Hozzászólás
Szerző: totyak » 2017. 12. 31. 17:40
Így az év utolsó napján kicsit ráértem merengeni és az jutott eszembe, vajon mi lesz kedvenc sorozatunk epizódjaival, miután már újabb részek jelennek meg és sok-sok idő eltelik. Vajon 20 év múlva is játszható lesz a GTA V? Én pl. még ma is előveszem néha az első részt, miért ne tehetnem ugyanezt 10 év múlva az V-tel.
Az tiszta sor, hogy a régi lemezes epizódok, amik még a digitális korszak előtt jöttek, vagyis durván a San Andreasig bezárólag, azok mindig is játszhatóak maradnak. Én inkább a GTA IV és az V miatt aggódom. Hiába vannak meg lemezen, de elég tetemes adatmennyiséget a Rockstar szerverekről szednek le maguknak, legalábbis az V biztosan.
Nyilván nem lehet arra számítani, hogy a végtelenségig támogatva lesznek, de akkor vajon mi lesz a megoldás? Lehet, hogy az V kap egy végső patchet, ami kiiktatja belőle az Online részt, a lemezeken meg maga a single rajta van teljesen és akkor nem lesz szükség az online fájlokra? Ugyanez a IV-gyel is? Bár ott látjuk, hogy még ma is megy az online.
Na és mi a helyzet a Steam kiadással? Gondolom a Steam verzió nem a Rockstar szervereiről szedi telepítéskor a plusz fájlokat, hanem a sajátjáról. Így elvileg tovább húzhatja, mint a sima lemezes. Bár, ha lelövik az Online részt, akkor teljesen mindegy szerintem. De még akkor is úgy érzem, hogy Steamen inkább megoldják, hogy működjön, mint a lemezes kiadásokkal.
Vagy kezdjek el vadul biztonsági másolatot készíteni a telepített játékom update mappájáról, hogy a későbbiekben csak be kelljen másolnom a fájlokat, ha azok már nem lesznek elérhetőek? Egyáltalán minden frissítés, javítás ebbe a mappába kerül, vagy ebbe inkább az Online részhez tartozó dolgok mennek és maguk a hibajavítások meg szimplán felülírják a már létező játékfájlokat? Nagy kár, hogy külön nem lehet csak a hibajavító patcheket letölteni telepíthető formában, elraktároznám őket az utókornak. (Szóljatok, ha tévedek és akkor linkeket is kérek :d)
GTA IV? Itt talán nem lesz gond, nem? Emlékeim szerint itt még nem volt ilyesmi, hogy frissítések, játékfájlok közvetlenül a Rockstartól jöttek. Itt a teljes játék a 2 lemezen volt és Live-on csak hibajavító patchek érkeztek, de azok meg letölthetőek külön. Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok rá! Amúgy az utolsó, 8-as patch tartalmazza az előző hét anyagait, vagy annak idején majd szépen egyesével le kell töltögetni és telepíteni őket?
Elnézést a szóf*sásért és külön köszönöm, ha valaki elolvassa és érdemben tud információt adni a leírtakról, kérdéseimről.
Boldog új évet mindenkinek!