Ja, most, hogy mondod, valószínűleg azt láthattam.Rockstar69 írta:Amiről beszélsz, az szerintem a PlayStation Home volt (már megszűntették). Én sohasem próbáltam ki, szóval nem tudom, hogy ott lehett e külön nevet beállítani.

Ja, most, hogy mondod, valószínűleg azt láthattam.Rockstar69 írta:Amiről beszélsz, az szerintem a PlayStation Home volt (már megszűntették). Én sohasem próbáltam ki, szóval nem tudom, hogy ott lehett e külön nevet beállítani.
Jó neked, mert nekem hiába van papíron modern HD TV-m (a családban az enyém a második legújabb és legmodernebb, év végén lesz csak 4 éves), nekem még a beállítással sem sikerült elindítani a PS4-gyel a TV-met.Arminho írta:Bár én ismertem mind az 5 "rejtett" funkciót, hasznos videó. Amúgy nekem alapból bekapcsol a TV, amikor elindítom a PS-t, nem is kellett külön beállítani.
Igen, ezt elfelejtettem mondani. Tényleg nem az egészet lehet, de azért jól meg lett csinálva. Szerintem részben technikai, részben anyagi okai van annak a hátterében, hogy miért van ennyire kevés VR játék. Szerintem a PS4 viszonylag erős lenne a VR-hoz, itt inkább azzal van a probléma, hogy viszonylag kevés fejlesztő meri bevállalni az egészet, mert azért valljuk be, viszonylag kevés embernek van otthon a PS4-e mellett VR headsete. Így a fejlesztők értelemszerűen nem fejlesztenek túl sok játékot és ami van azt sem feltétlen nagy erőbedobással csinálják. A PS5 már elképzelhető, hogy népszerűbb VR ready konzol lesz és ezzel együtt erősebb is. Sőt, talán még az is elképzelhető, hogy ez lesz a játékok jövője. Most még persze erre aránylag csekély az esély, de akkor is van valamennyi. A GTA-zás pedig tényleg jópofa lenne VR-ban.Rockstar69 írta:Én még nem próbáltam, de biztos jó lehet. Azért azt tegyük hozzá, hogy sajnos nem az egész GT Sportot lehet VR-ral játszani, hanem csak a direkt erre a célra fejlesztett módban. Szerintem a kevés játék technikai okai vannak. Azért a PS4 nincs olyan szinten, hogy komolyabb játékokat lehessen rá fejleszteni. (Gondolom az L.A. Noire is emiatt nem jött ki PS VR-ra, pedig az ütős lett volna). Hátha a PS5-re már kiforrottabb lesz, és akár GTA-zhatunk is VR-ral.
Összességében egyetértek veled. Igazad van és ahogy én is megírtam, egyszer kipróbálod, kicsit leesik az állad aztán meg elfelejted, hogy valaha is a fejeden volt az a sisak. Ettől függetlenül szerintem lesz jövője és előbb-utóbb talán szélesebb körökben is el fog terjedni. De ahogy azt én is írtam és te/ti is írjátok, a VR a jelenlegi állapotában nem több egy jópofa cirkuszi produkciónál, amit egyszer-kétszer kipróbálsz, majd el is felejted. Vagyis talán nem felejted el, de nem fog semmi sem ösztönözni (főleg az a pár B kategóriás játék, egy-két kivétellel) rá, hogy vedd meg és használd. Viszont ha esetleg a jövőben erősebbek lesznek a konzolok (ami teljesen egyértelmű), valamint a komolyabb fejlesztők is kimozdulnak a komfortzónájukból, akkor akár még komolyabb jövője is lehet a VR-nak. Már most keringenek a pletykák, hogy készül a PS VR2. Ráadásul a napokban kezdtek pletykálni a PS5-ről is. Lehet azt is hamarosan bejelentik és mellé meg az új VR-t.Luszie írta:Én is kipróbáltam már a VR-t. Őszintén szólva, szerintem nincs jövője. Legalábbis nem úgy, ahogy sok gamer elképzeli.
Hogy nagy élmény-e? Persze. De a legtöbb embernek (velem együtt) az a véleménye róla, hogy elég gyorsan elveszti újdonságtartalmát.. és miután elveszti, már inkább fognád a joystick-ot, minthogy felvedd a fejedre azt a szemüveget -ami hozzáteszem, néhány óra játék után már nem kényelmes.
Oké, nem fog eltűnni a piacról, és minden bizonnyal egyre több játék érkezik majd VR támogatással, de sosem fog berobbanni minden háztartásba, szimplán azért, mert nincs rá szükség. Megvannak azok a játékműfajok, ahol a VR nyújtotta előnyöket jól lehet hasznosítani (én pl egy tankos játékkal játszottam, ott ez nagyon átjött, de pl a horror játékokat is elég jól "fel lehet túrbózni" VR-ral vagy FPS-eket). De pont amiatt, hogy nincs értelme a legnagyobb játékokat VR támogatottá tenni, így nem hiszem hogy a háztartások alapkellékévé fog válni. Gondoljunk csak bele... A GTA-val szerintem nem elképzelhető a virtuális valóság. VR-ra külön játékokat kell készíteni (mint ahogy teszik azt most is), azok viszont nem annyira élvezhetőek/vonzanak be szélesebb köröket. A GTA esetében szimplán az történne, hogy eleinte élvezetes lenne szemüveggel a fejeden játszani, aztán pedig inkább játszanál anélkül, mert annyival nem nyújtana nagyobb élményt, hogy megérje feltenned a szemüveget.
Egyébként mindenféleképpen megéri kipróbálni. Én tavaly áprilisban próbáltam ki a pesti PlayIT-en, tényleg nagy élmény.Csak... szerintem ebben egyelőre annál sokkal több nincs, mint amire most használják.
Ui: Egyébként márciusra végre lesz a családban PS4. Már meg lett rendelve egy olyan 1,5-2 hete, de nincs raktáron, és még mindig várunk rá.... de néhány héten belül most már mindenképpen felugrok Online-ra, és testközelből is kipróbálom, hogy milyen.
Persze, hogy egyre inkább elterjedtebb lesz, ez nem is kétség, én szimplán arra próbáltam utalni, hogy szerintem sosem jön el az az idő, amikor a játékok 90%-a VR támogatottságot fog élvezni. (Vagy hogy mondjak egy sokkal kisebb számot: a piacvezető játékok közül sem lesz mind az, szerintem).dani.szentgali írta: Összességében egyetértek veled. Igazad van és ahogy én is megírtam, egyszer kipróbálod, kicsit leesik az állad aztán meg elfelejted, hogy valaha is a fejeden volt az a sisak. Ettől függetlenül szerintem lesz jövője és előbb-utóbb talán szélesebb körökben is el fog terjedni. De ahogy azt én is írtam és te/ti is írjátok, a VR a jelenlegi állapotában nem több egy jópofa cirkuszi produkciónál, amit egyszer-kétszer kipróbálsz, majd el is felejted. Vagyis talán nem felejted el, de nem fog semmi sem ösztönözni (főleg az a pár B kategóriás játék, egy-két kivétellel) rá, hogy vedd meg és használd. Viszont ha esetleg a jövőben erősebbek lesznek a konzolok (ami teljesen egyértelmű), valamint a komolyabb fejlesztők is kimozdulnak a komfortzónájukból, akkor akár még komolyabb jövője is lehet a VR-nak. Már most keringenek a pletykák, hogy készül a PS VR2. Ráadásul a napokban kezdtek pletykálni a PS5-ről is. Lehet azt is hamarosan bejelentik és mellé meg az új VR-t.
Hát... lehet igazság abban, amit mondasz. Jelenleg szerintem sem valószínű, hogy a VR-ra fognak majd a közeljövőben kijönni a jövőbeli játékok 90%-a. Viszont szerintem az sem teljesen kizárt, hogy előbb-utóbb eljön az az idő, amikor már olyan fejlett, elterjedt és népszerű lesz a VR, hogy egyszerűen nyugdíjba küldi a klasszikus gaminget. Nyilván erre még nagyonnagyonnagyonnagyon sokat kell várni, a VR trendnek nagyon sokáig ki kellene tartania és rengeteget kéne fejlődnie ehhez, de szerintem nincs kizárva, hogy valamikor bekövetkezik egy igazán komoly paradigmaváltás, amiben a VR legyőzi a klasszikus, régimódi videojátékozást. Persze aláírom, hogy az is bőven benne van, hogy a VR majd a 3D tévézés/mozizás sorsára jut, és egy "evolúciós zsákutcába" ér, ahonnan nem fogják tovább fejleszteni, mert egyszerűen nem lesz elég népszerű ez az irány. Na, de ezt majd a jövő eldönti.Luszie írta:Persze, hogy egyre inkább elterjedtebb lesz, ez nem is kétség, én szimplán arra próbáltam utalni, hogy szerintem sosem jön el az az idő, amikor a játékok 90%-a VR támogatottságot fog élvezni. (Vagy hogy mondjak egy sokkal kisebb számot: a piacvezető játékok közül sem lesz mind az, szerintem).dani.szentgali írta: Összességében egyetértek veled. Igazad van és ahogy én is megírtam, egyszer kipróbálod, kicsit leesik az állad aztán meg elfelejted, hogy valaha is a fejeden volt az a sisak. Ettől függetlenül szerintem lesz jövője és előbb-utóbb talán szélesebb körökben is el fog terjedni. De ahogy azt én is írtam és te/ti is írjátok, a VR a jelenlegi állapotában nem több egy jópofa cirkuszi produkciónál, amit egyszer-kétszer kipróbálsz, majd el is felejted. Vagyis talán nem felejted el, de nem fog semmi sem ösztönözni (főleg az a pár B kategóriás játék, egy-két kivétellel) rá, hogy vedd meg és használd. Viszont ha esetleg a jövőben erősebbek lesznek a konzolok (ami teljesen egyértelmű), valamint a komolyabb fejlesztők is kimozdulnak a komfortzónájukból, akkor akár még komolyabb jövője is lehet a VR-nak. Már most keringenek a pletykák, hogy készül a PS VR2. Ráadásul a napokban kezdtek pletykálni a PS5-ről is. Lehet azt is hamarosan bejelentik és mellé meg az új VR-t.
Egyébként a PS5-nek valóban 1-2-3 éven belül érkeznie kellene. Elvégre átlag 6-8 évenként megjelenik egy új konzol, így 2019/20-ra a PS5 már aktuálissá válik. Van egy érzésem, hogy a PS5 hamarabb megjelenik, mint a következő GTA rész.Arra 2020-nál korábban nem számítok. Addigra viszont már eléggé esélyes, hogy a PS5 piacon lesz.