1. Esztétikai haszna van, ez nyilvánvaló. Azon túl meg gondolom lehet, hogy ha kalapot cserélsz egy bűntett elkövetése után, elveszítik a nyomodat. Ebben sajnos nem vagyok biztos, mert én ezt a funkciót csak annyira szoktam használni, hogy ha egy tűzharcban lelövik a kalapot a fejemről vagy egy bunyóban egy ütés miatt esik le, akkor gyorsan fel tudom venni. Nekem nagyon bejött az alap kalap, nem szoktam mást hordani.
2. Sajnos nincs ilyen. A felesleges holmikat max. eladni vagy eldobni tudod (discard). Viszont pl. a fegyvereidet meg egyéb cuccodat a lovad mindig letárolja, így ha felveszel egy új fegyvert a régi helyére pl. egy tűzharc után, nem veszíted el a lerakott fegyveredet, mert a lovadról bármikor elérheted. Ez pl. akkor tud elég hasznos lenni, amikor a párbajhősök egyedi, legendás fegyvereit akarod felvenni, mert ugye kb. mindegyiknek revolvere vagy pisztolya van, amik ugyebár egy kategóriában vannak, viszont ha fel akarod venni őket, az előttük használt revolverek/pisztolyok is megmaradnak a lovadnál. És ez ugyanígy van a megvásárolt fegyókkal is.
Amúgy ha valamilyen cuccból túl sok van, akkor azt a tábornak is adományozhatod, vagy eladhatod több helyen, pl. lopott ékszereket a Fence nevű helyen Emerald Ranchen.