Nos akkor a véleményem..
Hát ac Rogue, a google forditó szerint orgyilkos hitvallás gazember igy szépen magyarán

Na viccet félre téve már egy hete megvan a játék és szerintem nagyon király!
A történet és a felfedezések fogtak meg legjobban, órákat eltöltök azzal, hogy kirabolok egy raktárat, amihez olyan újdonságot raktak, hogy egy helyszinen lehet akár 3 raktár is, de viszont avval nehezitettek, hogyha észrevesznek akkor a kulcsőr menekülni kezd és ha nem kapjuk el akkor a raktár kiürül, szóval ügyelni kell és stratégiázni. A hajós csaták is nagyon ütnek, habár én játszottam a black flaggel is, valahogy ugy érzem itt élveszhetőbbek a tengeri párbajok + még vannak olyanok, hogy nem egy erődöt kell elfoglalni, hanem egy Assassin bázist (Gang HQs) ahhoz hogy az a
Városrész/Tenger a milyénk legyen. Viszont az nagyon nehezit a dolgon, hogy minket is meg tudnak csáklyázni, de csak a Briggek képesek erre, amugy nagyon idegesitő, hogy több mint a legénység felét el lehez vesziteni evvel..
Na térjünk át a történetre. Szóval.. Egyszerű assassin ként kezdjük, aztán belölünk lesz a legmesteribb templar

nagyon tetszik az, hogy amiko
portugáliába mejünk megszerezni egy ereklyét, az szétesik, és vele együtt Lisbon városa is az jön be nekem ezen, hogy Shay Patrick Cormac

felkapja a vizet, és megakarja akadályozni, hogy az assassinok megszerezzék a többi ilyen ereklyét és több ember halálát okozzák ezzel, a történet lényegében ennyi, de van egy
Versailles vonal amiben ugyanugy Shay-el vagyunk csak Párizsban
És bejön nekem azis, hogy nem lehet az utcán végigsétálni anélkül, hogy egy assassin meg ne próbáljon ölni
Amugy nekem nagyon tetszik Shay brit akcentusa, és a Morrigan is, nagyon megnéznék egy olyan harcot, hogy
Jackdaw VS Morrigan

A történettel egy kapcsolatos dolog:
Erősen királyul csinálták meg szerintem azt, hogy sorba vadásszuk le assassin társainkat a játék során, én most jelenleg
Adéwalé-nél tartok 
És nagyon ütős azis, hogy sok visszatérő karakter van, köztük
Charles Lee, Haytham Kenway, Achilles, igen az az öreg Achilles aki ac 3-ban bottal alig tudott járni de itt meg egy akrobataként ugrál, előbb emlitett Adéwalé, csak itt sokkal öregebb állapotában ismerjük meg a játékban
A véleményem nagyjából ennyi
Szerk: A dolgok amik nem tetszenek: (kevés van

)
- a történetet ma játszottam végig, és nagyon rövid volt.. Vasárnap kaptam meg a játékot, és hétfőn, tegnap meg ma játszottam vele.. Szóval eléggé rövid volt.. De viszont a játék élmény csillagos 5-ős, és a Morrigan fejlesztésével/terület foglalással nagyon ellehet lenni

jövőhéten nekiszökök a legendás hajóknak, de előtte még sokat fejlesztem a Morrigant

- ahogy egyik Ac-ben sem tetszett, itt sincs másképp az, hogy KINEM ÁLLHATOM, hogy tele vagyunk fegyverekkel.. Itt a rogue-ba
Az én Shay-emen van egy nagy légpuska a hátunkon, egy óriási Templar kard, meg két viszonylag gigantikus pisztoly.. Nagyon eltorzitja ez a dolog a karaktereket..
- a fennebb emlitett "nem lehet az utcán végig menni" anélkül, hogy egy Assassin le ne szúrjon minket dolog nagyon idegesit egy idő után. Ma például egyszerre rám támadott 5 gyilkos is, 1 a tetőről, 2 a bokrokból, és még 2 a tömegből.. Viszont nagyon látványos volt az 5-ős counter attack

mivel egyszerre támadtak, egy kör gomb lenyomásával nagyon király mozdulat sorozatot vágott be Shay