Az első három rész egyértelműen zseniális volt, fantasztikus trilógiát alkotott velük a Santa Monica. A 3-mat már másodjára tolom ki, és szerintem még jó párszor nekiesek mert kicsit sem unalmas.
Sőt, épp ellenkezőleg. Hiába ismerem majdnem minden aspektusát meg részét, egyszerűen nem tudom megunni, óriási játék. Egy kentaur kibelezése, egy kiméra kinyírása vagy épp a titánok vagy istenek legyőzése, vagyis inkább lemészárlása sokadik alkalommal is mosolyt csal az arcomra, mert annyira jól lett megoldva. Én amúgy az első három résszel meg a Chains Of Olympus-szal játszottam anno a PS2-őn. A rövidsége ellenére a 3 tetszett a legjobban, de a többi is fantasztikus volt. Mondjuk a Chains Of Olympus nagyon rövid volt, asszem két nap alatt megvoltam vele. Az Ascension meg a Ghost Of Sparta sajnos kimaradt, de elvileg az Ascension már nem lett annyira jó. Haverom az egyik legnagyobb GOW fan, és ő mondta, hogy az Ascension szar lett. Az új részre kíváncsi vagyok, szerintem jó is lehet, mert ugye a "mindennek az ura vagy" dolog csak a görög mitológiára vonatkozik, Kratos meg északra utazik, ahol elvileg a viking/germán/skandináv mitológia teremtényeivel száll majd szembe, akik fölött még nem uralkodik.
Úgyhogy ez azért más lesz, mint a görög mitológia, mert ugyan az Olümposzt már meghódította, de a Valhalla világa még nincs az irányítása alatt. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle, bár a múltkor néztem egy videót, amiben arról beszéltek, milyen újításokra kell számítani és megemlítették, hogy elvileg a Santa Monica egyik alapembere elhagyta a stúdiót, aki az összes korábbi GOW-ért felelt, és más vette át a csapat felett az irányítást. Szóval van benne kockázat is, de új lehetőségek is egyaránt. Remélem azért jó lesz és megéri majd megvenni, bár arra azért teljes mértékben fel vagyok készülve, hogy az Ascension-höz hasonlóan ez sem fogja tudni megdönteni a trilógia és főként a harmadik rész uralmát.