Íme a 16.rész. Bocs,hogy nem tudtuk megírni előbb a részt,de nem volt rá időm (magánügy hogy miért) és csak részletbe tudtam megírni. Kössz a segítséget és a karaktereket lackoka és TheGTAKING.
Lassan az új szereplők jellemzése is bekerül az első rész végére...
Tommy,CJ és Niko kalandjai: 16.rész: A szöktetési-terv
By: Stan98 & TheGTAKING & lackoka
Szóval tehát Nikot a zsaruk,Trevort a katonák,Michaelt a Haitisek kapták el. Robert a sztriptízbárban volt. Nem tudta,hogy barátaival mi történt,de fel nem hívhatta őket,hiszen akkor a rendőrök megtalálják. (lenyomozzák) Az egyik pultoslányt lefizette,hogyha a zsaruk jönnek,mondja hogy látta őt elfutni a part felé. Közben bement az egyik örömlány szobájába,és gondolkozni kezdett.
Ezalatt Tommy a világítótoronyban volt. Figyelte a partot,de hirtelen valaki a torkához szorított egy Uzit. Tommy felvolt készülve ilyen támadásokra,így megszabadult a férfi kezei közül. Tommy amikor megfordult,látta,hogy egy Kubai és azonnal lerugdosta a lépcsőről.
Nézzük csak,mi is van Trevorral:
Ezredes: -Hehehe. A jó öreg Trevor Philips....megint itt.
Most azonban nem katona ként. Nem meglepő. Még a zsarukat is elintézte. Hehe
Trevor: -Mi a szart akar tőlem?
Ezredes: -Hogy én mit akarok? Hát öreg barátom én a régi Trevort akarnám látni egy kis akció közben. Az új emberem, a 28 éves Matt Kenward,állatbarát és mesterlövész megtanít téged kesztyűbe dudálni te vén balf*sz.
Trevor: -Na mutassa csak be nekem. Kettétöröm mint egy f*szt!
Ezredes: -Gyere csak Matt!
Matt: -Igenis,uram! Mi a gond?
Ezredes: -Egy régi barátomat kéne elintézned.
Matt: -Szart csinálok belőled te vén tróger.
Trevor: -Anyáddal szórakozzál!
A 2 férfi szembenézett egymással. A nyitólépést Trevornak kellett megtennie. Trevor fegyvertelen volt,így kénytelen volt pusztakézzel harcolni. Matt azonban nem akarta túl könnyen elintézni magát,így idehívta egy füttyszóval az Alaszkai fehér farkasát. Iszonyatos csatába kezdtek. Trevorra ráugrott a farkas. Az öreg kemény fickó volt,úgyhogy egy farkassal nem volt nehéz elbánnia. Először pofánverte,majd eltörte a kutya állkapcsát. Matt meredten nézett. Túl nagy volt az arca de nem menekülhetett el. Bele is vágtak a harcba. Trevor egy ütést se kapott a 28 éves férfitól,porig alázta a fiatalt. Matt nagyon kellemetlenül érezte magát,és lelécelt a katonaságról a Cheetahjával. Az ezredes nagyon ideges volt,azt hitte Trevor alul marad. Tévedett. Trevor kisétált a kapun de az ezredes nem hagyta annyiban a dolgot. A fél katonaságot Trevor után küldte.
Közben Armandonal:
Armando: -Ki a fene maga?
???: -Mr Krakken vagyok. Bérgyilkos,és kidobóember.
Armando: -Ismeri Niko Bellicet?
Mr. Krakken: -Nem,de most velem kell jönnie.
Armando: -Kössz,hogy megmentett. Mellesleg Armando vagyok!
M.Krakken: -Leszarom ki maga! Most jöjjön,de kibaszott gyorsan!!!
Egy kicsit nézzünk szét Franklin terén is:
Franklin: -Ha ezeket a filmeket meglátják Nikoék!
F.B.I.: -Azonnal álljon meg!!!! És tegye le ami magánál van!!!
Franklin nem hagyta magát, és elővett 2 füstgránátot,és azonnal eldobta őket. Futott,ahogy a lába bírta, és bemenekült az egyik lepukkant házba.
Közben Mitch Baker és a motorosbandája egy csapat Haitissel harcolt. Mitch bandája szemmelláthatólag vesztésre állt. A Haitisek túl erősek voltak. Michael sem volt jobb helyzetbe:
Giorgo Forelli: -Na te kis pancser! Jól figyelj ide! A haverjaid miattad utazták be a fél világot,így nagyon fontos ember lehetsz! Ezért most kötök veled egy alkut....
Michael: -Mit akarsz te rohadék?
Giorgo: -2 választásod van! Megölöd a barátaidat,vagy én nyírom ki őket. Dönthetsz! 1 percet kapsz,ha addig nem döntesz, akkor a barátaidnak annyi...
Michael: -Rohadj meg te elcseszett féreg!
Ez idő alatt Niko már a rács mögött csücsült. Azonban a börtönben nem volt egyedül. Voltak más rabok is. Ők is randalírozás,lopás,emberölés és hasonlók miatt kerültek ide. Niko jól értett az emberekhez, és jól betudott illeszkedni. Belekezdett a cellatársával való ismerkedésbe. A cellatárs Nikonak ismerős volt valahonnan,de hirtelen nem ugrott be neki. Így megkérdezte a nevét:
Niko: -Üdv! Niko vagyok! Téged hogy hívnak?
???: -Húzz innen seggfej....
Niko: -Ne legyél már ilyen ellenszenves,barátkozni akarok. Tudom,hogy ismerlek valahonnan. Tommy Vercetti barátja vagy barátnője vagy...
???: -Ismered Tommyt?
Niko: -Igen...
???: -Ezesetben. Mercedes Cortez vagyok, Colonel Cortez lánya.
Niko: -ÁÁÁ tudtam én! Nem ugrott be a neved.
Mercedes: -Ja nekem ismerős voltál....Niko Bellic,ugye?
Niko: -Személyesen
Amúgy te hogy kerülsz ide?
Mercedes: -Hát igazából azért,mert segítettem egy emberölésben. Apámmal voltunk a hajón,amikor a rendőrség apámat el akarta kapni. Egy illegális fegyverkereskedés miatt jöttek a fakabátok,de nem hagyhattam hogy apámat elvigyék. Így a rendőröket megkéseltem.....sajna mindkettőnket elfogtak,de apámat nem véletlenül nem ide hozták. Nem tudom hol van....
Niko: -Hát ha a mi ügyünket el tudnánk intézni,akkor szívesen megkeresném apádat....
Mercedes: -Miért ti veletek mi van?
Niko: -Hát hosszú sztori,de elmesélem.....
Niko elmondta a történetet Mercedesnek. Mercedes a történtek hallatán belelkesedett és segíteni akart Tommyéknak. Végülis Mercedes jól bánik a Katana-val meg az éles harcieszközökkel,így kell a csapatba. Niko tiszteletbeli taggá nevezte ki,de Mercedes nem minden akcióban vehetett részt,hiszen nem olyan kiképzett,mint Mallorie. Mercedes tehát nem állandó bandatag. Közben Philnél:
Haitis(1): -Na mit csináljunk ezzel a szerencsétlennel?
Haitis(2): -Szerintem égessük el,amíg magához nem tér.
Haitis(1): -Benne vagyok!
???: -Azt elfelejthetitek!! ÁÁÁÁ
Egy néger fickó rontott be az ajtón. 3 Molotov-koktéllal felgyújtotta a Haitis bandát. Philt kiszabadította és betette egy limuzinba majd elhajtottak a Malibuhoz ahol Roman és Mallorie várta a néger srácot... Ki is ez a fickó? Egy régi barátról beszélünk. Ez a csávó Vic Vance. Roman már elég régóta haverjának tartja Vic-et, és gondolta el kel a segítsége. Értesítette a történtekről és Vic habozás nélkül a segítségükre sietett.
Közben Mallorienál és Roman-nál:
Mallorie: -Remélem Vic kitudta hozni Philt...
Roman: -Ja én is. Remélem a többieknek jobban áll a szénája....
Időközben megérkezett Vic Philel. Phil már kezdett lábadozni,de nem volt a legjobb bőrben. Mallorie egy kicsit értett az orvosláshoz,szerencsére Philt is tudta ápolni. Roman és Mallorie gondozásba vették Philt. Victor itt maradt őrködni. Nem sokkal később CJ a BMX-ével visszajött a Malibuba. Nem tudta ki az a fickó az ajtónál így Malloriet kérdezte meg:
CJ: -Mallorie! Ki ez a fickó az ajtóban?
Mallorie: -Ő Victor Vance. A bandánk új tagja. Roman régóta ismeri,és minden támogat minket. De azt mondta nem állandó tag lesz,csak ha kell,besegít...
CJ: -Értem
Mallorie: -Amúgy miért jöttél vissza? Védened kell a Vrock Studio-t!
CJ: -Tudom,de felesleges. Értesültem pár dologról....Trevor szólt nekem adó-vevőn,hogy most szabadult meg a katonaságtól. Niko pedig a börtönben rohad. Azt mondta hogy Tommy régi barátnőjével,Mercedessel van a börtönben, és a cellában volt egy telefon,amit Mercedes csempészett be. Így minden bandatag tudja,hogy mi történt. Trevor úton van ide. Ráadásul a Haitisek és a kubaiak a szeméttelepre mentek tanácskozni. Egy régi ismerősöm a Haitis bandában beépített ember. Így mindenről tudni fogunk ezentúl,hogy mi zajlik Little Haitiben....Azt is tudom,hogy Michael fogságban van a Haitiseknél....
Roman: -Frankó. Most ki kell szabadítani Nikot és Mercedest. Illetve Michaelt....
Ezalatt Robert a bárból kijött,mert látta,hogy nincsenek rendőrök a környéken. Elindult a Malibuba egy taxival,útközben azonban Tommyt is kiszúrta. Tommy a taxist kivágta a kocsiból és nagyon gyorsan elhajtottak a Malibuba. A Clubban a banda megmaradt tagjai megbeszélték, mi van. Időközben Trevor is megérkezett. Egy gyors beszélgetés után A banda 3 részre vált. Victor, Tommy és CJ elmentek Nikoékért. Mallorie,Roman és a Phil a Malibuban maradtak. Trevor és Robert pedig Michaelért mentek. Útközben jött Mitch egy csapat Chooperessel és ők is Michaelért indultak. Trevor és Robert felszálltak egy-egy Chooperes mögé és a banda útnak indult.
Közben Franklinnél:
Franklin egyedül volt az egyik putriban. Egyszer csak meghallotta hogy kutya ugat az ajtóban. Frank úgy hitte, a saját kutyája az. Jól is gondolta. Így már Franklin se volt egyedül. A házban volt egy pár kézigránát és egy AK-47. Frank a kutyával és a fegyverekkel kiment az utcára. Nem volt sehol egy lélek se. Úgy gondolta visszamegy a Malibuba. Azonban amikor elért egy darabig. Az F.B.I. és Randy elkapták Franklint. Ám Franklin se volt pancser, gránátokat elő és bumm. Az zsaruk testrészei csak úgy repkedtek mindenfelé.... Franklin az egyik F.B.I.-os kocsiba beszállt, a kutyája leült mellé és elhajtottak a Malibuig. Gond nélkül elértek oda. A Malibuban Franklin is értesült mindenről. Franklin úgy döntött,hogy itt marad őrködni.
Ez idő alatt Armando és Mr. Krakken elmentek a Malibu felé. Armando nem tudta miért kéne odamenni,de Mr. Krakken már régóta figyelte a bandát, és tudja mi a gyenge pontjuk, a rejtekhelyük. ......
TO BE CONTINUED....