Danchos: Mivel ugye hosszú idő után jársz újra a fórumon, és mivel
Luszie adminisztrátor társunk úgyis egyesíteni fogja legutóbbi három hozzászólásod (a fórumszabályzatban szerepel ugyanis, hogy egymás után nem illik több hozzászólást egymás követően írni, hanem ha kihagyunk valamit akkor a már meglévőt egészítjük ki, erre mint tapasztalt és régi fórumtag hívnám fel a figyelmedet
![mosoly :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
), így mindhárom hozzászólásra válaszolok most ezzel a poszttal.
Danchos írta: ↑2020. 03. 03. 23:27
Lesznek, csak több hónapot kell várni az érdemi frissítésre, és addig az előzőeket kell beosztani.
Sajnos egyébként igaz, hogy a Rockstar a heti bónuszokkal inkább a zöldfülű játékosoknak kedvez, és a hűen régóta visszajáró, aktívan jelenlévő playerek nem igazán kapnak érdemi pluszt. Ami fájó pont például nekem is. A daily challenge-ek miatt minden nap belépek, hogy ne vesszen oda a streak, de nagyon nincs már mit csinálni sajna. Lassan kimaxolom a szerepeket, a jelenlegi 101-es szintemmel a rank cuccokat is feloldottam már mind. Egyedül pénzt tudok gyűjteni pamphletekre, hogy jobb lőszereket tudjak pl. kraftolni (pl. dinamitos nyílvessző), a pénz meg viszont a korábbiakban megbeszéltek szerint rohadt lassan jön. Szóval ja, kontent-pangás van és lesz is sajnos. Talán jobb lenne, ha feladnám a daily streaket és csak hetente 1-2 alkalommal lépnék be, mert így jó eséllyel hamar unalomba fog fulladni a dolog. Bár én szerencsére változatosan szoktam játszani, szóval egy nap jobban vadászgatok a tábornak, másik nap inkább fejvadászósdit nyomok, megint máskor meg jobbára a gyűjtögetéssel foglalkozom, vagy éppen kincset keresek. Valószínűleg emiatt is lépek fel töretlenül minden egyes nap, mert magamnak változatossá teszem a játékot a lehetőségekhez képest. Ez is fontos.
Valóban lassan jönnek a frissítések, ebben szerintem mindnyájan egyetértünk. Szomorúan hallom továbbá, hogy tapasztalataid szerint inkább a random fellépőket kezelik előnyösebb helyzetben a fejlesztők, a hozzád hasonló, hűséges fanokat pedig háttérbe szorítják, vagyis inkább nem emelik ki a randomokkal szemben. Amúgy nagyon durva a 101-es szint, így már tényleg mindent feloldottál konkrétan, aztán a szerepek kimaxolásával már gyakorlatilag ki is játszod az egész Online-t. Ebből is látszik, hogy te vagy a legnagyobb, leghűségesebb fan.
Szerintem is fel kéne adnod a streakeket, már úgysincs olyan tartalom, amit fel tudnál oldani, mivel minden megvan már szinte. Viszont az jó, ha változatosan játszol, úgy talán tényleg nem lehet olyan hamar beleunni a játékba, bár nekem sajnos sikerült, mondjuk ez elsősorban a hibáknak tudható be, amelyekből még mindig sok van és amelyek nagyon el tudják rontani a játékélményt.
Danchos írta: ↑2020. 03. 03. 23:33
A következő nagy frissítés az előrejelzések, teóriák szerint a collector szerep továbbgondolása lesz, azaz a fotográfus szerepkör (mint a trader kiegészítése volt a moonshiner).
Ti mit gondoltok erről?
Olyat is olvastam, hogy ehhez hasonlóan a bounty hunter szerepet is kibővítik vagy tovább viszik lawman irányba. A felsorolt lehetséges tartalmak ugyanúgy hozhatnának magukkal sztori küldiket is, mint a moonshiner esetében.
Egyébként még heistokat tudnék elképzelni, esetleg lovak betörését mint feladatot, vagy rodeóversenyt játékosok közt a későbbiekben.
A fényképész szakma érdekes lehet, hiszen a sztoriban is volt egy Stranger szál, aminek a főszereplője szintén egy fényképész volt. Ráadásul így méginkább értelmet nyerhet a fényképezőgép jelenléte, bár én a collector szerephez hasonlóan ezt a szakmát sem tudnám olyan sokáig tolni szerintem. Bár a fene se tudja, lehet hogy valami extra csavarral számomra is érdekessé tudnák tenni az egészet.
Bár a szép tájak megörökítése talán alapból közelebb is állna hozzám, mint a térképek alapján történő keresgélés, szóval még az is simán előfordulhat, hogy engem is hosszabb távon érdekelne a fényképészet.
A Lawman nekem határozottan jobban tetszene lévén, hogy a fejvadász szereppel tudtam a leginkább azonosulni, az a kedvencem az egész játékban. Illetve imádtam az első rész sztori módjában is a Nightwatch küldetéseket, amelyek lényegében sheriffes küldetések voltak, szóval abszolút támogatnám és tolnám az esetleges Lawman szakmát is.
Én nagyon bízom abban, hogy a felsorolt tartalmak a moonshiner példájára már mind tartalmazni fognak egy-egy rövidebb történetszálat is, mert ez megintcsak nagyban megdobná a játékélményt, illetve a játék játszhatóságát is.
Heistok megjelenésére nagy esélyt látok. Nem pusztán azért, mert a (valamilyen szinten) elődnek számító GTA Online-ban és az RDR2 sztori módjában is találkoztunk már a nagyobb rablásokkal, hanem mert gyakorlatilag már az RDO is tartalmazott 1-2 komolyabb rablást, gondolok itt pl. arra a küldetésre, amiben Danchosszal ketten kellett, hogy kiraboljunk egy bankot, ráadásul a küldetés is
'A Bankok Nem Rabolják Ki Saját Magukat' hangzatos címmel volt ellátva, ez lényegében már egy Heist, amit minden bizonnyal bővítenek majd a későbbiekben.
A horsebreaking job is nagyon fasza volt az első részben, sajnos a 2-ből sztori módban kimaradt, de talán az Online-ba ezt is visszahozzák, ha már egyáltalán nem tudnak mit kezdeni magukkal, vagyis inkább a játékkal. Viszont a rodeózás még ennél is érdekesebb és izgalmasabb lenne, és nem is tartom elképzelhetetlennek, hogy előbb-utóbb beraknak egy ilyet, szerintem ez egy nagyon jó gondolat, ahogy a szekérleszállítás is kézenfekvő lenne, mielőtt még a gagyi megoldásokhoz nyúlnának a fejlesztők. Én még kiegészíteném ezeket a farmerkedéssel/gazdálkodással is, illetve még akár nemesi birtokot is lehetne venni, mint amilyen a Braithwait birtok, és ott lehetne legálisabb módon javakat termelni, az akció része pedig a rivális birtokosokkal való harcban teljesedne ki.
Viszont sajnos azt is meg kell jegyezni, hogy a GTAO esetében is először a gagyi tartalmakat nyomatták hosszú ideig, mígnem a napokban kiadtak egy földhöz ragadottabb frissítést a GTA-hoz, így sajnos arra is fel kell készülni, hogy a fentebb leírt módok előtt, neadjisten helyett a gagyibb tartalmú frissítesek jönnek majd.
De ki tudja még mi lesz, senki nem tud még semmit. Majd az idő, és legfőképpen a Rockstar eldönti, mit akarnak majd az RDO-val. Mindenesetre az újabb tartalmak előtt én inkább az alapvető hibák, bugok és hiányosságok háza táján néznék körbe a fejlesztők helyében, mert engem a tartalomhiány mellett a játék technikai értelemben vett játszhatatlansága aggasztott és háborított fel leginkább, legutóbb is egy ilyen hiba miatt hagytam ott a játékot, amihez időhiány miatt azóta sem tértem vissza és egy darabig még nem is fogok.