Luszie írta: ↑2021. 05. 01. 21:05
Állítólag a story jó.
Igen, ezt még anno asszem én is kifejtettem, hogy a sztori az bőven hozza a Sonytól elvárt minőséget. Mondjuk nekem az első fele annyira nem jött be, persze értem én, hogy a keresésről szólt, de nekem akkor sem tetszett annyira. Az első két terület szép, bár a napokban játszottam a játékkal és szomorúan vettem észre, hogy a fentebb említett területeken még mindig sokszor laggol a játék. Nyilván PS4 Pro-n és főleg 5-ön ez nem jellemző. Szóval visszatérve az előző gondolatmenethez, igen, a sztori jó, de nekem igazán a közepétől kezdett el komolyabban tetszeni. Viszont tényleg jó, mondjuk a fordulatok szerintem elég kiszámíthatóak végig, egyet leszámítva, amikor
Piás barátunk "meghal", na ott tényleg nem számítottam arra, hogy túléli, és bár nagyon bírtam a palit, dramaturgiailag szerintem hatásosabb lett volna, ha akkor és ott tényleg meghal.. Ennek ellenére azonban tényleg megéri egyszer végigjátszani, ha az ember túl tudja tenni magát a még most is gyakran előforduló bugokon, játékhibákon, szaggatásokon meg az ötlettelen, más játékokban már ezerszer látott open world megoldásokon. Én mostanában megint elkezdtem tolni, a mellékfeladatokat. Egész jópofák, csak sajnos mindegyik egy kaptafára épül, és így viszonylag hamar megunható. A hordázás, pontosabban a nagyobb fertőzöttekből összeálló zombicsapatok felszámolása talán az egyedüli ténylegesen egyedi játékelem, ami összességében tényleg élvezhető, sokszor nehéz is, de pl. a sztori folyamán kötelezően elpusztítandó hordákat leszámítva a nyílt világban lévőket trükkel is ki lehet nyírni, szóval míg a sztoriban sokszor még easyn is nagyobb kihívást jelentő hordákat taktikázással, a környezeti elemek felhasználásával lehet csak legyőzni, addig a nyílt világban simán el lehet futni, ezáltal kisebb csoportokra szakítani a hordákat és úgy normalon is könnyűszerrel le lehet győzni őket (ha olyan a terep, hogy lehet menekülni, márpedig az esetek zömében pont olyan). Esetleg még nagyon jó szívvel a motorozást lehet egyedi elemnek felhozni, de azt is inkább csak a körítése miatt, hiszen ezer és egy másik játékban is lehet motorozni, ami itt mégis picit kiemeli (a szar irányításon kívül LOL), az a javítás és a benzin, ami mindig kifogy. Ezen kívül viszont tényleg semmi különlegeset nem tudok felhozni a játék mellett. Ettől függetlenül el lehet vele lenni. Majd ha esetleg ti is végig toljátok, kíváncsi leszek a ti véleményetekre is.
Szerk.: nem mellesleg a platinát is könnyen meg lehet szerezni benne, nekem is már csak 3 trófea hiányzik, és mivel egyik feladat sem nehéz túlzottan és a gyűjtögetés sem anyira unalmas abból a szempontból, hogy nem kell keresgélni, hanem a szükséges feladatok teljesítése után minden tárgy pontos helyét mutatja a térkép, így esélyes, hogy ki fogom platinázni a napokban. Szóval ha akartok egy könnyű platinát, akkor is tudom ajánlani, főleg rád gondolok Judit, mert te vagy a nagy trófea vadász.