Nem bonyolult a dolog. Pályánként meg van határozva egy összeg, aminek elérésével tovább enged a következő pályára. Ezt az összeget legkönnyebben küldetések teljesítésével érheted el, amiket telefonfülkéknél vehetsz fel. Előre meghatározott telefonos küldetésszám van. Ha ezeket nem sikerül maradéktalanul teljesítened, akkor nehezebb elérni a kívánt pontszámot, de ettől még ugyanúgy továbbjuthatsz. Szerintem, ha gyorsabban teljesíted a küldetést, akkor is ugyanannyit kapsz érte, kivéve, ha valami oknál fogva jó magas a szorzód. Pontlevonás nincs, csak az életeiddel kell ügyesen gazdálkodnod. Persze egy Pay n' Spray használata nyilván pontokba kerül. Tehát nem feltétel az összes küldetés teljesítése. De nem is muszáj küldetésekből összeszedni a pontokat, ha elég türelmes vagy, őrjönghetsz az utcán és sok idő után így is összejöhet. A szorzó viszont csak akkor növekszik, ha sikeres küldetéseket csinálsz. Ergo még könnyebben jönnek a pontok. Illetve ládákból is lehet szorzót felszedni. Viszont a szorzó csökkenni is tud, ha lemeszel a rendőrség. A küldetést adó autókhoz és az őrjöngésekhez, ha jól tudom nem mutat nyíl, azokra véletlenszerűen lehet rátalálni a városban. Általában magányosan álló autók ezek, kissé eldugottabb helyeken. Illetve a dokkokban autóleadással is könnyű pontot bezsebelni.Kriss írta:Az I-ben és a Londonokban mitől függ a pontszerzés és a továbbjutás? Ezt úgy értem, hogy amikor küldetésezek és kapom a pontokat, akkor minden esetben ugyan annyit kapok érte, vagy ha mondjuk rövidebb idő alatt csinálom meg, akkor többet kapnék? A továbbjutáshoz szükséges minden küldetést megcsinálni? Úgy értem, hogy kevesebb küldetéssel is tovább lehet jutni, vagy a küldetések nem elegek és még valamit kell csinálni? Hogyan működik ez az egész? Olvasgattam az oldalt is, de mg mindig nem világos, hogy a küldetésekből mindet meg kell-e csinálni, vagy csak addig, hogy jelezzen, hogy mehetek tovább. Pontot lehet veszíteni? Utolsó kérdés: a járműves küldetéseknél hogyan tudok odatalálni hozzájuk, vagy egyáltalán honnan tudhatom, hogy melyik jármű rejt küldit?