Végre, volt elég időm, hogy végignézzem a Breaking Bad-et. Hát.... a sorozat közepe kissé lapos, de az eleje és a vége (főleg a vége), annyira jól össze van rakva. Teljesen elképedtem, még most sem jutok szóhoz. A sok flashback, kiszámítatlanság és furfang... Az 5. évad elképesztő volt. Sajnálom, hogy vége....és sajnálom, hogy így lett vége.
Itt most elsősorban nem a végkifejletre gondolok -tudtam, hogy ez lesz. Hanem arra, hogy Jesse és Walt között az utolsó pillanatig megmaradt ez az egyfajta távolságtartás. -amiről tudjuk, hogy nem igaz.. Közel álltak egymáshoz, de Walt "kicsit" belerondított a kapcsolatukba, amit Jesse nem tudott/akart elfelejteni neki. Mindenesetre az látszódott rajta, hogy hálás az öregnek, és az is, hogy szereti. Még annak ellenére is, hogy az elmúlt 2 év poklát tulajdonképpen Waltnak köszönheti. Őszintén szólva nekem a kettejük kapcsolata tetszett a legjobban. Ez volt a legjobban kidolgozva... volt valami szép ebben az apa-fia kapcsolatban. Még ha Walt tettei ellenére ez a kapcsolat az 5. évadra abszolút megromlott. Őszintén szólva a Breaking Bad 5. évada messze jobb volt a Trónok harca bármelyik évadjánál... és nem gondoltam, hogy valaha mondok ilyet.
(Az első 4 viszont persze gyengébb.) Nos, nem tudom, fogok-e találni a közeljövőben ennél vagy a GoT-nál jobb sorozatot -az IMDB szerint nem.
Kár érte...
Emiatt most csalódottságot és ürességet érzek.
Belekezdek a Taboo-ba, meg folytatom a Rick és Morty-t.. de ezek a sorozatok azért nem foghatók egy Breaking Bad-hez.