Hozzászólás
Szerző: Luszie » 2021. 12. 22. 12:42
Jó persze, az SA volt a három játék közül a legszebb, legkomplexebb anno is, és ez most is így van. A játékokat saját magukhoz hasonlítva mondtam azt, hogy én úgy gondolom, a III lett a legjobb remaster kiadás. Pontosan azért is, mert az SA-ban sok jó dolog is volt már, amit a mobil verzióba/ebbe a remasterbe nem raktak bele, vagy átalakították.... Az GTA III és a VC viszont visszafogottabb repertoárral büszkélkedhetett, ezért az eredeti játék rovására kevés változás került eszközlésre.
Egyébként nem az SA-ra húzták fel, hanem az V-re. Ha megnézed a grafikai változásokat, az V-t utánozzák (pl.: egyes betűtípusok, weapon wheel....)
Van térkép (és GPS!!!), van kameramozgás, és mint mondtam, mindhárom részben fegyverkerék van.
na most mondanom sem kell, hogy egy olyan 2001-es játékban, ahol térkép SEM érhető el a menüből, ezek hihetetlen könnyebbséget jelentenek.
Persze, az automatikus GPS-t meg kell szokni, de ez is "modern GTA" feature... Kicsit el lehet tőle kényelmesedni, de megszerettem.
A fegyverkerék léte annyira nem fontos, de azért simulékonyabbá teszi a tűzharcokat, kényelmesebb a fegyverválasztás.
A térkép mellett a másik fontos újítás, az a kameramozgás lehetősége. Ha nem lenne térkép, csak ez, én már ennek is örültem volna önmagában, mert szerintem ez az, ami sokat nehezít az eredeti verzión. Nem tudsz normálisan megfordulni, a kocsiban ülve a kamerával körbenézni... Nagyon zavaró sokféle szituációban, főleg konzolon.
Egyébként maga a játék ugyanaz, csak ezzel a három "újítással" (a maga módjá nem újítás ugye, mert 10 éve benne van a mobil verzióban) magához képest jóval könnyebb a játék. Egy GTA IV-nél vagy GTA V-nél én azt gondolom, most is nehezebb valamennyivel, hiszen nem remake-ről beszélünk, tehát ami kidolgozatlannak hat, az többnyire az is maradt... viszont játszhatóbb lett, és szerintem ez fontos, és ez a Rockstarnak is fontos lehetetett, amikor úgy döntött, hogy ezeket a játékokat 8 milliomodjára is kiadja újra.