Multiban nincs túlzottan sok vicces emlékem, mert ritkán multizok GTA-ba, inkább csak szinlgizek. Bár azért multiban is van egy-két vicces emlékem, amikor Free Roam-ban toltam egy pár emberkével a LIVE-on, akkor nagyon jókat röhögtem, amikor szétlőttük egymást meg egy csomót trollkodtunk.
Az igazi vicces élményeim viszont egyértelműen singleplayer-ben voltak. Először is azok voltak a szép idők, amikor haverom átjött és kitaláltunk egy csomó agymenést a szingliben. Ilyen volt például, hogy elmentünk egy metróállomáshoz és az embereket sorba belökdöstük a metrók elé.
Aztán még szintén a metrós trollkodásunk része volt, hogy kódoltunk egy motort a megálló tetejére és amikor elindult a metró, mindig ráugrattunk a tetejére és megpróbáltunk minél tovább fennmaradni rajta, viszont ha leestünk, akkor mindig bedarált minket a metró.
Szintén metró/motor párossal csináltunk olyat, hogy egyszerűen kódoltunk egy mocit a sínekre és frontálisan ütköztünk a maximális sebességgel száguldó metróba. Szegény Niko kétféleképpen halt meg ilyenkor: vagy lefejelte a metrót majd aláesett és a metró bedarálta, vagy akkorát repült, hogy húszméteres zuhanás után vagy a sínekre vagy az utcára zuhant, vagy egy házba csapódott (volt, hogy egyenesen a ház erkélyén kötött ki
). Aztán még a Happiness Island-en kihasználtuk a temérdek járókelőt és vagy egy Comet-tel vagy egy motorral végigszáguldoztunk a szigeten és mindenkit kegyetlenül elcsaptunk. Voltak, akik akkorát kaptak, hogy átzuhantak a korláton és egyenest a vízbe estek és a jármű egy ilyen ámokfutás után úszott a vérben.
Aztán a repteret is többször meglátogattuk és szintén egy motorral vagy Comet-tel menekültünk a repcsik között a zsaruk elől. Aztán a menekülés közben (főleg motorral) trükközgettünk is az ugratóként kiválóan használható kifutópálya-elemekkel.
Haverom meg sok eszével kitalálta Nikóra a sok trükkös motoros reptéri ugratás miatt a "Nikaszkadőr" nevet.
És végül sokat szórakoztunk a Rotterdam Tower-rel, hogy helikopterrel felmentünk a tetejére, majd ott kódoltunk egy motort és azzal leugrattunk.
Ja és majdnem kihagytam a helikoptercsatákat valamint azt, amikor a Cerverza Heights-i kórháznál respawnolt minket a játék és közvetlenül mellettünk volt egy kövér hotdogárus, akit elneveztünk Puffancsnak, és mindig kértünk tőle egy hotdogot mielőtt tovább mentünk volna, aztán természetesen lelőttük.
Nos ezek lennének a legviccesebb saját (és haverom) jeleneteim a GTAIV-ben, persze az alap baromkodások közül is rengeteget csináltunk (például a
Luszie által is leírt kilincskapaszkodós mókát) és még biztos van egy-két dolog, amit kihagytam, de most csak a számomra legszórakoztatóbb dolgokat írtam le.