A szerkesztő nem nagybetű mondat közben szerintem, ha már annyira tudsz magyarul. Egyébként nagyon nem mindegy, hogy külföldön is hol lakik az a magyar illető még országon belül is, persze főleg a környező országokban. MO. országhatárához közel élő magyarok viszonylag jól tudnak magyarul beszélni talán még írni is, de akik mondjuk Románia, vagy Szlovákia túloldalán él, az már egyszer sem biztos. Van tapasztalatom évekig jártam Szlovákiát.
Valamint az elhelyezkedés egyáltalán nem minden, még az is rengeteget számít, hogy az adott ember, és felmenői mennyit foglalkoznak a magyar mivoltukkal: beszélnek-e otthon magyarul, az iskolában magyarul, járnak-e néha Magyarországra. Nyilván abban a családban ahol ez elenyésző, ott alacsony szinten van, ott nem jól(vagy egyáltalán nem) beszélnek magyarul, ahol meg nem, ott egyértelműen jól.
Ezek miatt írtam múltkor, hogy nem kéne rögtön fikázni azért mert épp nem jól beszél egy romániai magyar magyarul. Sajnos sok magyar fiatal van aki szintén nem beszél jobban, az sokkal inkább szégyen...