NikitaDragovich írta:Annak ellenére, hogy én diszkalkuliás vagyok, nagyon jó memóriám van és könnyen megjegyzem az évszámokat.
Én a családomban mindenkinek tudom a születésnapi dátumát, és a közeli ismerősökét, osztálytársakét, iskolatársakét és tanárokét is tudom. Ráadásul itt a GTA Place-n is sok mindenkinek tudom a születésnapját.
Aztán a GTA V-ben és a GTA IV-ben is tudom, hogy az adott napokban mit csináltam, meg hogy kit öltem meg. Elég csak arra gondolni, hogy mindig számoltam a GTA V-ben, hogy hány hét telt el az első küldetés óta, és hogy
Johnny Klebitz hány hete halt meg.
Előre is elnézést, nem akarok semmiféle előadást tartani, de szerintem attól még, mert valaki diszkalkuliás, az nem függ össze semmilyen szinten azzal, hogy valakinek rossz vagy épp jó legyen a memóriája.
A diszkalkulia - már amennyire én értelmezem - arról szól, hogy egy matek vagy egyéb számítási feladatnál leblokkol az ember agya, és akkor sem képes megérteni a megoldáshoz vezető út menetét, logikai összefüggéseket meg számokkal való műveleteket, ha értelmesen és lassan próbálják megmagyarázni neki (vagy gyakorlatilag akárhogy). Továbbá nem lát át semmiféle matematikai összefüggést, nem tud jól fejben műveleteket elvégezni meg papíron/számológéppel se, stb. Szóval szerintem a diszkalkuliának semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki jól meg tudjon jegyezni évszámokat meg egyéb dátumokat. Például az én volt töritanárom nem érettségizett matekból, mert elvileg neki is volt valami diszkalkuliához hasonló problémája, a dolgozatok pontszámait sem volt képes soha normálisan összeadni se fejben se géppel, mégis töritanár lett, ami azt jelenti, hogy elég sok dátumot kell(ett) a fejében tárolnia.
Szóval tényleg nem akarok okoskodni, de ha jobban belegondolsz, akkor te is rájössz, hogy a diszkalkuliának nincs semmi köze a memóriához, kvázi az is képes tökéletesen, napra pontosan megjegyezni évszámokat, aki képtelen leérettségizni matematikából. És ez fordítva is igaz, mert lehet, hogy valaki nagyon jó matekból, keni-vágja az összes összefüggést meg képletet és bármit kiszámol fejben, viszont nem bírja megjegyezni, hogy a mohácsi csata 1526. augusztus 29-én volt (ez természetesen csak egy példa).
Gonzales írta:A magasabb fokú opció még az is lehet, hogy egy random dátum van az igazi születésnapod helyett. Ilyenkor a felköszöntőknek lesülhet a bőr az arcocskájukról.
Jaj, de kis gonosz vagy.
Amúgy ezzel adtál egy jó ötletet, lehet idén megcsinálom.