Hozzászólás
Szerző: The Polar Heavy » 2015. 09. 06. 14:59
Az osztrákok pedig éppen azt teszik. Meg fogják bánni később, az lehet, de éppen mindenkit befogadnak.
Az ott élők munkahelyei nem kerülnek veszélybe. Az sehol sem kerül veszélybe a menekülők miatt. Ha csak a helyi politikára figyelsz, akkor is két hírt kapsz: a menekültek (akik egyébként ténylegesen a gyűlöletkeltés miatt gazdasági bevándorlókként ismeretesek) nem dolgoznak és segélyből akarnak élni, vagy a menekültek elveszik a munkát. Az a baj, hogy Magyarországon már nem a menekültek, de az állam rombolja a munkalehetőségeket. Az, hogy képesek kidobni téged az állásodból, hogy feleannyi fizetésért közmunkában végezd el az előző munkakörödet nem a menekültek hibája lesz.
A randalírozásról pedig annyit, hogy toleránsabb környezete válogatja! A minap felvettem egy "gazdasági bevándorlót" a nyugatinál a gyerekével. Két férfi odajött hozzám, és beüvöltöttek az ablakomon, hogy laposra vernek emiatt. És rengeteg helyről lehet ezt hallani.
Félreértés ne essék, én nem szeretem a bevándorlókat. Sajnálom őket, mert az országukban háború van, és sajnálom őket, mert nem értik meg sehol sem, hogy min mennek keresztül. Akik menekülnek pont nem olyan vallási fanatikusok, mint akikről te beszélsz. Ha már fanatikusságról van szó, akkor a vasárnapi zárvatartás egy az egyház világi részét képviselő törpepárt zavaros fejtegetése miatt kell rengeteg kellemetlenséget elviselni. Amiatt a rendelet miatt például több ezer ember veszítette el az állását, és rengeteg cég ment el az országból. De ez nem kormányellenes fejtegetésnek indult.
Amit mondani akarok az az, hogy annak ellenére, hogy nem szeretném őket itt látni inkább segítenék nekik, mint üldözném őket. Akikkel eddig találkoztam közülük nem voltak erőszakosak, garázdák, nem pájáztak a munkahelyemre, és a tiedre sem fognak. Egyszerű emberek akik menedéket keresnek.
A himnuszt idézni tényleg nagyon nemes dolog valaki olyantól, akinek már hetven éve nincs háború az országában egy olyanról, akinek viszont egy semmit nem kímélő vallási terror pusztít el mindent a saját hazájában.
Mielőtt azt gondolnád, hogy én is a baloldali struccpolitikát erősítem, miszerint nincs probléma, leszögezem (a lehető legpolitikamentesebben), hogy nagy probléma van. És nagyon utálom mind a két pártot akik ezt előidézték. Egyik oldalon a kormánypárt tényleg csak negatív uszító politikával megteremti a problémát (és nekünk, magyaroknak aztán tényleg gyűlölködő természetünk van), míg az MSZP azt sugározza, hogy nincs semmi baj, és csak egyet tehetünk. Ahol az emberek úgy érzik, hogy probléma van, ott tényleg VAN probléma, mert teremtettek egyet. A "baloldal" ezt nem akarja látni, a kormánypárt és a jobboldal pedig erre csak ráerősít. Valójában minden párt a saját reputációját akarja emelni, önmagát építeni. Itt esély van rengeteg szavazó meghódítására, megszerzésére, vagy gyűlölködéskeltéssel, vagy pedig azzal a túlzott liberális humbuggal, ami lehetővé teszi a szolidaritást mindenkivel szemben, akkor is, amikor ez már túlzás és értelmetlen.
Szóval ennyit mondanék a menekültekről. Nem kell őket utálni, nem akarnak rosszat, de egy háborúból egy olyan közegbe csöppentek, ahol előre, anélkül, hogy bármi rosszat tettek volna máris utálják, kiközösítik és minden rossznak elmondják őket. Tényleg rémisztő, hogy hányan vannak, hogy egyre csak jönnek, de nem ők tehetnek róla. Most abbahagyom, mielőtt valami hülye megint liberálisnak nevez.