Luszie írta:Miért ne nevezhetné el? Nem nagyképűség ez.. Belül a legtöbbünk igenis "egocentrikus", és ezzel nincs is semmi gond.
Egyébként ha kijavítasz valakit, tedd helyesen.
Az nem prefixum, hanem prepozíció.
Ha pl. azt mondom, hogy "antisocial", ott az "anti" egy prefixum. A prefixumok a szó szerves részét képezik, csatlakoznak a szótőhöz, nem pedig különállnak...ill. valamiféle jelentésváltoztató tartalommal bírnak. (anti=ellenes)
A prepozíció (on, in, onto, stb..) pedig legtöbbször főnevek előtt állnak, külön.
Jelentésváltoztató szerepük pedig nem igazán van, inkább csak idő- ill. helyhatározó jellegűek.
Egyébként jogos amit mondasz.
Egy kérdés: Ha készítesz egy képet (mint pl. Franklinnél) akkor magától keresztbe rakja az ujjait, vagy ezt meg lehet csinálni valahogy?

Ja, köszi!

Utólag rájöttem én is, hogy kisebb fogalomzavarba kerültem.

Igazad van, prepozíciónak szántam.

Ja, amúgy tudtam, hogy ebben az esetben nincs akkora jelentősége az on vagy az in prepozícióknak, csak szerintem ennél a mondatnál mondattanilag helyesebb az on.

Amúgy ezeket a dolgokat definíció szerint sohase tanultam meg. Ugyan kéne tanulnom angolból, hogy tökéletesen menjen, de legtöbbször úgyis bejön, ha csak érzésből tolom.

Uncsitesóm is érzésből, majdnem nulla tanulással meg gyakorlással rakta le a C2-est tavaly angolból, úgyhogy a mi családunkban ez már csak így megy. XD Fogalmakat csak használni tudjuk, pontosan definiálni nem.

Persze ez azért helytelen, jobb az ha az ember nem csak ráérzésből mondja rá, sokkal biztosabb és mélyebb a te tudásod.
Na, ez egy nagyon jó kérdés, én is fel akartam tenni az imént, mert én sem tudom, hogyan kell pózolni a kamerába.