Arminho írta:Nekem "csak" 1,5 éve van meg a PS, úgyhogy sokat nem tudok mondani a kontroller elhasználódásáról ilyen "rövid" idő alatt. Én apám javaslatára vettem az analóg karra ilyen védőgumit, de nem nagyon használom, mert nekem kényelmetlen vele játszani, meg mindig lecsúszik róla az ujjam. A kontroller-védőtokról nem sokat tudok mondani. Arra mondjuk kifejezetten hasznos, ha nagyon izzadós a kezed, akkor teszel rá egy ilyet, és akkor nem fog csúszkálni a kontroller a kezedben, illetve nem is lesz koszos. Ez kb olyan, mint telóra a fólia vagy védőtok. Nem szükséges, mert anélkül is meglesz a teló sérülésmentesen, ha vigyázol rá, de ha tudod, hogy van esély arra, hogy összetöröd vagy koszos lesz a képernyő, akkor veszel rá. Szerintem ezek nélkül is rendben lehet tartani a kontrollert, én nem használok ilyen védőtokokat. Annyit szoktam csinálni, hogy alkalmanként egy ronggyal áttörlöm a kontrollert, hogy ne legyen redvás, aztán ennyi. Ha tudod magadról, hogy könnyen összekoszolod, megkarcolod vagy valamilyen más módon viszonylag gyorsan elhasználod, akkor vegyél rá védőtokot!
Köszi a tippet. Az a helyzet, hogy én nagyon vigyázok a cuccaimra, ez alól pedig a PS4 kontrollerei sem képeznek semmilyen kivételt. Az analóg karok még jól bírják, bár a baloldali, amivel a legtöbb játékban mozogsz, azon a gumi már kezd kicsit eldeformálódni, de még jó állapotban van, plusz magának a karnak nincs semmi baja, tökéletesen érzékel meg minden. Nekem nem izzad a kezem játék közben, így ez sem probléma. Nem szoktam összekarcolni, összepiszkolni, leejteni sem a kontrollereket. Simán csak játszom velük, aminek hatására kezdenek a mattfekete színből krómszerű színre átkopni, kvázi látom benne a saját arcképem, annyira le van "csiszolva". Én ronggyal nem szoktam letörölni, de mint mondtam, nem is szoktam bepiszkolni. Nekem azzal van a bajom, hogy minden használat után egyre kopottabb és krómszínű lesz, plusz az alján lévő kis recés barázdák is kezdenek kisimulni. Pedig egyáltalán nem szoktam olyan nagyon sokat játszani. Vagy legalábbis én úgy gondolom, hogy átlag mennyiségben használom, ami miatt nem lenne szabad 8 és fél hónap után így kinéznie.
Rockstar69 írta:Úgy tudom az első generációs PS-ek ilyen "selejtes" kontrollerekkel érkeztek. A Slim-hez vagy a Pro-hoz (nem emlékszem pontosan, lehet csak a Pro-hoz) már strapabíróbb kontrollereket adnak. Szóval nem feltétlenül veled van baj. Egyébként nekem most térdelt le teljesen a PS3 kontrollerem. Szeptemberben lesz 8 éves, szóval azért jól bírta.
Tényleg?
Én erről nem is tudtam. Most hallom először, hogy az első PS4-ekhez szar strapabírású dualshock4 kontrollereket adtak, pedig már két éve folyamatosan követem a PS4-gyel kapcsolatos műszaki meg egyéb dolgokat, de én a kontrollerekről max. csak annyit hallottam, hogy rövid az üzemidejük a PS3 kontrollerekhez képest. Arról fogalmam sem volt, hogy esetleg a kontrollerben van a hiba. Amúgy lehet, hogy igazad van, de azért azt is megjegyezném, hogy az X360 kontrollere is elég durván szétment a kezemben, asszem te pont láttad a róla feltöltött képet tavaly. Szóval azért az is benne lehet, hogy nekem valamilyen oknál fogva "kontrollergyilkos" kezeim vannak, bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az Xbox kontrollere több mint hét év után kopott krómszínűre, míg a PS4-é mindössze alig több mint fél év alatt érte el majdnem ugyanazt a szintet, ami azért elég durva. Mindenesetre ha valóban igaz és tényleg a kontroller hibája, akkor a következő kontrolleremet már egy PS4 Pro csomagból fogom beszerezni valahogy vagy nem tudom.
Viccet félre téve, mivel ez nem nagyon jöhet össze, így én szerintem teszek egy próbát egy-két hónap múlva a szilikon tok+védőgumi kombóval, aztán majd meglátjuk mi lesz. Mindenesetre nem lett volna baj, ha a PS4 kontrollereit strapabíróbbakra tervezték volna a Sonynál. Fél év azért elég karcsú főleg úgy, hogy nem őrült módjára használtam meg vigyáztam rá.