dani.szentgali írta:De tudom, hogy neked különösen zokon esik, ha egyszer nem neked van igazad a fórumon, vagy ha nem fogadják el mindig a véleményedet, így a lelki békédért én a magam részéről mostantól csak az OFF topicban fogom kifejteni bizonyos, hangulatomat befolyásoló tényezőkkel kapcsolatos véleményeimet, gondjaimat. Legyen béke és egyetértés köztünk, igazad van!
Peace!
Erre elég teátrálisan egy mondat jutott eszembe (kábé úgy hangzott, hogy
F*ck off [Ne vedd a szívedre, ne vedd komolyan.]), de mivel nem vagyok reakciós, hamar túléltem azt, hogy az én beszélgetési technikám orientációját ilyen puritán módon, abszolút ferdítéssel leírtad.
Ettől függetlenül most beléd fogok kötni minden támadható felületen. Hát ja, nem arról van szó, hogy igazam van-e, vagy sem, de a véleményemet elmondom. Amúgy neked sem esik jól, ha úgy gondolod, hogy nincs igazad. Én elfogadom maximum. Ez viszont olyan téma (mármint nem maga a téma, hanem amiről per pillanat beszélünk) amiben sajnos abszolút igazad neked sem lehet,
kicsi zöld barátom (bocsánat az idézetért
).
Azzal, hogy lekezelően beszélsz az állításomról sajnos igen sokat érsz el, mert általában az ember hajlamos az alapján ítélni egy rajta túlmutató, vitában (aminek szemlélője, tehát ő kívülálló) és ezért nyilván arra fog "szavazni" ami keményebben hangzott. Azzal, hogy elkezded ezt a lelki béke maszlagot pedig csak azt éred el, amiről azt írod, hogy nem akarod elérni (ami nem jelenti azt, hogy nem akarod azt elérni hiszen aki ilyen stílust használ, nem véletlenül teszi).
Meg hát különben is. Akkor nézzük át az OFF téma részleget, ha már felhoztad. Az OFF körök arra jók, hogy GTA -tól független dolgokat beszéljünk meg. Viszont nem véletlenül van egy OFF társalgó, nem gondolod? Magyarán hattól még, hogy valami az OFF részlegben van, (mint téma) még nem jelenti azt, hogy annak a témának nincs egy konkrét iránya (mondjuk az, hogy milyen kedved van), amit ne lehetne egy nem odaillő (tehát off) hozzászólással zavarni. Hogy csak egy példát mondjak, ez a vita nem illik ebbe a részlegbe, ebben például egyetértünk? Na, akkor azzal, hogy a milyen kedved van témába ilyenről vitatkozunk, off, vagy nem off?