100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Nyílt világgal, becsülettel és klasszikus játékmódokkal indul a Red Dead Online

Megkezdődött a korai hozzáférés a Red Dead Online nyílt bétájához. Míg az Ultimate Edition tulajdonosai már játszhatnak a játék bármely verzióját előrendelők holnapi csatlakozását várva, a fejlesztők egy összefoglaló posztban mutatják be a multiplayer tartalmait, hogy mindenki képben legyen a pénteki teljes starthoz.

A GTA Online sikeres koncepciójára felhúzott vadnyugati online folyamatosan bővül majd új tartalmakkal, de az alapvető játékmódok, lehetőségek, játékmechanizmusok már most, a kezdetektől fogva sok órányi játékélményt garantál.

  • Szabadon bejárhatjuk a játéktér mind az öt államát
  • Csapatot (Posse) alapíthatunk barátainkkal vagy szimpatikus játékostársainkkal
  • Felállíthatjuk táborunkat (Camp), mely természetesen fejleszthető, testreszabható, és akár egymagunkban, akár teljes posse-nkkal belakhatjuk
  • Játszhatunk kooperatív, sztori orientált küldetéseket (Missions)
  • Játszhatunk kompetetív játékmódokat (Showdown Series)
  • Vadászhatunk és halászhatunk (természetesen az Online-ban is van élővilág, viszont tapasztalataink alapján jelentősen ritkább, mint a single playerben, legalábbis egyelőre – by szerk.)
  • Kincset kereshetünk (Treasure Hunts)
  • Kihívásokat teljesíthetünk jutalom ellenében (Award Challenges) - 12 különböző kategóriában, mint a harc (Combat), vadászat (Hunting), fegyverforgatás (Sharpshooter), és túlélés (Survivalist)

A fentiek mind-mind pontot (XP) adnak, melyek segítségével szintet léphetünk, hogy újabb feladatok, újabb játékelemek, újabb megvásárolható ingóságok váljanak elérhetővé.

Természetesen szerezhetünk, vásárolhatunk lovakat, a Red Dead Redemption 2 Story Mode-jához hasonlóan mindenfélét vásárolhatunk rájuk, és tárolhatjuk őket az istállóban. Ugyanúgy elérhetőek az üzletek, szabók és fegyverboltok is a sztori módból.

A Red Dead Online újdonsága a GTA Online-hoz, hogy különböző képesség kártyákat (Ability Cards) gyűjthetünk, melyek egy extra tulajdonsággal ruháznak fel, amit éppen használhatunk – például így lehetséges, hogy a Dead Eye megmutassa a gyengepontokat, vagy a Dead Eye használatakor minimálisan regenerálódjon az életerőnk és hasonlók.

Játékmódok

A Free Roam szabad szoba, melyben alapvetően "éldegélünk", találkozunk más játékosokkal, fejleszthetünk ezt-azt, stb. tele van különböző küldetésekkel (missions), melyekkel egy-egy idegen vagy már ismerős arc bíz meg minket. Nagyon fontos, hogy a becsület/tisztelet (honor) mutató teljes mértékben jelen van a Red Dead Online-ban is, és az alapján, hogy semmirekellő vagy becsületes lakói vagyunk a játéktérnek, újabb, honor specifikus küldetések jelennek meg, vagy egy-egy küldetés kicsit más szemszögből lesz játszható. A becsület csapatjátékban is számíthat, melyet folyamatosan építenek majd a készítők – ezek a feladatokat "A Land of Opportunities" címkével emeli ki a Rockstar.

A kompetetív módok között nagyon sok klasszikust bújtattak stílusososan western-bőrbe a fejlesztők:

  • Vannak lóversenyek (Horse Races), ahol eldőlhet, ki a jobb lovas. Egyes futamok A-tól B pontig tartanak, mások pedig több körös futamok.
  • A Shootout és a Team Shootout igazából a klasszikus deathmatch, ahol a legjobb, legtaktikusabb fegyverforgató kerülhet ki győztesként. Mindenkinek végtelen élete van, bármennyiszer meghalhat. Az nyer, aki az időlimit lejártáig a legtöbb ölést (kill) szerezte. A "Sudden Death" opcióval magasabbra nő a tét: az nyer, aki először öl.
  • A Make It Count az a játékmód, amit nagyon sokan (főleg az átlátszó szenzációhajhászásból megélő magazinok) a Red Dead Online battle royale módjaként fognak emlegetni. Az alapkoncepció valóban hasonló, ugyanakkor (szerencsére) itt nincs 100 játékos, de valóban az nyer, aki utoljára talpon marad, miközben csökken a játéktér. Ebben a csatában két fegyver biztosít egy-egy kapcsolódó játékmódot: vagy íjjal és nyilakkal, vagy dobókésekkel kell levadásznunk a többi játékost.
  • A Most Wanted egy ötletesen csavaros deathmatch. Minden ölésért pont jár, ám a ranglista végig nagy szerepet játszik az összecsapás alatt, mivel minél magasabban lévő játékost sikerül megölnünk, annál több pontot szerzünk, így aki éppen vezet, az komoly célponttá válik, aztán kiderül, ki nevet a végén.
  • A Hostile Territory egy jó kis bázisfoglalós mód, ami a GTA Online koncepciójából annak klasszikus változatában valahogy teljesen kimaradt (pedig a Turf War viszonylag népszerű játékmód volt a GTA IV-ben). A feladat egyszerű: birtokba kell venni az egyes területeket, hogy pontot kapjunk. Vagy az nyer, aki a menet végén a legtöbb pontot gyűjti be, vagy a csapat nyerhet azzal is, ha sikerül elfoglalnia a terület minden pontját.
  • A Name Your Weapon is a deathmatch jó öreg koncepciójára épül akár mindenki ellen, akár csapatban. Ellenben itt az adja a több pontot, ha minél trükkösebben vagy nehezebb módon hajtjuk végre az öléseket (például íjjal)

Fontos, hogy a Red Dead Online még béta státuszban van, azaz lesznek frissítések, anomáliák, hibák, amiket folyamatosan javít majd a Rockstar, ezért is érdemes élnünk a visszajelzés lehetőségével, amire számítanak a fejlesztők. Előrebocsátották azt is, hogy mivel esz egy tesztidőszak, akár az is előfordulhat, hogy valami miatt (hiba, új feature, stb.) vissza kell állítaniuk a játékosok aktuális szintjét.

Érdemes visszanéznetek és feliratkoznotok a YouTube csatornánkra. Bár a Red Dead Redemption 2 sztori módját érintő cikkekkel sajnos lassabban haladunk, mint szeretnénk, a Red Dead Online-nál megpróbáljuk picit összeszedni magunkat, nemsokára megmutatjuk a karakterkészítést és a körülbelül 1 órás bevezető tutorialt. :)

Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások