Én is indavideón néztem még anno, főleg mert most már Animax sincs.
Ez a "sok pofázás harc közben" tipikus anime vonás, ha észrevetted. Plusz egy indok, hogy ne fordítsam ilyenekre az időmet. 10 animéből 9 richtig, hogyha "harcolós", akkor a "10 perc pofázás, 2 perc harc" elve érvényesül benne, az meg érdekli a halált....
A Naruto nagyon jó, de érdemes úgy belekezdeni, hogy előtte tudatosan kiválogatod, hogy mi filler, és mi nem. Maga a sorozat is tud vontatott lenni ezzel a "sokat pofázunk, keveset ütünk" dologgal. Sőt, mint már mondtam, a Naruto-ban ez mesteri szintre van fejlesztve.

De ha fillert nem nézel, akkor azért halad a story, csak egy harc általában 2-3 rész..viszont sosem tudod, ki győz....és hát, vannak benne "sírós részek"

De hát te fiú vagy, egyes emberek halálán te nem fogsz sírni...de a Narutóban ez sokszor meg van úgy csinálva dramaturgiailag, hogy vetekszik a Titanic-kal.
A Death note-t már sokan ajánlottak, de nem fogok belekezdeni.. Valahogy nem vonz.

Értem az alapkoncepciót, de valahogy nem izgat annyira, hogy belekezdjek. Amúgy se lenne rá időm.
A Fullmetal Alchemist szintén egy nagyon jó anime. A testvéri szeretetről szól... (Na, azt se láttam végig.

Voltak benne részek, amelyek annyira betegek voltak, hogy inkább abbahagytam, de ez csak a "normál" FMA-ra jellemző. A Brotherhood már nem ilyen.) Én azt javaslom, azt kezd el nézni. A Brotherhood be van fejezve, a másik olyan befejezetlen, és a két végkifejlet sem ugyanaz.
A One Piece-t, Tokio Ghoul-t szintén ajánlották, a másodikról mintha emlékeim is lennének... de, szintén nem kezdek bele.
Az animék felé való szkepticizmusom (Belekezdjünk/ne kezdjünk bele) leginkább abból ered, hogy 100 animéből 95 nem éri meg a ráfordított időt. Vagy valami eszeveszett baromságról szól (ami nekünk európaiaknak nem teljesen "érthető" vagy vicces), vagy pedig tetszene a story, de összecsapják (Sword art online pl..), vagy pedig tetszene az alapkoncepció, de annyira nem halad sehova a történet, hogy egyszerűen nézni sem érdemes. A normális anime megtálásával meg annyi idő elmegy, hogy nem is éri meg keresgélni.
Az egyetlen anime, amit már 3x újranéztem, mert annyira jó (és ehhez hasonlót nehéz találni), az a "Lovely complex". 24 része van, ha jól emlékszem (szóval elég rövid -sajnos). Ez egy romantikus anime. De ne ijedj meg attól, hogy romantikus... mert ez az anime annyira vicces, hogy szétröhögöd magad rajta. Ezen talán többet röhögtem, mint a Jóbarátok egyes részein, és ez nagy szó. Ha gondolod, nézd meg az első részt. Szerintem nem fogod megbánni.
+ ajánlok egy másik animét is: (Ennek viszont csak az első évadát nézd meg! A második már eléggé mélyrepülés)
Ez nem egy ismert anime, úgyhogy magyarul szerintem nem találod meg, csak feliratosan. A neve eléggé brutál: "Rainbow nisha rokubou no shichinin"

(Megj: Ennek az openingje is nagyon brutál.)
Börtönben játszódik... Ennyit mondok. Többet nem. De az első évad nagyon jó. Ez is elég rövid. Az első évad kb 10 rész. Annyi időt szerintem megér. Egyébként ha már ott tartunk, hogy magyar szinkron: A Lovely complex-ből van, de szerintem eredetiben sokkal jobb.
Kellemes kikapcsolódást!