A Deadpool annak ellenére, hogy az előzetese nem tetszett, filmben azért nem lett rossz. Nem mondom, hogy életem filmje, de azért ez az alak eléggé hozza a "különc, vicces főhös" szerepét. Igazából csak ez vitte a filmet, mert egyébként tipikus Marvel film..
A legendás állatok és megfigyelésük-et tegnap néztem meg moziban. (Igen, tudom, hogy nagyon időben.. Egy hónappal a premier után...
De legalább megnéztük.)
Őszintén szólva sz*rabbra számítottam. Azok csalódtak leginkább a filmet illetően, akik úgy ültek be a filmre, hogy "na, ez most egy 9. Harry Potter film lesz." Én nem így mentem be. Nyilván az eredeti story-hoz nem lehet hasonlítani... De ha még önmagában kellene értékelnem a filmet, akkor is eléggé jó volt. Teljesen más szempontokból, mint amilyenekből egy HP film jó lehet.
Mert miért szeretjük a HP filmeket?
-király
-izgalmas
-valami pozitív üzenete van
-etc.
De miért szeretjük a legendás lényeket?
hát, nem ezekért...
Mert hogy őszinte legyek, annyira sok minden nem történik benne. Legalábbis nem akkora volumenű, mint mondjuk Mógus professzor likvidálása..
két dolog érdekelt a film során: Ki az obskulus?, és hogy Grindelwald mikor bukkan má' fel?
De maga a story úgy önmagában nem egy nagy szám.
Viszont ez a sok lény... Meg a szereplőválasztás... Szerintem elvitte a filmet.
Alapból ez a sok kis cuki lény.
hát most nézzétek meg! Nem aranyfalat?
(ha rákattoltak, megjelenik nagyban is a kis cukipofa)
Nem spoilerezek, de ezek a kis cuki teremtmények felettébb viccesek a történet során, és a főszereplők is. Göthe olyan mint egy vigyorgós, 12 éves, felelősségtudattal nem rendelkező kislány (nem tűnhet annak, de ezt a jellemzést most vegyük pozitívumnak) , és a dagadt fószer is annyira aranyos, hogy csak szeretni lehet.
1-2 csavar a történetszálban teljesen felesleges, vagy éppen elcsépelt... de összességében azért tetszett. A humor és a cukiság vitte el nálam az egészet. Ezekből kifolyólag nem is mondanám, hogy egy "igazi Harry Potter film". Mikor nézed, nincs is az a feelinged, hogy ez most egy Potter-film. De azért 10-15 percenként ér valami impulzus ami rádöbbent, hogy bezony JKR világában vagyunk....
Ami nem feltétlen rossz. Viszont, hogy ebből hogyan fognak kihozni
még 4 nézhető filmet, azt nem tudom.