Shotgun írta: ↑2019. 06. 06. 23:41
Az a Depth of Field, meg a Motion Blur, stb, az akkori korszak elvárásainak pont megfelelő volt.
A vicces az, hogy minimális erőfeszítéssel olyanná teheted a GTa IV-et, mintha csak ma adták volna ki
Hát ja, manapság már kismillió program és mod van, amivel kb. mai játékká lehet varázsolni a GTAIV-et. De amúgy igazad van, az akkori kornak tökéletesen megfelelt, én sem ezt mondom, csak anno amikor 2016 nyarán kb. 3 év kihagyás után vettem elő, akkor azért eléggé látszott már rajta a kora, legalábbis konzolon. PC-n nyilván alapból szebb, illetve ahogy mondtam, rengeteg mod van, amivel szebbé lehet tenni, sőt még a mai kor elvárásainak is megfelelővé lehet tenni a GTAIV-t.
Luszie írta: ↑2019. 06. 07. 11:29
Óh, a jó kis GTA IV.... Sosem adják már ki PS4-re.
Szerintem már vagy 5 éve nem játszottam vele....: ( *elmorzsol egy krokodilkönnyet*
Én amint írtam, 2016 nyarán toltam utoljára, de nekem is hiányzik azért. Amúgy lehetséges, hogy mivel a több mint 3 éves laptopommal már vannak gondjaim, illetve játékra alapból alkalmatlan, így elképzelhető, hogy most nyáron összerakok magamnak egy asztali gépet (valószínűleg majd a ti segítségeteket is kérni fogom hozzá a megfelelő fórumtémában), amit igyekszem jó alkatrészekből megalkotni, szóval az már alkalmas lesz játékra is, nemcsak netezésre mint a jelenlegi laptop, és akkor megveszem majd rá a GTAIV-et.
Rockstar69 írta: ↑2019. 06. 07. 21:54
dani.szentgali írta: ↑2019. 06. 05. 17:13
Hát a technológiai vívmányok pozitív aspektusait tekintve mindenképp igazad van.
Meg az ingyenes tartalmakkal nincs is akkora gond, inkább csak azokkal, amikért rá kell fizetni az amúgy sem olcsó alapjátékra a teljes élményért cserébe.
Szerintem olvass utána, hogy mennyibe kerül ma a játékfejlesztés. Kb több, mint 40k-t kéne fizetned egy AAA-s játékért, hogy valóban kifizesd a költségeit. Ha ennyiért adnák jó eséllyel kevesebben vennék meg. Szóval valahogy be kell hozni a különbözetet. Ezért vannak DLC-k meg mikrotranzakciók. Szóval elég erős ingyen elvárni ezeket, főleg olyan tartalmas DLC-k esetében, mint amik a GTA IV-hez készültek.
Nyilván ha a fejlesztők oldaláról nézzük a dolgokat, akkor megint más a helyzet, ebben egyetértünk. Csakhogy én önző módon többnyire a vásárló szemszögéből nézem a helyzetet, akikkel szemben meg sokszor kicseszés a DLC meg mikrotranzakció. A GTAIV DLC-ji lehet, hogy tartalmasak, csakhogy elég rövidek, gyorsan ki lehetett őket pörgetni, illetve néhány fegyver meg minijáték kivételével nem adtak túl sok pluszt az alapjátékhoz. DE abban igazad van, hogy pl. egy EA vagy Ubisoft féle DLC-hez vagy mikrotranzakciókhoz képest ég és föld a különbség a GTAIV-hez megjelent tartalmakhoz képest. Így, ahogy a Rockstar meg még pár kiadó csinálja, úgy azért van némi létjogosultsága a DLC-knek, ezzel nincs gond. Bár ha jobban megnézed, azért a tripla A játékok ára is eléggé durván megemelkedett az utóbbi években, nyilván a megemelkedett előállítási költségeknek köszönhetően. Azért a 40k eléggé durva lenne egy videojátékért - ezt megint csak a vásárló szemszögéből mondom, nem a fejlesztők és a viszonteladók perspektívájából.