Mivel én szakközépiskolába járok (és sajnos nem is egy túlzottan jóba), ezért nekem nincs második nyelvem, de komolyan mondom, szívesebben tanulnék inkább németet/olaszt vagy bármi mást az angol mellé, minthogy hetekkel, majd hónapokkal rövidítsék meg a nyári szünetünket a gyakorlat miatt. Ráadásul érettségi szünet sincs nálunk, hanem be kell jönni rövidített órákra. Ja, meg síszünet sincs.
![facepalm -.-](./images/smilies/icon_mad.gif)
Mondjuk nálunk van néhány tantárgy, amit a szakmai tagozatra való tekintettel nem erőszakolnak belénk annyira. Lediktálják a kötelező, alap dolgokat, ezeket meg kell tanulnunk, de általában csak az érettségi tantárgyakból (no meg persze az infóból) szívatnak minket nagyon. Például a fizikát egyáltalán nem veszik nálunk komolyan.
Ami a jegyeimet illeti, most éppen beteg vagyok, de nemrég néztem föl az e-Ellenőrzőmbe, és a kémiát leszámítva egész jól állok (kémia jelenleg bukó
![nagyon boldog :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
). Amúgy, ha jól tudom, a legtöbb gimibe/szakközépbe nemrég bevezetésre került ez az elektronikus napló. Ennek ellenére azonban van pár, más suliba járó ismerősöm, akiknél még mindig a régi napló van... ezt mondjuk furcsálltam kicsit.
![nagyon boldog :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Na mindegy.
OFF-olásom itt véget is ért. A kedvem pedig nem túl jó, mert ahogy már fentebb említettem, lebetegedtem. Ugyan most tudok pihenni (amikor éppen nem okádok), de ez csak pillanatnyi öröm, hisz lemaradok a suliban, ami egy olyan osztályban, ahol 3.95-4.00-ás átlaggal te vagy a legjobb tanuló, mindenki más meg szarik bele az egészbe, elég végzetes lehet, mivel nem sűrűn küldik el a betegeskedő diáknak az órai anyagot.
![szomorú :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)