Akartam erről neked írni sztím csetben, de soha nem vagy fennt, amikor eszembe jut. A lényeg, hogy tényleg olyan szakot válassz, ami érdekel és tudsz érte lelkesedni annyira, hogy egy életen át csináld a megfelelő motivációval és mentalitással. A tanári és a jogi pálya között azért jócskán vannak különbségek. A tanári szakok könnyebbek, és munkát is gyorsabban találsz. Ezzel szemben a jogi képzések nehezebbek, és mivel a jogászokkal Dunát lehet rekeszteni Mo-n, ezért nem egyszerű állást szerezni, azonban ha beindul a szekér akkor nem nagyon kell az anyagiak miatt aggódnod. A tanári pályáról az a véleményem, hogy csak az kezdjen neki, aki rendkívül elhivatott, és tényleg az a célja, hogy tanítson, ne pedig az, hogy leadja az anyagot olyan módon, hogy a kutyát nem érdekli, és hazamenjen maszterbálni a fészbúkra, hogy milyen szar a közoktatás. Mindent el lehet magyarázni érdekesen, ha az illető kellő odaadással és hozzáértéssel teszi. Olvasgattam ilyen gyökér híroldalnak írt levelet, ahol valami gyerek azért panaszkodott, hogy rossz a oktatás, mert például senki nem tanítja meg befizetni egy csekket. (volt több indok is) Ezt először úgy reagáltam le, hogy "top kek, te hülye vagy" aztán rájöttem, hogy az iskolában leadják a tananyagot, de nem ösztönzik a nebulókat arra, hogy gondolkodjanak, pedig ez lenne a legfontosabb. Senki nem beszél róla, de szerintem az egyik legnagyobb probléma, hogy nagyon sok tanár csak azért válaszotta ezt a hivatást, mert kibukott erősebb szakokról, és akkor "nehogymánelegyendiplomám" mentalitással elvégzett pl egy matektanár szakot, ahol elfogadták a matek alap nemtudom 1-et, amiből csodával határos módon átment. Egy másik jelentős rész pedig úgy van, hogy semmi ambíciója nincs a világon, de azért kell neki a diploma mert az menő, és akkor ő most pedagógus lesz me az nem nehéz.kekesi írta:Hát egyenlőre, 3 irányt jelöltem meg, a végleges döntés ezek közül lesz:
1, Jog (ELTE, KRE, PPKE, bár inkább utóbbi kettő, mert olcsóbb és kevesebb pont kel)
2, Tanári képzés: Töri-föci szakon (ELTE, ez is érdekelne, mivel imádom a törit, de leginkább csak egyetemen szeretnék tanítani)
3, Történelem alapszak (ELTE, KRE, bár leginkább ezt zárnám ki, mivel ezzel nehéz elhelyezkedni, hacsak nem megyek vele tovább valamerre)
Illetve, bármelyiket is végzem el (bár leginkább a jogira hajlok), szeretnék estin lerakni egy OKJ-s grafikus képzést. Az eredeti tervem, az lett volna, hogy animátornak menjek, de rájöttem, hogy ahhoz, még sokat kell fejlődnöm, úgyhogy ezt elvetettem, talán egyszer felnőttként megpróbálom, bár nem hiszem.
Jó ötletek. Viszont himringyó is lehet bármikor az ember, vagy csempészhet kotonokban lenyelt kokaint. Szóval könnyű elhelyezkedni, ha nem túl erkölcsös az ember, vagy morálisan ingoványos.VoorstedelijkeViking írta:Ha meg nem vesznek fel a mekibe se akkor még mindig ott a közmunka. Te döntöd el!
Thelostduck írta:Akartam erről neked írni sztím csetben, de soha nem vagy fennt, amikor eszembe jut. A lényeg, hogy tényleg olyan szakot válassz, ami érdekel és tudsz érte lelkesedni annyira, hogy egy életen át csináld a megfelelő motivációval és mentalitással. A tanári és a jogi pálya között azért jócskán vannak különbségek. A tanári szakok könnyebbek, és munkát is gyorsabban találsz. Ezzel szemben a jogi képzések nehezebbek, és mivel a jogászokkal Dunát lehet rekeszteni Mo-n, ezért nem egyszerű állást szerezni, azonban ha beindul a szekér akkor nem nagyon kell az anyagiak miatt aggódnod. A tanári pályáról az a véleményem, hogy csak az kezdjen neki, aki rendkívül elhivatott, és tényleg az a célja, hogy tanítson, ne pedig az, hogy leadja az anyagot olyan módon, hogy a kutyát nem érdekli, és hazamenjen maszterbálni a fészbúkra, hogy milyen szar a közoktatás. Mindent el lehet magyarázni érdekesen, ha az illető kellő odaadással és hozzáértéssel teszi. Olvasgattam ilyen gyökér híroldalnak írt levelet, ahol valami gyerek azért panaszkodott, hogy rossz a oktatás, mert például senki nem tanítja meg befizetni egy csekket. (volt több indok is) Ezt először úgy reagáltam le, hogy "top kek, te hülye vagy" aztán rájöttem, hogy az iskolában leadják a tananyagot, de nem ösztönzik a nebulókat arra, hogy gondolkodjanak, pedig ez lenne a legfontosabb. Senki nem beszél róla, de szerintem az egyik legnagyobb probléma, hogy nagyon sok tanár csak azért válaszotta ezt a hivatást, mert kibukott erősebb szakokról, és akkor "nehogymánelegyendiplomám" mentalitással elvégzett pl egy matektanár szakot, ahol elfogadták a matek alap nemtudom 1-et, amiből csodával határos módon átment. Egy másik jelentős rész pedig úgy van, hogy semmi ambíciója nincs a világon, de azért kell neki a diploma mert az menő, és akkor ő most pedagógus lesz me az nem nehéz.kekesi írta:Hát egyenlőre, 3 irányt jelöltem meg, a végleges döntés ezek közül lesz:
1, Jog (ELTE, KRE, PPKE, bár inkább utóbbi kettő, mert olcsóbb és kevesebb pont kel)
2, Tanári képzés: Töri-föci szakon (ELTE, ez is érdekelne, mivel imádom a törit, de leginkább csak egyetemen szeretnék tanítani)
3, Történelem alapszak (ELTE, KRE, bár leginkább ezt zárnám ki, mivel ezzel nehéz elhelyezkedni, hacsak nem megyek vele tovább valamerre)
Illetve, bármelyiket is végzem el (bár leginkább a jogira hajlok), szeretnék estin lerakni egy OKJ-s grafikus képzést. Az eredeti tervem, az lett volna, hogy animátornak menjek, de rájöttem, hogy ahhoz, még sokat kell fejlődnöm, úgyhogy ezt elvetettem, talán egyszer felnőttként megpróbálom, bár nem hiszem.
Ebből a két csoportból nagyon kevés eséllyel lesz jó tanár. Persze lehet, hogy idő közben ráéreznek, és kikupálódnak. Tehát, csak akkor legyél tanár, ha érzed az elhivatottságot. Persze lehet, hogy nettó faszság amiket írtam, de ez az én szubjektív véleményem.
Bocs a kisregényért.
Csak neeeem?? Úristen ez nem lehet....te is 4chan-ezel?Thelostduck írta:top kek
Amikor kisgyerek voltam orvos szerettem volna lenni. Ezen felbuzdulva közöltem is ezt a háziorvosunknak, egy kisebb torokfájás miatti látogatásunk alkalmával. Ő erre azt mondta, hogy "Hagyd a fenébe, legyél inkább strici."Tequi-La-La írta:Rockstarnak igaza van. Faszomba a jogi egyetemmel, veszek egy lila öltönyt és egy ezüst sétapálcát és elmegyek stricinek
Csak neeeem?? Úristen ez nem lehet....te is 4chan-ezel?Thelostduck írta:top kek
Akartam csinálni egy képet, ahol a lábad helyére bevágok egy nyestet, de most nincs kedvem. Képzeld el.Gonzales írta:10/7
Ma voltam ebben a szezonban elsőnek síelni. Szép is volt, de azért a lábamon nem tudtam megállni. Így hát elestem azt lábam nyestem. Badumm tss
igen pasztmek, Dumaragu copy..