Kriss írta:A V és II ugyan abban az évben játszódik. Még nem játszottam a V-el és a II-vel is csak egy dél utánnyi lehetőségem volt. Van valami utalás V-ben a II-re?
Van néhány érdekesség, például a Z-Type autó, ami a GTA2-ben volt.
Arminho írta:Szerintem ezek az univerzumok baromságok. Ha külön világ lenne a 2D, 3D és a HD éra, akkor El Burro miért szerepel a GTA I-ben, a GTA III-ban és a GTA Advance-ben is? Ráadásul Strech a The Long Stretch küldetésben beszélt a Grove Street-ről (mármint a bandáról) és CJ-ről is, és azt is mondta, hogy ismerte a bandatagokat.
Amikor a GTA IV megjelenését vártuk, akkor volt a Rockstar filozófiája, hogy új éra, új alvilág, új szereplők. Úgy tűnik, lassan változtatni próbálnak, de egyelőre csak finoman teszik, bár a
Love Fist visszatérése nem apróság. De amúgy a GTA V megjelenése előtt
Johnnyra és Packie-re is azt mondták, hogy nem térnek vissza.
A GTA3 és a GTA Advance egy érába tartozik, nem véletlenül ugyanaz a város.
Kriss írta:Az egész GTA sorozat egy nagy világ (úgy ahogy mondta előttem Arminho). Nem kell különbséget tenni az epizódok között, mert a HD epizódok is 3D-ek és a 2D-s játékok is csak annyiban különböznek a többitől, hogy felülnézetesek. Pl. én eddig csak 3D GTA-al játszottam és mst, hogy az Advance-al játszok, egyáltalán nem érzem azt, hogy más lenne, mint a többi, na de ez már eléggé OFF úgyhogy térjünk vissza a V-hez
.
Attól, hogy a GTA Advance is felülnézetes, nem hasonlítható a GTA1-hez és GTA2-höz, mivel azok másképp épültek fel, más volt a játékmenet. A GTA Advance a GTA3 éra tagja, történetmesélés van, sorra következő küldetésekkel.