Szerintem a processzor gyenge egy kissé a notiban, az a fő baj, bár annyira nem ismerem a mobil processzorok erejét. Videokártyáról meg nem is látunk adatokat, az is lehet gyenge pont. Mindenképpen javaslom a patchek felrakását, azok csak segítettek a játékon. Ezekszerint nem eredeti a játék? Eredeti elvileg felrakja magának a legújabbat. Nyilván az sem segít, hogy külső HDD-re telepítetted. Gondolom USB-vel kapcsolódik, az meg lassabb, mint egy belső HDD a maga SATA csatolójával.Luszie írta:Sziasztok!
Felraktam a játékot/játékokat (DLC-ket is). Minden rendben ment telepítés közben.
Lenne néhány kérdésem.
Kicsit akad a játék. Nem nagyon, de észrevehetően. Felrakjam-e a patcheket, vagy azzal csak elb-sznám az egész játékot? Lesz-e lényeges különbség? Egyáltalán pontosan miket javítanak a patchek a játékon belül?
Azon gondolkodtam, hogy azért akad picit, mert külső HDD-re van felrakva a játék, mert a laptopomra nem férne el. Az lehetséges-e?
A laposom ilyen:
ui: a grafika minimumon van.
Köszi a válaszokat!
Luszie írta:Sziasztok!
Felraktam a játékot/játékokat (DLC-ket is). Minden rendben ment telepítés közben.
Lenne néhány kérdésem.
Kicsit akad a játék. Nem nagyon, de észrevehetően. Felrakjam-e a patcheket, vagy azzal csak elb-sznám az egész játékot? Lesz-e lényeges különbség? Egyáltalán pontosan miket javítanak a patchek a játékon belül?
Azon gondolkodtam, hogy azért akad picit, mert külső HDD-re van felrakva a játék, mert a laptopomra nem férne el. Az lehetséges-e?
A laposom ilyen:
Jaj.dani.szentgali írta:
A videokártya lesz a gond szerintem. Legalábbis a mostani új gépem teljesen alkalmas lenne a játékra, de a gyenge videokártya (AMD Radeon R5 M330) miatt bukik az egész, mint gamer gép. Mindent figyelembe vettem a vásárlás előtt, csak az a fránya videokártya kerülte el a figyelmemet, de most már mindegy. Szóval lehet, hogy neked is a videokártyával van a probléma, meg kéne lesned, hogy milyen videokártya van a gépedben. Ugyanígy azt is jó lenne tudni, hogy laptopról vagy PC-ről van szó. Az utóbbinál viszonylag könnyen, olcsón és kockázatmentesen lehet megoldani a problémát, ha a videokártya gyenge, laptopokon viszont jóval drágább, körülményesebb és kockázatosabb a dolog, ráadásul nem is biztos, hogy ki lehet cserélni a videokártyát, mert laptopoknál egyre gyakoribb az integrált (azaz alaplapba épített) videokártya, amit csak az egész alaplap cseréjével lehet megoldani.
Szerk.:Elnézést, figyelmetlen voltam, most már látom, hogy laptopról van szó. Ez esetben is érdemes megnézni, hogy milyen videokártya van benne. Ha pedig gyenge, akkor azt kell majd a későbbiek során kideríteni, hogy integrált-e a videokártya avagy sem. Ha integrált videokártyád van, ami gyenge és esetleg ez okozza azt, hogy nem tudsz játszani, akkor sajnos le kell mondanod a laptopon való játékról. Esetleg még a processzor tudna valamelyest segíteni a problémán, de mivel i3-masod van nekem meg i5-ösöm és a gyenge videokártyám teljesítményét az i5-ösöm nem tudta kompenzálni, így elég valószínű, hogy a te i3-masod sem lesz elég a videokártya kisegítésére. De mindenképp írd majd meg, milyen videokártyád van!
Bocsi, nem szóltam. A videokártyáddal nincs semmi gond, az teljesen jó.Luszie írta:1. Természetesen nem eredeti....
2. Ilyesmi a vidikártya:
Am nem játékra vettem, de mikor vettem, azt mondták, elfut rajta a játék probléma nélkül. Aztán vizsgaidőszakban jó néha kicsit ellazulni valamivel... Ha már PS-em nincs. A GTA-k közül meg ez tetszik a legjobban, ezért raktam fel ezt.
Megnézem a patch-ek mennyit javítanak a helyzeten. Van, amikor egyáltalán nem laggol a játék, van amikor meg jóval észrevehetőbben. Meg gépen alapból fura játszani, mert én eddig csak PS3-on toltam. Az egér érzékenységét is be kell állítani, meg hasonlókat.
Pl. nem tudom, hogy azt be lehet-e állítani, hogy ha vezetek, akkor a kamera automatikusan és iramosan ugorjon a "megfelelő nézetbe". Ha az egeret megmozgatom, akkor oda tudom állítani, de amúgy kell neki vagy 5 mp, az meg eléggé zavaró. Na mindegy, majd kitapasztalom. Mindenesetre játszható a játék, csak pl egy "Hostile negotiation"-nél nem mindegy, hogy mennyire akad... Bár lehet, csak én célzok (egyelőre) bénán gépen. PS-en ez a része könnyebb.
Értettem, és elnézést kérek!Rockstar69 írta:Ha egy témáról beszélünk, nem kell idézgetni az előző hsz-eket, pláne, ha kép is van benne.
Thelostduck írta:
Jaj.
Luszie, töltsd le a speccy nevű programot. Onnan kiderül milyen gpu van a laptopodban. Ahoz keress egy drivert, és rakd fel. Azon belül pedig be kell állítani, hogy bizonyos program az Nvidia gpu-t, és ne pedig a processzorba integrált borzalmat használja.
Azon belül= Nvidia control center, vagy valami hasonló a neve.