Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2013. 12. 04. 16:55
Rosszabb: Annyiban lett gyengébb, hogy itt a sztori már annyira nem erős. Igazából néhány mondatban el lehet mesélni. Van három bűnöző, akik összeállnak rabolgatni, hogy meggazdagodjanak. Két dolog van, amivel többé-kevésbé próbálták orvosolni a sztori egyszerűségét, az egyik az a Brad-es része a sztorinak, ami Michael és Trevor között vezet nagy konfliktusokhoz meg veszekedésekhez, a másik meg az FIB-s része, hogy ők is bele-belekotnyeleskednek itt-ott a sztoriba még néhány másik karakterrel egyetemben. Ezt leszámítva azonban a 4 sztorija számomra nem volt érezhetően jobb, mert míg ott halálunalmasak voltak a küldetések (legalábbis számomra), addig itt valami bitangul jóra sikeredett az összes azt leszámítva, hogy elég kevés egy GTA-hoz a 69 főküldetés. Szóval ez lenne az összes negatívum, legalábbis szerintem.
Jobb: A fentebb említett egy-két dolgot leszámítva szerintem mindenben alázza az V a IV-et. Persze ezt az "alázást" nem illik félreérteni, a IV a mai napig egy fantasztikus játék, de az V számomra mindenképp jobb. LC betondzsungele után kaptunk egy HATALMAS, változatos Los Santost még változatosabb körülötte lévő területekkel, hegyekkel, sivataggal, erdőkkel, tengerpartokkal és mindezt egy olyan szemkápráztatóan gyönyörű grafikában, ami még ezen a két, már lassan egy évtizedes konzolon is szinte már nextgen vagy PC hatást kelt. A küldetések olyannyira változatosak, hogy szinte nincs két egyforma feladat nemhogy a fő, de még a mellékküldetéseknél sem. A sztoriban több rablás előtt és a legvégén is van több választási lehetőség, ami még inkább megnöveli a játék újrajátszhatóságát, hogy az összes variációt átélje a játékos. Sok minijáték is került a játékba, bár én személy szerint kicsit többet vártam volna, de igazából meg vagyok elégedve ennyivel is. Szóval egy szó mint száz, a GTAV egy fantasztikus játék lett. Nyilvánvalóan, ha most lenne több időm és jobban átfutnám, akkor még fény derülne még egy-két negatívumra meg pozitívumra is, de összességében azt kell mondanom, hogy engem megnyert a R* és nagyon tetszett/tetszik a játék. Szerintem a sorozat legjobb darabja lett minden hibája ellenére.