PlayStation

A Grand theft Auto sorozatot nem érintő viták helye.
Iksz

Re: PlayStation

Hozzászólás Szerző: Iksz » 2013. 09. 07. 18:35

persze, a csak vga csatis monitorok elég gázak manapság szerintem...amibe meg lehet rakni dvi-t, az valszeg HDCP képes is.

de linkelem még egyszer : nekem ez lenne jó

http://elektrotech.hu/atjatszo-kabelek/ ... to-adapter

átis váltja analógra, hang kimenet is van. csak ezzel az a baj, hogy ilyet dvi-be meg nem találok...tehát a képminőség rosszabb lesz. na ha valaki talál, azt nagyon megköszönném :)

Bence (Visali)
Vinewoodi producer

Hozzászólás Szerző: Bence (Visali) » 2013. 09. 07. 19:04

Nekem van DVI-s monitorom, de nem támogat HDCP-t, lol. :ninja:

Egyébként én a KonzolStúdió üzletben kértem tanácsot, és ők mondták, hogy próbálták így átalakítóval VGA monitorhoz kötni a PS3-at, de nem sikerült. De szerintem nem véletlenül nem találsz rá segítséget YouTube-on.

Rockstar69
Főzelékes Feri

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2013. 09. 07. 19:10

Iksz írta:persze, a csak vga csatis monitorok elég gázak manapság szerintem...amibe meg lehet rakni dvi-t, az valszeg HDCP képes is.

de linkelem még egyszer : nekem ez lenne jó

http://elektrotech.hu/atjatszo-kabelek/ ... to-adapter

átis váltja analógra, hang kimenet is van. csak ezzel az a baj, hogy ilyet dvi-be meg nem találok...tehát a képminőség rosszabb lesz. na ha valaki talál, azt nagyon megköszönném :)
Én szeretnék neked segíteni, de így nem tudok! :( Legalább, annyit elárulnál, hogy mért nem jó, ha DVI-vel kötöd rá?

Iksz

Hozzászólás Szerző: Iksz » 2013. 09. 07. 19:53

:D azzal akarom. semmikép sem vga d-subbal. ilyen átalakítót linkeltem. csak ha lenne hdmi dvi konverter adapter, akkor azzal meg lehetne oldani, sok kábel meg hosszabbító nélkül, és az is biztos, hogy lesz hang. mert szerintem a 2 kimenet a ps-en ( hdmi , av (hang) ) nem működne. vagy az optikai.

mondjuk ebbe kicsit van logika, hogy miért nincs hdmi-dvi+audio adapter, hiszen a kettő ugyanazt eredményezi, csak kibontva. csak van valami egyszerűbb megoldás, nem hiszem el, hogy még senki nem kötötte rá a monitorjára playstationt

dani.szentgali
Régi motoros
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 09. 07. 19:58

Nem akarok beleszólni itt a dolgokba, mert nem PS3-mon játszom, de itt a problémára egy videó (bocs, ha esetleg mégsem segít/olyat tartalmaz, amit már próbáltál, de megláttam itt a segélykérésedet és gondoltam, megpróbálok segíteni, bocsi, ha esetleg nem sikerül):

Iksz

Hozzászólás Szerző: Iksz » 2013. 09. 07. 19:59

visszatérve : mobilnetem van :D :D :D tehát youtube nem szuperál, de megpróbálom megnézni valamikor, és köszi. inkább csak fórumokon nézegettem utána/kép

Rockstar69
Főzelékes Feri

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2013. 09. 07. 20:19

Iksz írta::D azzal akarom. semmikép sem vga d-subbal. ilyen átalakítót linkeltem. csak ha lenne hdmi dvi konverter adapter, akkor azzal meg lehetne oldani, sok kábel meg hosszabbító nélkül, és az is biztos, hogy lesz hang. mert szerintem a 2 kimenet a ps-en ( hdmi , av (hang) ) nem működne. vagy az optikai.

mondjuk ebbe kicsit van logika, hogy miért nincs hdmi-dvi+audio adapter, hiszen a kettő ugyanazt eredményezi, csak kibontva. csak van valami egyszerűbb megoldás, nem hiszem el, hogy még senki nem kötötte rá a monitorjára playstationt
De sokan használják így, csak ők nem bonyolítják meg feleslegesen a dolgokat!

Bence (Visali)
Vinewoodi producer

Hozzászólás Szerző: Bence (Visali) » 2013. 09. 07. 20:36

dani.szentgali írta:Nem akarok beleszólni itt a dolgokba, mert nem PS3-mon játszom, de itt a problémára egy videó (bocs, ha esetleg mégsem segít/olyat tartalmaz, amit már próbáltál, de megláttam itt a segélykérésedet és gondoltam, megpróbálok segíteni, bocsi, ha esetleg nem sikerül):
Igen, mert DVI-vel működik, ha van HDCP támogatás.
Iksz írta:...csak ha lenne hdmi dvi konverter adapter, akkor azzal meg lehetne oldani, sok kábel meg hosszabbító nélkül, és az is biztos, hogy lesz hang...
Iksz, ezt próbáljuk neked elmagyarázni Rockstar69-cel, hogy a képhez bőven elég a HDMI-DVI kável, ha van DVI bemenet a monitorodon. :) A hanghoz pedig külön kell venned RCA-jack 3.5 átalakítót, és valószínűleg egy anya-anya 3.5 jack toldót, mert apás kimenete lesz az átalakítónak. Ergó a kép a HDMI-ről fog kimenni a monitorodba, a hang pedig az AV komponens kábellel a fülhallgatóba vagy a hangszóróba, attól függ, mit kötsz rá. :)

Iksz

Hozzászólás Szerző: Iksz » 2013. 09. 07. 21:25

köszi , ezt értem is, csak arra gondoltam, hogy 2 kimenet egyszerre nem aktív. így volt tegnap is mikor, a régi tv-re kötöttem rá, a hdmi-t érzékelte csak. na majd kiderül !

Iksz

Hozzászólás Szerző: Iksz » 2013. 09. 10. 10:10

egy új kérdésem lenne, mint kezdő, a ps3 kontrollert rá lehet kötni PC-re? nem akarok én semmit vele, csak feltölteni amíg gépezek, hogy ne kelljen azért bekapcsolni a PS-t.

realostew
Díler

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 09. 10. 11:00

Bármilyen USB-s cuccon feltöltheted, csak nem biztos, hogy megéri. Ugye nem ugyan akkora áramot/feszültséget ad rá feltétlen a PC, mint amennyit a PS adna, így hát lehet, hogy hosszútávon tönkreteszi a kontroller aksiját. De lehet venni amúgy töltő dock-ot amire rálehet rakni a kontrollert, sőt még a move-t is.

Iksz

Hozzászólás Szerző: Iksz » 2013. 09. 11. 17:28

na srácok, szerintem beszerzek egy routert még gyorsan, az fontosabb lenne sztem, hogy legyen net hozzáférés.

t-mobile stickem van( 16gb), találomra néztem egy ilyet, ezzel meg lehetne osztani?
és egy fontos kérdés még, milyen kábel kell pontosan összekötni?

http://www.olcsobbat.hu/termek/tp_link_ ... d6e017ea4/

realostew
Díler

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 09. 11. 17:30

Hagyományos hálózati utp-vel. Nem egy atomerőművet raksz össze, ne gondold, hogy bármiféle extra bonyolultságot raktak a PS3-ba. Egyszerű felhasználónak készült ám nem pedig műszaki zseniknek... :D

Egyébként a routered jó, csak az a baja, hogy nem tudod beledugni az USB-s mobilnetedet. :)

Iksz

Hozzászólás Szerző: Iksz » 2013. 09. 11. 17:43

realostew írta:Hagyományos hálózati utp-vel. Nem egy atomerőművet raksz össze, ne gondold, hogy bármiféle extra bonyolultságot raktak a PS3-ba. Egyszerű felhasználónak készült ám nem pedig műszaki zseniknek... :D

Egyébként a routered jó, csak az a baja, hogy nem tudod beledugni az USB-s mobilnetedet. :)
ja, hogy ti úgy csináljátok? :O én arra gondoltam h a gépen lévő netet osztom csak tovább. úgy is működne a dolog garantáltan, ha egyből a routerbe dugom? ez nem gondoltam volna

Rockstar69
Főzelékes Feri

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2013. 09. 11. 19:42

WIFI-vel is tudsz csatlakozni, szóval még kábel se kell! :)

Válasz küldése