Sziasztok!
Elsősorban azokhoz szólnék, akiknek hozzám hasonlóan játékra alkalmatlan PC-jük/laptopjuk van. Szerintem már sokan hallottatok róla, de azért leírom, hogy az NVidia indított egy jelenleg még béta szinten futó, ingyenes programot, a GeForce NOW-ot, amelynek keretein belül játékra alkalmatlan Windows gépeken és laptokon, sőt mi több, Windowsos szoftverek futtatására semmilyen szinten nem használható MAC IOS-en lehet játszani gyakorlatilag akármilyen játékkal. A program lényege, hogy egy szerverszobában fel van állítva egy halom fullra tuningolt gamer PC 32 GB-s RAM-mal, GTX 1080Ti-s 12 GB-s videokártya-szörnyetegekkel meg minden egyéb videojátékra szánt méregdrága alkatrésszel, amelyeket felhőben elérhetsz és ezzel bármelyik Online játékkönyvtáradban (Steam, Origin, etc.) lévő játékodat egyetlen gombnyomással el tudsz indítani úgy, hogy nem a te géped hardver konfigjáról megy az egész, hanem felhőben kapcsolatot létesít az egyik überpécével és annak hardveréről feldolgozva játszod a te saját gépeden a játékaidat. Szóval szerintem érdekesen hangzik és amíg tart a béta időszak, szerintem mindenkinek érdemes lenne kipróbálnia, hogy milyen.
Én ma regisztráltam, állítólag hónapokba is beletelhet, mire a várólistáról eljutok a hozzáférésig (ha egyáltalán eljutok, mert garancia nincs rá), szóval rizikós a dolog, de ha bejön az mindenképp megér egy próbát.
Nem tudom, hogy a végleges verziója ennek a NOW-nak milyen lesz, de ha nem kerül vészesen sok összegbe akkor lehet, hogy sok embernek jobban megérné, mintha a régi gépét/laptopját lecserélné egy új, méregdrága eszközre. Igaz, elég brutális internetkapcsolat szükséges hozzá révén, hogy ugye felhőben fut az egész, de lehet, hogy még egy drágább internetelőfizetéssel is jobban jársz hosszútávon, mintha vennél egy gamer gépen.
Na, de majd meglátjuk, mi lesz ennek a jövője, szerintem aki hozzám hasonlóan kíváncsi rá az nézzen utána ha eddig még nem tette és próbálja ki, mert így elsőre jól hangzik a dolog.