Közben leszedtem a legfrissebb patchet a San Andreas-hoz is, én kis naiv el is hittem, hogy ez most rendbe tette a játékot végre így cirka bő egy évvel a megjelenés után, játszom is szépen nyugodtan, teljesítem a HP szint növelése érdekében mind a 12 szintjét a mentős mellékküldetésnek, össze is szedtem vele egy kis zsét, gondoltam veszek egy új ingatlant és majd ott mentem el a játékot, aztán kilépek. Megveszem a házat, bemegyek, erre 15 percen keresztül blackscreen, lefagyott az egész játék. Újraindítás után a mentős kihívás előtt mentett csak, így szépen állhatok neki ismételten az egésznek.
Ez egyszerűen hihetetlen! Mégis mi olyan nehéz akár a Rockstarnak, akár a szar kis mobilos pancser csapatnak abban, hogy ennyi patch után végre normalizálja az automata mentési rendszert, illetve hogy egy alap funkció, vagyis egy frissen vásárolt ingatlanba való belépés után ne fagyjon le a rohadt játék?! Eszem megáll! Végre kiadtak egy olyan verziót az eredeti trilógiából, aminek modernizálták és ezzel leegyszerűsítették az irányítást plusz habár nem lett egy szépség de a mai szemmel nézve már elég ocsmány grafikán is javítottak egy kicsit hogy az ember ne szédüljön tőle a sok modern játékból való visszatérés után, illetve hogy azok számára is játszható legyen a játék akik nem tudnak vissza szokni a klasszikus kontrolleres irányításhoz és a checkpoint rendszert is igénylik, erre ennyire bénán oldják meg, hogy bő egy év után sem lehet normálisan játszani a tetves játékukkal, mert még egy rakás patch után is lefagy a semmitől, illetve az autosave is van de minek, mert úgysem működik úgy, ahogyan kellene!
Így az ember hiába próbálná szeretni az egyébként remek játékot, egyszerűen teljesen elveszik a kedvét ezekkel a marhaságokkal, amikre simán oda lehetett volna figyelni, lehetett volna javítani és egyáltalán nem került volna nekik se sok pénzbe se sok munkába! És még így sem képesek kiadni egy új játékot már lassan fél évtizede, hogy még a remasterek is amiket kiadnak teljesen játszhatatlanok valamiért. Nem baj, a GTA6 ha végre méltóztatik elkészülni majd lesz 40-50k...