Én is kipróbáltam már a VR-t. Őszintén szólva, szerintem nincs jövője. Legalábbis nem úgy, ahogy sok gamer elképzeli.
Hogy nagy élmény-e? Persze. De a legtöbb embernek (velem együtt) az a véleménye róla, hogy elég gyorsan elveszti újdonságtartalmát.. és miután elveszti, már inkább fognád a joystick-ot, minthogy felvedd a fejedre azt a szemüveget -ami hozzáteszem, néhány óra játék után már nem kényelmes.
Oké, nem fog eltűnni a piacról, és minden bizonnyal egyre több játék érkezik majd VR támogatással, de sosem fog berobbanni minden háztartásba, szimplán azért, mert nincs rá szükség. Megvannak azok a játékműfajok, ahol a VR nyújtotta előnyöket jól lehet hasznosítani (én pl egy tankos játékkal játszottam, ott ez nagyon átjött, de pl a horror játékokat is elég jól "fel lehet túrbózni" VR-ral vagy FPS-eket). De pont amiatt, hogy nincs értelme a legnagyobb játékokat VR támogatottá tenni, így nem hiszem hogy a háztartások alapkellékévé fog válni. Gondoljunk csak bele... A GTA-val szerintem nem elképzelhető a virtuális valóság. VR-ra külön játékokat kell készíteni (mint ahogy teszik azt most is), azok viszont nem annyira élvezhetőek/vonzanak be szélesebb köröket. A GTA esetében szimplán az történne, hogy eleinte élvezetes lenne szemüveggel a fejeden játszani, aztán pedig inkább játszanál anélkül, mert annyival nem nyújtana nagyobb élményt, hogy megérje feltenned a szemüveget.
Egyébként mindenféleképpen megéri kipróbálni. Én tavaly áprilisban próbáltam ki a pesti PlayIT-en, tényleg nagy élmény.
Csak... szerintem ebben egyelőre annál sokkal több nincs, mint amire most használják.
Ui: Egyébként márciusra végre lesz a családban PS4. Már meg lett rendelve egy olyan 1,5-2 hete, de nincs raktáron, és még mindig várunk rá.... de néhány héten belül most már mindenképpen felugrok Online-ra, és testközelből is kipróbálom, hogy milyen.