Üdv!
Na kitököltem jópár ablakon kidobott millióba került de megérte.
Az első kérdésre a válasz hogy a csak Stuff és a csak Equipment upgraddel futó bizniszek esetén ugyanúgy alakulnak a termelési idők és az eladhatósági árak is.
A második kérdés esetén egy kicsit más szemszögből vagyis nem a Supply csikegységek hanem a Tic számok alapján kezdtem tesztelgetni. Felmerül a kérdés mi az a Tic. Egy jól eldugott coke bizniszről szóló fórumhozzászólásban akadtam rá erre a mértékegységre sokáig énse tudtam miazisten ez. Ugyebár a supply csík sose egyik pillanatról a másikra fogy el de még csak nemis csíkegységenként hanem még ennél is kisebb léptékben vagyis amikor a csík csökken egy szinte alig észrevehető légyfa..nyit na az 1 Tic. Egy supply csíkegység 20 Tic s mivel összesen 5 csíkegység van egy maxra töltött supply csík 100 Tic-nek felel meg. Na ezen ismeretek tudatában minden biznisznél minden upgrade variációval megfigyeltem hogy hány percenként fogy egy supply Tic és hány supply Tic-ből lesz egy csomagnyi vagy doboznyi product.
########## Upgrade Nélkül ############ Csak Stuff Upgraddel
Coke ## 1.00 Perc/Tic --> 50 Tic/Csomag ## 0.80 Perc/Tic --> 50 Tic/Csomag
Meth ## 1.25 Perc/Tic --> 24 Tic/Csomag ## 1.00 Perc/Tic --> 24 Tic/Csomag
Cash ## 1.20 Perc/Tic --> 10 Tic/Csomag ## 1.00 Perc/Tic --> 10 Tic/Csomag
Weed ## 1.50 Perc/Tic --> 4 Tic/Csomag ### 1.25 Perc/Tic --> 4 Tic/Csomag
Forg ### 1.25 Perc/Tic --> 4 Tic/Csomag ### 1.00 Perc/Tic --> 4 Tic/Csomag
###### Csak Equipment Upgraddel ######### Mindkét Upgraddel
Coke ## 1.6 Perc/Tic --> 25 Tic/Csomag ## 1.2 Perc/Tic --> 25 Tic/Csomag
Meth ## 2.0 Perc/Tic --> 12 Tic/Csomag ## 1.5 Perc/Tic --> 12 Tic/Csomag
Cash ## 2.0 Perc/Tic --> 5 Tic/Csomag ## 1.6 Perc/Tic --> 5 Tic/Csomag
Weed ## 2.5 Perc/Tic --> 2 Tic/Csomag ## 2.0 Perc/Tic --> 2 Tic/Csomag
Forg ## 2.0 Perc/Tic --> 2 Tic/Csomag ## 1.5 Perc/Tic --> 2 Tic/Csomag
A táblázatból látszik hogy az Equipment upgrade minden biznisz esetében felezi a supply szükségletet. Továbbá azis észrevehető hogy külön oszlopa van a Stuff és az Equipment upgradenek holott az elején írtam hogy nincs különbség köztük olyan tekintetben hogyan befolyásolják az időt és az értéket. Ennek ellenére mégis különböznek a TicPercei. Oka az hogy az Equipment upgrade esetén feleződött a supply felhasználás és mivel az idő adott ezért a TicPerc kétszereződik a Stuff upgradehoz képest.
S végül egy egyszerübb összegző táblázat supply csíkegységekre átszámítva amely megmutatja hány supply csíkegység kell 5 csíkegység producthoz.
##### Upgrade Nélkül ### Equipment Upgraddel
Coke ##### 25 ############ 12.5
Meth ##### 24 ############ 12
Cash ##### 20 ############ 10
Weed #### 16 ############# 8
Forg ##### 12 ############# 6
Megjegyzésként annyi hogy ezek az értékek csak abban az esetben állják meg a helyüket ha a termelés során mindvégig bent vagyunk a bizniszünkbe. Ha kijövünk nembiztos de ha kilépünk teljesen a játékból gyakran eltolódik a supply felhasználás negatív vagy pozitív irányba. Pl: Elméletileg a weed bizniszben 5 supply csíkegységből 25 csomag fűnek kell készülni. Ennek ellenére volt olyan eset hogy 23 de olyan is hogy csak 17 csomag készült belőle mindkét esetben termelés közbe kiléptem párszor a játékból.
U.I.: A rakás blip már felejtős idő közben rájöttem mikor és hol jelennek meg.