A GTAV rendőrei jóval agresszívebbek, összeszedettebbek és hatékonyabbak a GTAIV-s rendőröknél. Például GTAIV-ben egy autós üldözésnél ha nem épp egy kukáskocsival vagy hasonlóan nagy és lassú kocsival voltam, simán lepipáltam az engem üldöző rendőröket még 2-3 csillagos körözésnél is. A GTAV-ben már 1-2 csillagos körözésnél is jóval nehezebb elmenekülni még egy sportautóval is, hisz azt is utolérhetik és hátulról elég agresszíven belém jönnek, megpróbálnak kipörgetni és legtöbbször bizony sikerül is nekik. A kocsiból kiszállós dolgot néha tényleg hülyén oldják meg, nem ritka az, amikor látják, hogy a kocsijuk ajtaja mellett állok gépfegyverrel a kezemben, de ők lazán kiszállnak én meg méglazábban lövöm szét a fejüket. Szóval bakiznak elég sokat, de többnyire azért ha nem is okosabbak, de érezhetően hatásosabbak a GTAIV-s rendőröknél. Például ha meglövök egy zsarut és az túléli, akkor a társa fedezékbe húzza, ahonnan a sebesült rendőr is tud még lőni a pisztolyával. Aztán ott vannak azok a random események, amelyekben a rendőrök bűnözőket üldöznek autóval/helikopterrel vagy éppen kemény tűzharcot folytatnak fegyveres elkövetőkkel szemben, ergo a játékosnak nincs az az érzése a játék folyamán, hogy Michaelen, Trevoron és Franklinen kívül nincs egy darab rosszfiú sem a városban. A GTAIV-ben engem például kifejezetten irritált, hogy szinte mindig én voltam kipécézve, mintha LC-ben nem is lenne rajtam kívül bűnöző (jó, az mondjuk jó volt a IV-ben, hogy ha valakit véletlenül futás közben fellöktem és az rám támadt, akkor ha nem ütöttem vissza, a rendőrök őt vitték el és nem engem). Viszont az tény és való, hogy a GTAV-ös rendőrök sokkal több fejfájást okoznak az embernek, mint a GTAIV-s rendőrök. A véleményem szerinti két legidegesítőbb dolog a GTAV-ös rendőrökkel kapcsolatban=>1. Az első már korábban is elhangzott, ami nem más, mint az, hogy néha túl agresszívek, előbb lőnek s csak aztán kérdeznek. Engem jó párszor felhúzott, hogy már 2 csillagos körözésnél is shotgunokkal meg pisztolyokkal vadul lőttek rám, pedig még elő sem vettem a fegyveremet, csak elgázoltam három gyalogost. 2. A második nagy szemétség a GTAV-ös rendőrök stílusában, az a körözés időtartama illetve az, hogy ha egy 1 csillagos üldözés közben egy idő után nem találnak meg, hiába nem csinálok semmit, automatikusan 2 csillagos körözést kapok. Nagyon idegesítő, amikor csak vezetgetek 1 csillagos körözéssel, majd mielőtt megszöknék, kapok egy 2 csillagos körözést a nyakamba és ahogy összefutok egy rendőrrel, az máris rám lő. Aztán ott van az előbb említett időtartam. A GTAIV-ben elég gyorsan meg lehetett szökni, miután kiléptél a körözési zónából. Még egyszer-kétszer megvillant a csillag a képernyő jobb felső sarkában, majd ismét szabadok voltunk. A GTAV-ben nagyon sokáig keresnek a rendőrök még akkor is, ha kint vagy egy-egy járőr/helikopter zónájából. Ez számomra nagyon idegesítő és bizony nehéz is ilyen hosszú ideig elkerülni a rendőröket. Aztán ha kiszúrnak, kapsz +1 csillagot ajándékba és az egész kezdődik elölről.
Szóval azt kell mondjam, hogy bár van minimális visszafejlődés a rendőrök mesterséges intelligenciájában a GTAIV-hez képest a GTAV-ben, összességében még így is sokkal nehezebb dolga van az embernek a GTAV-ben, mint a GTAIV-ben, ami már sajnos néha nagyon frusztráló tud lenni.
realostew írta:Én nem tudom, de ez nem csak egy easter egg lenne? Tényleg csak tipp, de lehet, hogy a kaliforniai rendőri brutalitást szimbolizálná. Különben szerintem gyorsan javítva lett volna ez a dolog.
Elképzelhető, hogy ez is a paródia része, a Rockstartól bármi kitelik, de én szimplán csak azzal magyaráznám ezt az agressziót, hogy talán olyan feedbackeket kaptak még anno a GTAIV-nél, amelyekben azt kérték tőlük a rajongók, hogy legyen nehezebb az életünk a rendőrök ellen. Nos, ha a nehezítés volt a Rockstar célja, akkor néhány apróságot kivéve szerintem elérték azt, amit akartak. Én még most is csak ritkán tudok túlélni 3-mas és annál nagyobb csillagú körözést.