Ha már fent vagyok GTAPlace-en, akkor írok egy új részt! Itt már lehet sejteni, hogy mi lesz a nagy fordulat...
2. szekvencia
1. rész
Escape from the Jail (Szökés a börtönből)
Tony a börtön egyik cellájában ébredt. Mellette feküdt egy rab, akin látszott, hogy be volt lőve. Aludt. Tony gondolkodott.
- Mégis mi a fenéért bíztam meg Sonny-ban? Inkább lőtt volna le, mintsem juttatott volna börtönbe! Meg kell őt keresnem! De először ki kell jutnom innen!
Efelé tartott a gondolkodásban, amikor egy őr jött a cellához.
- Csomag Tony Ross-nak! - szólt az.
- Én vagyok!
Tony átvette a csomagot. Egy könyv volt. Kinyitotta, és legnagyobb meglepődésére egy lap hullott ki belőle. Azon egy telefonszám: 36703245167
Továbblapozni nem tudott, mert egy doboz volt beépítve a könyvbe. Tony kinyitotta és egy telefont talált benne. Egyből megértette a dolgot. Felhívta a számot. Nem lepődött meg, mikor Luigi hangja szólalt meg.
- Helló, barátom! Látom sittre kerültél! Hol vagy?
Tony nem válaszolt, mert az őr hallotta volna őt.
- Értem... - mondta Luigi. - Hívj fel, ha csendesebb helyen leszel!
A börtöntöltelékeket hamarosan kizavarták az udvarra. Tony-nak sikerült elvonulnia egy olyan helyre, ahol nem láthatják. Felhívta Luigit.
- Na, üdv! - szólalt meg Luigi. - Jól vagy?
- Mit akarsz? - felelt mogorván Tony.
- Ó, ha nem akarsz kimenni a börtönből, akkor már le is tettem!
- Ki tudsz juttatni? Csupa fül vagyok!
- Elmondom... de jól figyelj! - Luigi nem volt biztos benne, hogy Tony meg tud jegyezni mindent. - Mikor a cellában vagy, szólj az őrnek, hogy rosszul vagy! Amikor odajön hozzád, nyúlj ki a rácson keresztül, és vágd oda a pofáját a cella falához! Ha kidőlt, keltsd fel a társad, Hernandez-t, és...
- Hernandez? Honnan ismered őt? - szakította félbe a tervet Tony.
- Betörtem a börtön rendszerébe, és végignéztem a rabok nevét. A te celládban ő volt. 84-es születésű, mexikói, rajtakapták a rendőrök egy drog üzleten. Azt beszélik róla, hogy ott volt az épületben, amit berobbantottál Sonny kérésére. De térjünk vissza a tervhez. A celládban fut a szellőző. Vedd ki az ajtaját és mássz be rajta! Vonszold végig magad a szellőzőn, majd körülbelül két perc után lesz egy elágazás. Mássz jobbra, majd rúgd ki a szellőzőt! A öltözőben találod magad. Innentől már nem lesz nehéz... vidd el valamelyik őr ruháját és menj ki a börtönből! Onnantól már szabad a világ! Értve?
- Értve!
Ezzel Tony neki is látott tervének.
Minden úgy történt, ahogy kellett. Az őr többé nem figyelte Tony-t, Hernandez-zel bemásztak a szellőzőbe. Megtalálták az elágazást és bejutottak az öltözőbe. Szerencsére nem volt bent senki. Volt kettő szekrény, ami nyitva volt, beöltöztek őröknek. Innentől már csak kisétáltak a börtönből. Hernandez meg sem köszönte a dolgot, elkötött egy ott parkoló motort és elhúzott. Tony csak a fejét csóválta.
Elindult az első ruhaboltba, hogy átöltözzön. Miután vett néhány ruhát, nekiállt róni Sacramento belvárosát. Nem nagyon mozdult ki Easton-ból, mióta hazajött. Érdekesnek találta a várost. Sokat változott az elmúlt három évben. Megjelent például egy építkezés. Meglátta a projektvezetőt, aki nagyon ismerős volt neki. Középmagas, jó alkatú, hosszabb, barna hajú. Hirtelen beugrott neki és odakiáltott:
- Roowillear!
Remélem tetszett! Köszönöm, hogy olvassátok a sztorimat (már ha olvassátok
![kacsintás ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)