100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Részletek a szerdán induló új GTAPlace-ről és RedDeadPlace-ről

Megtartva július eleji ígéretünket, szerdán sok-sok év után végre új külsőt kap a GTAPlace, és ugyanekkor elindítjuk Magyarország első számú Red Dead rajongói oldalát is. Mindkét felületen már az utolsó simításokat végezzük, és készen állnak a startra.

A két honlap indulásával kapcsolatban felvetődik pár kérdés, melyek közül néhányat már fel is tettetek nekünk kommentben. Ebben a kis kérdezz-felelek formájú összefoglalóban megpróbáljuk nagyjából felvázolni nektek, hogy mire lehet majd számítani következő napokban, beleértve az indulás előtti rövid időszakot is.

Mikor indulnak az oldalak?

A tervek szerint mindkét oldalt egyszerre élesítjük, július 18-án, szerdán este 19:00-kor.

Lezárásra kerül a GTAPlace indulás előtt?

Mivel nem szeretnénk, hogy akár pár órára is GTA információ és segítség nélkül maradjatok, illetve biztosak akarunk lenni benne, hogy minden flottul működik, a váltás egyik pillanatról a másikra fog megtörténni, emiatt nem lesz külön lezárás az oldalon, ellenben ehhez elengedhetetlen, hogy még a jelenlegi oldalon is eszközöljünk pár változást.

FONTOS! Az elkövetkező pár napban felkészítjük az oldalt a megújulásra, egyes tartalmakat az új megjelenéshez igazítunk, emiatt elő fog fordulni, hogy furcsán néznek majd ki hírek és cikkek, átrendeződnek elemek, illetve hogy ritkán csupán egy-két percre nem lesz elérhető az oldal, esetleg valamilyen hibakód jelenik meg. Emiatt ne lepődjetek meg. :)

Az induláskor megörténhet, hogy páratok böngészője még eltárolja a régi oldalt, és nem látjátok az újat, vagy felemásan jelenik meg. Ekkor CTRL+Shift+R billentyűkombinációval kell majd frissíteni a megnyitott lapot, és/vagy törölni kell a sütiket és a gyorsítótárat.

Újra kell majd regisztrálni?

Bár korábban szinte minden GTAPlace megújulásnál úgy alakult, hogy újra kellett regisztrálni, mostanra már szerencsére ügyesebbek vagyunk ebben, és minden profil marad a régiben, ezúttal nem kell újra regisztrálni. :)

Külön kell majd regisztrálni a RedDeadPlace-re?

Bár a RedDeadPlace külön oldal, ami külön domain alatt fut, az oldal közös adatbázist használ a GTAPlace-szel, így nincs szükség új profilra, a két oldal között ilyen szempontból garantált az átjárás, viszont a be- és kijelentkezés valószínűleg külön fog működni a két helyen, az egyik nem befolyásolja majd a másikat.

Eltűnnek a korábbi tartalmak?

Még csak az kellene! :D Nem lesz "hard reboot", az összes eddigi tartalom (hír, cikk, galéria album, komment, stb.) megmarad.

Lesznek új funkciók? Lesz mobilos oldal is?

Bár mindig is rengeteg ötletünk volt, hogy hogyan dobjuk fel a GTAPlace-t, ideje volt belátnunk, hogy egyetem, munka mellett kevesebb időnk és energiánk jut az oldalra, így számottevő új feature egyelőre még nem lesz. Talán a későbbiekben, amikor a következő GTA-t várjuk.

A megújulás elsődleges célja, hogy letisztultabb legyen az oldal, és kényelmesebb legyen a böngészés, mindenekelőtt okostelefonokon (!), tableten, TV-n, és fullHD képernyőkön is. Mivel tíz éve lényegesen nem változott az oldal, egyelőre nem mertük nagyon megpiszkálni a kialakítását, szinte mindent a megszokott helyen találtok majd, csak új köntösben.

Milyen böngészőket támogatnak majd az új oldalak?

Mindkét oldalnál törekedtünk arra, hogy a lehető legjobb és legpraktikusabb megoldásokat alkalmazzuk, nem csak a korszerű megjelenéshez, de ezzel is biztosítva a gyorsabb betöltést és a kevesebb mobil adatforgalmat. Több viszonylag új kódot is használunk, ezért a legfrissebb böngészők használatát javasoljuk.

Aki legalább az utóbbi egy évben frissítette akár a Chrome, akár a Firefox, Safari, Opera, Vivaldi, vagy bármely okostelefonos böngészőjét, annál nagy gond nem lehet. Ami már nem lesz támogatott, az Internet Explorer. Edge-ben előfordulhat egy-két bug, de a Microsoft folyamatosan dolgozik azon, hogy minden új kódot ismerjen és kezeljen a böngésző.

Ugyanúgy néz majd ki a két oldal?

Bár mindkét oldal a "Place" nevet viseli, nem volt célunk, hogy ugyanarra a sémára építsük fel mindkettőt.

Egyfelől úgy éreztük, hogy máshogy kell kiemelnünk tartalmakat egy olyan rajongói oldalon, ahol egy új játék megjelenésést várjuk, és másképp egy olyanon, ahol már megjelent játékokhoz szeretnénk folyamatos segítséget nyújtani. Emiatt például sokkal több hír fog megjelenni a RedDeadPlace főoldalán, és sikerült megvalósítanunk azt az elképzelést, hogy minden (!) Red Dead Redemption 2 információ egyetlen bökéssel/kattintással elérhető lesz a főoldalról.

Másfelől sokat tanultunk a pár éve közzétett kérdőívünkből, melyre ezúttal is köszönjük a több, mint 340 elkötelezett olvasónk válaszát. :) A GTAPlace megtervezésekor teljes mértékben ebből indultunk ki. Noha a válaszok nyilván nem teljesen reprezentatívak, feltételeztük, hogy többnyire azok töltötték ki a kérdőívet, akik a legtöbbet böngészik az oldalunkat. Így a GTAPlace végül marad sötét hátterű, blogszerű hírelrendezéssel, ellenben megpróbálunk világosabb árnyalatokkal játszani, és a narancssárga festőszínt is egy világosabb, kicsit hűvösebb színre cseréljük.

Ugyanakkor úgy döntöttünk, hogy a RedDeadPlace-en kiéljük a kreativitásunkat, és kibontakoztatjuk saját elképzeléseinket. Ez az oldal világos lesz, a főoldal megjelenése sokkal inkább igazodik majd a mai trendekhez.

Teljesen eltűnnek a Red Dead Redemption hírek a GTAPlace-ről?

Az eddigi hírek megmaradnak a GTAPlace-en is, hiszen itt születtek, viszont a továbbiakban csak a RedDeadPlace-en tudtok majd értesülni a legfrissebb Red Dead Redemption 2 hírekről. Anno a Max Payne 3-nál megtanultuk, hogy bármennyire is érdeklődünk a legtöbb Rockstar Games fejlesztés után, sokan csak a GTA sorozatért olvastok minket, és kellemetlen számotokra, vagy mondjuk ki: spammelünk titeket, ha más R* címről is masszívan tájékoztatunk. Részben emiatt döntöttünk a külön oldal mellett, másfelől így sokkal részletesebben tudunk majd foglalkozni a Red Dead sorozattal is.

Az általános Rockstar Games és Take-Two hírek, amik mindkét játékot érintik, mindkét oldalon meg fognak jelenni, és a közös adatbázisnak köszönhetően mindkét oldalon ugyanazok a kommentek fognak a hír alá kerülni, bármelyik oldalról írják.

Izgatottan várjuk, hogy hogyan tetszenek majd az új oldalak. Várunk titeket szerda este 19:00-kor! :)


Maccs
Offline
2018. 07. 15. 18:03
Köszönjük a válszokat a kérdésekre! Szerda 19:00 én ott leszek!

NikitaDragovich
Offline
2018. 07. 15. 20:33
Köszönjük! Már nagyon várom!
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások