattel való játékba kerülése egyáltalán nem oldotta meg a Mount Chilliad rejtélyt. Az az ábra már a játék kezdete óta ott van a hegy tetején, nem hiszem, hogy évekre előre kitalálták már, hogy lesz egy ilyen update majd a játékhoz. Ráadásul a single részben van az ábra, ez a frissítés meg az onlineba jött. Illetve előző generációs kiadásokban is benne van, azok meg nem kapták meg a Doomsday frissítést. Ha van is valamilyen rejtély, azt még nem oldották meg. De azt sem tartom kizártnak, hogy a fejlesztők csak trollkodtak kicsit anno.

dani.szentgali
Offline
2018. 01. 27. 14:02
totyak: Szerintem így 2018-ban már egyértelmű, hogy a híres-neves Mount Chiliad-rejtély nem több egy, a fejlesztők által elkövetett trollkodásnál. De ez talán nem is akkora meglepetés, ha megnézzük a korábbi híres GTA-rejtélyeket. Ott van a Vice City-s csontváz rejtélye, amit konkrétan csak azért raktak bele a játékba, hogy a játékosok elkezdjenek agyalni rajta, hogy vajon miféle rejtett küldetés kapcsolódhat hozzá, meg ilyesmi. Aztán közvetlenül a következő játékban, a San Andreasban is évekig hülyítettek mindenkit a különböző UFO-s utalásokkal, sivatagi tiltott bázissal (51-es körzet utalása?), barlangokkal, meg mind közül talán a leghíresebb mítosszal, a Nagyláb-sztorival, amire sok utalást raktak a játékban, konkrétan a térkép egyik része úgy néz ki, mint Bigfoot lábnyoma, viszont mégis csak modokkal lehet előhívni a lényt, és semmilyen hivatalos küldetés meg ilyesmi nem oldható fel a játékban vele kapcsolatban. Ugrunk egy picit a GTAIV-re, ahol ugyan a híres Ratman-mítosz valószínűleg nem szándékosan a fejlesztők által lett a játékba rakva, viszont ez a sztori is mutatja, hogy mennyire élénk a GTA-rajongók fantáziája, hogy már egy padlón lévő fura textúrából képesek földalatti metrórendszerben élő szörnyeteg után kutatni. Gondolom a fejlesztők jót mulattak ezen és a GTAV-re úgy gondolták, most ismét egy kicsit konkrétabb szívatást fognak berakni a játékba, ezért csinálták azokat a fura jeleket, és végül bevált a tervük, mert hosszú évekig sok játékos és YouTuber kutatott a rejtéllyel kapcsolatban, ami persze itt is felesleges volt, hiszen a korábbi esetekhez hasonlóan ez is csak egy easter egg, trollkodás, meg ilyesmi volt a fejlesztők részéről. Szóval szerintem most már teljesen nyugodtan kijelenthető, hogy nincs Mount Chiliad-es rejtély, és a jetpack nem azért került a játékba, hogy ez a rejtély megoldódjon, szimpla üzleti meg játékpolitikai döntés volt a fejlesztők részéről.

tatec
Offline
2018. 01. 30. 19:15
Szerintetek lesz valami info holnap,mi a fenének kell enyire titkolozni,már nagyon várom a Red Dead Redemption 2-t az se baj ha september vagy oktober csak az idén legyen meg!!

Luszie
Offline
2018. 02. 01. 17:14
A januári bejelentésről ugyan pont lecsúsztunk, de számításaink ezt leszámítva bejöttek.
Október 28-án érkezik az RDR 2!
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások