Hozzászólás
Szerző: totyak » 2012. 08. 13. 18:36
Sapphire, MSI, Asus, Gigabyte, ezek mind jó kártyák. Igazából nagyot hibázni nem lehet márkaválasztásnál, nincsenek névtelen VGA-k a boltokban. Annak idején én egy VTX nevű kártyát vettem (most is azt használom). Bár nem ismertem a nevét, jókat mondtak róla és jóval olcsóbb is volt, mint a többi hasonló kaliberű. Nem mondom, hogy tökéletesen elégedett vagyok vele, de a pénztárcámhoz mérten jó alternatíva volt.
Viszont vásárlás előtt érdemes megkérdezni hozzáértőket, hogy megfelelő lesz-e az adott kártya. A boltos szavára ne adj, ő csak el akarja adni. Legjobb, ha kérsz egy árlistát, aztán kiválasztod, amit a pénztárcád még elbír, és egy szakmai fórumba beírod a kérdésedet.
Arra nem érdemes alapozni, hogy mennyi memória van a VGA-n, mert attól még lehet gyenge a kártya, hogy mondjuk 512MB memóriája van.
Én nem vennék használtat. Lényegesen olcsóbban, akár féláron is hozzájuthatsz így a kártyához, de garanciát senki nem fog rá adni, illetve csak az eladó szavára támaszkodhatsz. Ő meg azt mond, amit nem szégyell, hiszen eladni akar, nem barátkozni. Maximum nagyon olcsó árkategóriában, mondjuk egy másodlagos gépbe vennék használtan. Ha csak pár ezrest buksz, azt túléled, de ha egy fél videokártyányi pénzzel átvernek, az rosszul érint és vered a fejed a falba, hogy miért nem boltban vetted. (Saját vélemény)
És végül. Én nem csináltam meg azokat a küldetéseket.