100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

November 10-én debütál az Xbox Series X és az Xbox Series S!

Eljött a hónapok óta várt pillanat, végre tényleg kézzel fogható közelségbe került az újgenerációs játékkonzolok megjelenése. Egy kiszivárgás után nagyon jól reagált a Microsoft, és nem takargatta tovább azt ami már tudott lett: idén november 10-én debütál az Xbox Series X egy Xbox Series S névre keresztelt kistestvérrel együtt. Ezeken a konzolokon is folytatódik a GTA Online, hiszen 2021 második felében feljavítva, kibővítve újra kiadja a Grand Theft Auto V-öt a Rockstar Games az új platformokra, ráadásul akár a GTA IV és az első Red Dead Redemption, de még a GTA San Andreas is játszható lesz rajta a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően.

A Microsoft kiemelt zászlóshajója, az Xbox Series X az AMD legújabb, legmodernebb architektúrájára épül, és konzolok világába is elhozza a játékvilágok legújabb csodákat, mint a ray-tracingként híres fény-árnyék hatásokat, emellett minimális töltési időket ígér az egyedi 1TB-os NVME SSD, egyébként utólag könnyen bővíthető tárhelynek köszönhetően. A játékokat akár 120FPS képkockasebességgel képes megjeleníteni 4K felbontásban. Ezt a játékkonzolt a magas magyar ÁFA, a rossz forint árfolyam és bizonytalan árfolyam-ingadozás miatt végül 184.999 forintos ajánlott fogyasztói áron tudja kínálni a Microsoft.

Csakhogy az Xbox divízió nem állt meg itt. Miután már van tapasztalatuk a meghajtó nélküli olcsó konzol kiadásban, és pontosan tudják, hogy egyrészt vannak olyan játékosok, akik nem engedhetik meg maguknak az új konzol árát, vagy nem akarnak ennyit költeni rá, illetve nem mindenkinek a csili-vili 4K grafika a legfontosabb, fogták az Xbox Series X koncepcióját, és megcsináltak egy kistestvért Xbox Series S néven, ami ugyanezt a nextgen élményt hozza el a lehető legalacsonyabb áron. A Game Pass és a digitális áruházak után már elhagyható az optikai meghajtó, akinek nincs pénze a prémium konzolra, valószínűleg nem 4K TV-n játszik – bár felskálázva képes rá ez a konzol is –, akkor miért küldjenek ekkora képjelet, inkább levitték a felbontást 1440p-re szintén 60, de akár 120 FPS mellett, és ha már nem kell annyi képkockát küldeni, levittek pár órajelet és memóriát, amivel még jobb áron tudják hozni az új élményt, miközben minden technológia ugyanaz marad. Az Xbox Series S 512GB-os SSD-vel érkezik majd szintén november 10-én, ugyanakkor ez is bővíthető lesz a hivatalos SSD Expansion Card kártyákkal. Az ajánlott fogyasztói ára pedig 113.999 forint.

Grand Theft Auto V - "Enhanced and Expanded"

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a GTA V támogatni fogja-e a Microsoft által felkínált Smart Delivery opciót, amivel a jelengenerációs játékokat egy ingyenes patch segítségével bármilyen pluszköltség nélkül frissíthetjük az új verzióra. Pro és kontra jelek egyaránt vannak, hiszen a Take-Two Interactive kiadó másik leányvállalata, a 2K Games nem él ezzel a lehetőséggel, az NBA 2K21 esetében külön, 70 eurós alapáron kínálja a játék új változatát. Ellenben a Take-Two Interactive legutóbbi üzleti évi jelentéséből tudjuk, hogy csak PS5 és Xbox Series X|S konzolokra adják ki újra a játékot, ellenben a PC-sek is megkapják a frissítéseket, ott viszont feltehetőleg ingyen, mivel újrakiadást nem terveznek.

Visszafelé kompatibilitás

Az Xbox Series X|S egyébként úgy lett tervezve, hogy négy Xbox konzolgeneráció játékait futtassa, ezáltal visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően – bár hivatalos listát még nem közöltek, mégis borítékolható, hogy – ugyanúgy játszhatjuk rajta a következő régi Rockstar Games kedvenceket, mint korábban:

  • GTA San Andreas
  • Grand Theft Auto IV
  • Grand Theft Auto V (Xbox One-ra megjelent nem bővített változat)
  • Midnight Club: Los Angeles
  • Bully: Scholarship Edition
  • Red Dead Redemption
  • Red Dead Redemption 2

Értelemszerűen ha a játék lemezes változatban van meg, mindenképp Xbox Series X-re lesz szükség.


Mr.Vercetti
Offline
2020. 09. 09. 19:40
Alig várom rá a GTA V 10-15-20 Years Anniversary-t

Bence (Visali)
Offline
2020. 09. 09. 19:59
Mr.Vercetti: Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy a nextgen bejelentések mit számítanak a Rockstar jövőbeli terveit tekintve, várnak-e emiatt valamire. Merthogy őszre ígérték az eddigi legnagyobb GTA Online frissítést. Itt az ősz, és semmit sem tudunk róla.

dani.szentgali
Offline
2020. 09. 10. 15:40
Az ár miatt csalódott vagyok. Ha ez a jövőben is így megy tovább, a konzol elveszíti legnagyobb előnyét a PC-vel szemben (a single player exkluzívok mellett), a kedvező árát (sőt, ahogy hallom már az exkluzívok is meg fognak jelenni PC-re, szóval lehet a legközelebbi generációra már mindegy lesz, hogy PC-t vagy konzolt vesz az ember). Oké, hogy a Series X azért valamivel erősebb lesz mint az én PC-m, de az nettó durva, hogy majdnem kereken 20k-val drágább is lesz. Én a Series S ára alapján egy max. 150k-s árra számítottam. Na mindegy. Akkor a PS5 is valszeg kibaszott drága lesz. Bakker. Amúgy már csak azért sem mindegy a konzolok új, magas ára, mert az új vizuális feature-ökhöz a legtöbb felhasználónak egy teljesen új okostévét is kell vennie, máskülönben sokra nem megy a réjtréjszinggel egy 5+ éves TV-n. Szóval sokszorosan is durvább kiadás lesz az új generáció. Bár... sokszorosan erősebb is lesz, mint a mostani. Úgy érzem, ez már teljesítményben is képes lesz végre megfogni a PC-t. A 60 és 120 FPS-es képfrissítés nagyot fog dobni végre a konzolokon. Összességében elég drága lesz, én rögtön nem is fogok váltani. Majd esetleg egy-két év múlva 130-150 között azt mondom oké, de addig egy TV-t is muszáj lesz beújítani.

Bence (Visali)
Offline
2020. 09. 10. 17:32
dani.szentgali: Ha a dollár árat vesszük, ugyanúgy $499 az induló ár, mint az Xbox One esetében volt. Azért még mindig kell ennek közel a duplája ahhoz, hogy ugyanúgy a legmagasabb élményt nyújtsák a játékok PC-n is, és még mindig kevesebb macera van vele, ha valakinek nincs türelme hozzá. Meg azért az sem utolsó, hogy miután megvetted kisebb villanyszámlát generál, bár az új konzoloknál ez még nem ismert, mennyi lesz. Félreértés ne essék, nem a PC ellen beszélek, én is szeretem, csak még mindig más világ a kettő.

dani.szentgali
Offline
2020. 09. 14. 14:04
Bence (Visali): Azt én értem, és nem is kimondottan a mostani árakról beszélek. Az oké, hogy dollárban semmivel sem drágább, mint a One X, de forintban egy bő húszassal meredekebb. De alapvetően egyetértünk, én csak azt mondom, hogy ha ez az áremelkedés ennyire stabilan marad, a generációk között, akkor előbb utóbb a jövőben elérjük azt az árszintet, ahol már magyar pénztárca szempontjából mindegy lesz, hogy mire ruházunk be, mert ugyanúgy elég drága lesz (a multizáshoz nélkülözhetetlen előfizetésekről meg már ne is beszéljünk konzolok esetében). Én sem a konzolok ellen szólok, még mindig inkább azon szoktam játszani kényelmi szempontból, amit te is írtál, csak azért a tények mellett sem akartam elsiklani annak ellenére, hogy mindig is konzol párti voltam és egy relatíve jó gamer pc sem tudta ezt megváltoztatni. Ezek csak a tények, hogy egyre drágábbak lesznek a konzolok, és az is, hogy a Microsoft után már a Sony is elkezdte kiadni a jelentősebb exkluzívjait PC-re, amire ráadásul továbbra sem kell fizetni a multihoz és az Epic Store képében így is adnak rá ingyenes játékokat amik nincsenek előfizetéshez kötve, szóval érted... ezek azért felvetnek néhány kérdést.

Rockstar69
Offline
2020. 09. 14. 17:44
dani.szentgali: Rakj össze 200k-ból egy olyan PC-t, amire 7 évig nem kell költeni és még akkor is futtatni fogja a legújabb játékokat. Egyébként nem drágulnak folyamatosan a konzolok. A PS3 pl 200k környékén volt. Az előző generációt adták olcsóbban a nagy verseny miatt.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások