Helló mindenkinek, elérkezett az utolsó rész! Remélem, hogy tetszeni fog. Fontos: Szerdán vagy Pénteken megérkezik Robert kalandjainak az első bevezetős része, összesen 4 bevezető rész lesz.
Köszönöm Hessának a segítséget, jó olvasgatást
.
12. Küldetés: Under Control
A terv megbeszélése után, Peter és Henry a ház közelében eltemették Bradet, Ront, Lamart és Georgének a katonáit. Nem sokkal ezután, visszamentek a konyhába, ahol Henry felhívta Phoenixet.
- Igen? – kérdezte Phoenix
- Phoenix, én vagyok az; Henry.
- Mik a fejlemények? – mosolyodott el Phoenix
- Kiderült, hogy Costo túlélte az esést, és felajánlotta, hogy segít nekünk, megöltük Rayt, azonban Costo átvert minket, csapdába csalt bennünket. – mesélte Henry szomorúan
- És utána mi történt? – kíváncsiskodott a lány
- Összefutottunk a negyedik ügyféllel, Wilmerrel, aki kikötözte a Mamit egy rakétához, majd felküldte a Marsra; így meghalt.
- Meghalt? Na, végre egy jó hír. – nevetett Phoneix
- Nem igazán, mivel felrobbantotta az épületet, csak Én, Peter és Costo éltük túl.
- Benedict is meghalt?
- Meg, de Trevor is, mindazonáltal egy hosszas üldözés közepette, Costót megöltük.
- Az kizárt! Trevor nem halhat meg! Nem halhatott meg…– kételkedett
- Én is sajnálom őt, de ez még nem minden! Mikor hazaértünk, a rejtekhelyen megöltek mindenkit, valamint Franklin barátjának, Lamarnak megtaláltuk a holttestét, kicsit később, Peter észrevett egy üzenetet, amit Monk küldött. Váltságdíjat ajánlott az életben maradt társainkért, 500000 $-ért cserében. Kérlek segíts!
- Azonnal Las Venturásba repülök, holnapra odaérek.
- Holnapra? Addigra késő, még ma kell neki a pénz! – kiáltott meglepődve Henry, majd megtörölte a homlokát.
- Figyelj, siettek ahogyan csak tudok! Ti addig készítsétek elő a pénzt, én addigra hívok erősítést! Együtt győzni fogunk! – kiáltott fel
- Együtt! Légy óvatos, a reptéren várunk téged, és kösz. – Henry letette a telefont.
- Na, mit mondott? – kérdezte kíváncsian Peter
- Azt, hogy holnapra ideér, addigra elő kell készíteni a félmilliót. Szóval, kéne pénz.
- Rendben, tessék, vedd ki a bankszámlámról. – nyújtotta át neki a jelszót Peter
- Köszönöm, akkor holnap kiveszem a bankból.
- Szívesen, addig csinálok valami vacsorát, te tedd rendbe Chopot.
A beszélgetés után, Henry kivette a szekrényből a kutyakaját, majd adott belőle Chopnak. Eközben Peter készítette az ételt. Pár perccel később, Henry felment a szobájába és gondolkodott.
(A Henry-s jelenet alatt, ez a zene megy: http://www.youtube.com/watch?v=xx7K42uyrts )
- Ki vagyok én? – kérdezte magától, miközben a tükörbe nézett
- Csak egy közönséges gyilkos. - Tegyek úgy, mintha nem érzem az emberek szenvedését.
- Ezek az ártatlan emberek, akiket megöltem, most a pokolban vannak.
- Ki vagyok én? – gondolkodott, majd kinyitotta az atombomba táskáját. – Nem tudom magam elrejteni mindörökké; hiszen Henry Platz fia vagyok.
- Tegyek úgy, mintha nem én vagyok az az ember, aki azelőtt voltam? – Henry megtörölte a könnyes szemét
- Én csak szabadságot akartam, de Necrosmoke letartoztatott, az öcsém pedig egyedül maradt. – Az anyámat és fiamat is elvesztettem, kell nekem ez az élet? – kételkedett
- Hogyan is tudnék szembeszállni az apámmal vagy Monkkal?
- Hogyan is tudnék szembeszállni saját magammal?
- A lelkem az Istenné, de embert öltem, s aki embert öl az a pokolba kerül. – Bárcsak visszacsinálhatnék mindent!
- Ő reményt adott nekem, amikor a reményem elveszett! – Ő erőt adott nekem, hogy új életet kezdhessek!
- Ki vagyok én? – Ki vagyok én? – kérdezte mérgesen, majd összetörte a táskát.
- Én vagyok Henry Platz! – kiáltott fel Henry, és kifutott Peterhez.
- Henry, történt valami? – lepődött meg Peter
- Igen! Én Liberty City foglya vagyok!
- Ezt az embert nem terheli tovább a bűn, mint téged Monk! – Ki vagyok én? 10642! – énekelve kiabált Henry
- Öhh… biztos, szerintem elgurult a gyógyszered, várj adok neked egy kis nyugtatót. – Peter nyújtotta neki a gyógyszert, azonban Henry kiütötte a kezéből.
- Nem kell nekem gyógyszer! Csak Monk, Freddy Stich, Necrosmoke és az apám halála!
- Biztos végezni akarsz velük?
- Igen! Mert én vagyok a 10642-es fegyenc! – Henry elővett egy AK-47-et és kifutott a házból.
- Most hová mész? – ordibált Peter
- Megölöm őket! – vidáman futkorászott, azonban egy erős fény meglökte őt, és elvesztette az eszméletét.
- Jesszusom! Henry! Ne!!! – sikoltozott Peter
(És eddig tart)
Másnap reggel, Henry az ágyában ébredett, majd kiment a konyhába, ahol Peter izgatottan várta őt.
- Henry! – ölelte át őt Peter
- Történt valami? – kacagott Henry
- Hát azon kívül, hogy összetörted az apád által kapott atombombát és kifutottál a házból, nem történt semmi más. – vidámodott meg Peter
- Igen, emlékszek rá! Tudod, hogy ki lökött meg engemet?
- Ki?
- Egy szellem volt, aki évekkel ezelőtt segített nekem kijutni Liberty City börtönéből. – mesélte Henry
- Egy szellem? – tátott szájjal figyelte Peter
- Igen, nagyon jó barátom volt, de meghalt! Tudom, hogy ő volt, érzem.
- Aha, na de most egyél, csináltam finom levest és szendvicseket, jó étvágyat keresztfiam.
- Jó étvágyat, keresztapám.
A reggeli után, Henrynek megcsörrent a telefonja, Phoenix kereste őt, mert megérkezett Las Venturásba egy csomó zsoldos kíséretével. Mikor ezt meghallotta, azonnal beszálltak az autóba Choppal együtt és a reptér felé vették az irányt. Az út közben, kivették a pénzt a bankból, azonban Necrosmoke éppen a bank területén tartózkodott.
- Basszus, Peter ez Necrosmoke. – súgta neki Henry, miközben megpróbáltak kimenni a bankból
- Tessék, vedd fel a kalapomat. – adta át neki a kalapját Peter
- Állj! Ellenőrzést tartunk! Egy Henry Platz nevű férfit keresünk. – szólt egyhangúan Necrosmoke
- Elnézést, de mi nem hallottunk róla. – szólt neki Peter
- Biztos? Így néz ki a férfi. – mutatta neki a fényképet a rendőr
- Még sose láttam.
- És maga? – ránézett Henryre
- Én se.
- Hogy hívják magát? – gyanakodott Necrosmoke
- Yrneh Ztalp.
- Aha! Henry Platz! Maga Henry Platz! – leplezte le a hadnagy
- Igen, hogyan jött rá?
- Nem azért, de ezt már két emberrel is megjátszotta! Most pedig letartoztatom! – A tiszt megpróbálta letartoztatni őket, azonban Henry fejbe könyökölte és mindketten elfutottak. Természetesen Necrosmoke üldözőbe vette őket.
- Francba, Henry most végünk! – mérgelődött Peter
- Peter, bírnod kell a tempót! – bíztatta Henry
- Nem lehetne visszaülni a kocsiba?
- Nem! Mert elkapnának, nincs rá idő. Látod azt a hidat. – rámutatott Henry
- Igen, menjünk fel oda?
- Pontosan, kövess!
- A törvény nevében álljanak meg! – Necrosmoke megpróbálta lelőni őket.
Egy hosszas üldözés közepette, Henryék befutottak egy kertes házba, ahol rájuk támadott egy kutya. Szerencsére kikerülték; így Necrosmoke-ot harapta meg az állat.
- B*ssza meg! – Necrosmoke azonnal lelőtte a kutyát, majd folytatta az üldözést, azonban Henryék felfutottak a Blackfield Chapel-i hídra, sajnálatos módon Necrosmoke elkapta őket.
- Álljanak meg! – kiáltott Necrosmoke
- Jól van! Megálltunk! Most boldog? – gúnyolódott Henry
- Már évek óta erre vártam, Henry Platz. Csak szerencséje volt, hogy kiszabadult az Alderney State Correctional Facility börtönből.
- Csak egy kenyeret loptam! Az öcsém éhezett! – védte az álláspontját Henry
- És? Bűncselekményt követett el!
- Maga is! Összeállt a maffiával, erre varrjon gombot Necrosmoke.
- Egy nemes cél érdekében tettem. – a tisztviselő letette a fegyvert és felállt a híd tetejére.
- Most mit csinál? – kérdezősködött Henry
- Véget vetek a szenvedésnek. – Necrosmoke elkezdett énekelni.
(Necrosmoke öngyilkossága alatt, ez a zene megy: http://www.youtube.com/watch?v=KsUvYYVq_o0 )
- Ki ez az ember? Milyen ördög lakozik benne? Ahhoz, hogy engem csapdába csaljon, és úgy döntött, hogy szabad lesz. Ez az én utolsó percem, hogy megpecsételjem a sorsomat. Kitörlöm magamat a múltból, és tiszta ember leszek. Emlékszek rá, hogy nem ölt meg engemet Henry Platz, csupán csak bosszú volt, de életben hagyott, viszont három ujjamat elvesztettem.
- Még választhat, nem kell meghalnia, segítsen, kapjuk el Monkot. – vigasztalta Henry
- Nincs olyan dolog a Földön, amiért segítenék magának! Ez Platzról és Necrosmokeról szól. Én csak repülni akarok a szabadság szárnyán. Van bocsánat a bűnökért? A bűnökért kegyelmet kapunk…? Én sok mindent elértem az életben, de rengeteg mindent veszítettem. Válasszam a csillagokat, vagy a fekete és a hideg halált? Ahogyan bámulom a semmit, a világ nem képes engemet befogadni. És most elmenekülök a világból, Henry Platz világából. Nincs arra mód, hogy válasszak. Nincs arra mód, hogy elmenjek a… - Azonban megjelent Phoenix a társaival, akik félbeszakították a hadnagyot, így a férfi a mélybe vetette magát, a víz pedig elsodorta a holttestét.
- Ne!!!!!! – kiáltott Henry
- Henry, hagyd, meghalt. – Peter Henry vállára tette a kezét.
- Legalább lezárta a múltat, ahogyan én is. – Henry ránézett Phoenixre
(És eddig tart)
- Mikor leszálltunk, Chop befutott a reptérre, és követtük őt; így rátok találtunk. – mesélte Phoenix
- Phoenix, hálás vagyok, hogy idesietettetek, a pénzt kivettük a bankból, úgyhogy menjünk és öljük meg Monkot, ki van velem?! – Ebben a pillanatban, mindenki éljenezett, és megindultak a Tierra Robada partjához, ahol Monk már várta őket.
Egy fél órás utazás után, a zsoldosok, köztük Peter és Phoenix elhelyezkedtek a Bayside-i alagútnál, ahol pontosan rá lehetett látni a Bayside Marinára. Eközben Henry lesétált Monkhoz, aki az egyik mólónál állt, fegyverrel a kezében.
- Ahh, Henry, milyen rég láttalak. – üdvözölte Monk
- Ne finomkodjál, inkább térjünk a tárgyra. – undorodott el a férfi
- Rendben, hoztad a pénzt? – rukkolt elő vele Monk
- Igen, itt van a táskában, pontosan félmillió dollár.
- Akkor add át! – parancsolgatott a gengszter
- Rendben. – Henry óvatosan átnyújtotta neki a táskát.
- Köszönöm, az együttműködést.
- És a társaim? – kérdezte ingerülten Henry
- Hoztad az atombomba táskát?
- Nem.
- Akkor meghalnak! – verte át Monk
- Rohadék! Nem is kérted tőlem! – Henry annyira ideges lett, hogy levette a napszemüveget a szeméről, és mérgesen ránézett Monkra.
- De ugye még megvan? – Monk egy picit megijedt
- Nem hazudok, nincsen meg, eltörtem, mert nem volt rá szükségem. Azért, mert én vagyok Henry Platz és nekem nem kellenek ilyen hülyeségek.
- Kár érte, fiúk öljétek meg őket! – Monk kiadta a parancsot, azonban az egyik zsoldos föntről lelőtte a fogva tartókat, Henry pedig orrba vágta Monkot, aki összeesett.
- Most véged van, Monk! – Henry elővett egy pisztolyt, azonban hátulról az egyik maffiózó leütötte őt egy sodrófával; ennek eredményeképpen Monk elfutott.
Phoenix megmentette Henry életét, azáltal, hogy a tápcsövessel kilőtte a támadót; így Henry kiszabadította Amandát, Tracyt, Jimmyt és Franklin barátnőjét. Nem sokkal ezután, megérkezett egy furgon, Henry gyorsan beinvitálta Amandáékat, és üldözőbe vette Monkot.
Eközben, a zsoldosok leértek az alagútról és felvették a harcot a gengszterekkel. Henry fedezékbe állt egy Bodhi jármű mellett, majd megvárta; hogy kifogyjon a támadóinak a lőszere. Mikor a lőszerek elfogytak, Henry kifutott a fedezékből, és egy gyors mozdulattal, agyonlőtte az ellenfeleit egy SMG-vel. A harc vége felé, mindenki letette a lőfegyvereket és átváltottak ökölre. Hősünk a nagy tömegben nem látott semmit, szerencsére elővett egy kést, amivel megszurkálta az előtte lévő embereket. Kicsit később, Henryt valaki megütötte hátulról egy feszítővassal; így a férfi a fájdalomtól kifeküdt a földre, valamint szerzett egy heget a hátán. Nem sokkal ezután, Henry úgy érezte, hogy a teste feladta a küzdelmet, - mindazonáltal Phoneix beszállt egy tűzoltóautóba, és meglocsolta a jelenlévő embereket, majd egy lángszóróval megégette őket -.
- Henry, kelj fel! – Peter segített Henrynek feltápászkodni, majd leültette egy székre.
- Köszönöm, mindkettőtöknek, de a harcnak még nincs vége, Monk életben van; meg kell őt találnom.
- Nem mész így sehová. A sebed el kell látni! – aggódott Phoenix
- De esküt tettem, hogy megölöm őt! Megölte a barátaimat, ezért bosszútálin fogok! – kiáltott fel Henry, és felállt a székről, azonban a fájdalomtól visszaesett.
- Nem mehetsz sehová, vagy meghalsz! Egyedül nem tudod megölni őt! – figyelmeztette Peter
- Nem vagyok egyedül, még maradtak embereink.
- Kimerültek a sok harctól. 50 kifulladt ember nem nagy segítség. – ábrándította ki Phoenix
- 50 bőven elég, kérlek, értsétek meg, ez a férfi tönkre tette az életemet, halnia kell! – könyörgött Henry
- Jó. De mi megyünk előre. – belegyezett Phoneix
- Köszönöm, akkor menjünk.
Ezután, elfoglalták a területet, Monk pedig befutott egy hotelbe, ahol megpróbált elmenekülni egy helikopterrel, mikor ezt Henry meglátta, nem törődött a fájdalommal, befutott az épületbe, ahol hidegvérrel megölt mindenkit. A gyilkosság után, Henry leült egy székre és felvett a földről egy M4-et, majd megvárta a bajtársait.
- Henry, mondtuk, hogy ne csinálj hülyeséget. – oktatta ki Peter
- Nem esett semmi bajom.
- Be kell kötni a sebet, szerencsére itt van egy orvosi rendelő.
- De erre nincs idő! Monk elmenekül!
- Meg akarsz halni? Őt később is el tudod kapni, de ha meghalsz, akkor nem. – csillapította Peter, mindazonáltal a Mami megérkezett egy ufóval, aki begyógyította Henry sebét.
- Fiúk! Itt a Mami és bemutatom a legújabb barátomat, ufót.
- Mami! – szólt egyszerre a három barát
- Igen, én vagyok, de most nincs erre idő, ufó segíts neki, gyógyítsd meg! A váratlan vendég, egy takonyszerű itallal begyógyította a férfi sebét.
- Kösz.
- Várjatok, Mami maga hogyan élte túl? Nem volt a Marson? – kíváncsiskodott Peter
- Az úgy volt, hogy… - közbeszakította Henry
- Nincs erre idő, gyerünk Monknak halnia kell! Majd elmeséli később.
A csapat felfutott a hotel tetejére, ahol Monk beszállt egy helikopterbe, szerencsére az idegen fütyült egyet, és megérkezett a helikoptere.
- Az ufóknak nem csészealjuk van? – meglepődött Peter
- Nem, helikopterük van, amit a hírekben mondanak az hülyeség. – nevetett a Mami
- Jó, szálljunk be!
Mikor felszálltak, Henry egy gépkarabéllyal elkezdte lőni Monk repülőjét, természetesen Monk is lőtt pár tárat. Azonban kifogyott a lőszer a karabélyban; így nem volt sok esélyük; mindazonáltal egy kövér fickó és társai beszálltak Henryhez egy jetpack segítségével.
- Benedict, Michael, Franklin, Trevor, George és John ti nem haltatok meg? – Henry nagyon megörült a látványnak
- Nem, túléltük a robbanást, majd később elmeséljük, hogy hogyan, de most végeznünk kell Monkkal. – szólt Trevor vidáman
- Egyetértek. – Henry egy kicsit vidámabb lett
- Várjatok, srácok. Átszállok Monkhoz. – Benedict beindította a jetpackot, azonban John kicserélte az üzemanyagot; így nekiesett Monknak, Monk mérgében, lelökte a férfit, aki beleesett a San Fierró-i öbölbe.
- Öröké kísérteni foglak! – kiáltott Benedict
- Hupsz, kicseréltem az üzemanyagot. – nevetett fel John
- Állj, én megyek! A jetpack nem jó semmire, gondolom nektek is elfogyott az üzemanyag; Mr. Nem tudom kicsoda, menjen közelebb Monkhoz, én pedig beugrok a repülőbe, rendben? – bólogatott az űrlény, és közelebb ment a repülőhöz, Henry egy gyors mozdulattal beugrott Monkhoz, akivel ökölviadalba keveredett.
- Henry, már régóta várom ezt a pillanatot, pont a szülővárosodban, San Fierróban foglak elverni. – keménykedett a gengszter
- Majd meglátjuk.
Henry akkorát bevágott neki, hogy Monk kifeküdt a földre, a vezetőt pedig fejbe lőtte; így a járművet senki sem vezette. Ebben a pillanatban, Monk tökön rúgta Henryt, aki összeesett.
- Most én győzök! Ég veled, Henry Platz! – Monk megpróbálta őt megölni, azonban Henry észrevette, hogy a helikopter a Big Pointy Building-i felhőkarcoló felé tart, ezért egy nagy lendülettel meglökte Monkot, akinek a keze beleragadt egy kapcsolótáblába; Henry pedig elővett egy ejtőernyőt, amivel kiugrott a repülőből. - Ég veled, flúgos nyomozó! – gúnyolódott a hősünk
- HENRY! – Monk mérgében Henry nevét ejtett ki, azonban a repülő belecsapódott a felhőkarcolóba; ennek eredményeként Monk meghalt.
8 nappal később, a csapat megünnepelte a győzelmet az Esplanade North-i Pizzázóban, ahová Niko Bellic-et is meghívták, azonban egy beszélgetés közepette, a Mami elárulta az ufónak az igazi nevét.
- Szíveim, valamit el kell mondanom, ő itt ember, nem pedig ufó, igazam van Truthom?
- Igen! – Az űrlény levette az álarcát.
- The Truth! – lepődött meg egyszerre a csapat
- Pontosan, én vagyok az Igazság! – nevetett fel az öregember
- És csak szólok, ő lett az Epsilon Program új vezetője! Szóval köszöntsétek az Igazságot! – dicsekedett a vénlány
- Jól van, ki nem sz*rja le! – mérgelődött Trevor
- Jaj, Trevorom, irigy vagy, igaz?
- Igen! Minek cseréltél le ilyen hülye öregemberre?
- Mert öregasszony vagyok, és hamarosan meghalok, kell egy férfi, akivel a másvilágra fogok menni. És az csak az Igazság lehet!
- Ezért mérges vagyok rád, banya! – Trevor egy üdítővel leöntötte a boszorkányt
- Hogy a! – A Mami ráugrott a férfire, akivel birkózni kezdett.
- Jaj a szerelem… - nevetett fel George
- Egyébként, George a katonáidat megölték, beleértve Bradet, Ront és Lamart is, de tisztességesen eltemettük őket. – szomorodott el Henry
- Tudom, Peter mesélte. Mindegy én elmegyek Afganisztánba, ott van nekem az otthonom, és nekem ott nagyon jó lesz.
- Biztosan ezt akarod?
- Igen.
- Értem, ja és Niko a feleségemet elhoztad?
- Persze, Phoenixel van, éppen ruhát vásárolnak.
- Értem, és köszönöm, hogy vigyáztattok rá, már biztonságban vagyunk, már csak az apámmal kell beszélnem, és talán visszaköltözök San Fierróba.
- Fiúk, hálásak vagyunk nektek, amit értünk tetettek, de nekünk mennünk kell, hiszen Los Santosban rengeteg dolgunk van; szóval mi már most indulunk, mert Freddy Stich és a családja uralmát meg kell törnünk. – közbeszólt Michael
- Akkor sziasztok, és köszönjük a segítségeteket. – Henry kezet fogott Michaellel, Franklinnel és Trevorral. – Azonban Benedict beesett az ablakon egy jetpackkal.
- Fiúk! Bejártam egész San Andreast! Ez a jetpack vízzel is működik! – kiáltozott Benedict
- Király. – gúnyolódott John
- Szerencse, hogy ezt nem látja Phoenix.
- Hát, éppenséggel láttam, szóval menekülj! – ilyezgette Phoenix
Pár perccel később, Benedict éppen ette az ebédjét.
- Nagyon szaftos, és nagyon omlosz. – nevetett fel Benedict
- Omlós. – javított ki Phoenix
- De én úgy mondom, hogy omlosz. – Ebben a pillanatban, Phoenix akkorát bevágott Benedictnek, hogy a férfi nekiesett az asztalnak és kitört a felső fogsora.
- Mostmár mondhatod úgy. – nevetett fel Phoenix.
- Ezzel bearanyoztad a napomat; Phoenixem. – Niko megcsókolta Phoenixet
- Na, akkor szerintem menjünk.
A csapat kilépett az étteremből, és mindenki ment a dolgára, csak Peter és Henry maradtak, akik egy pár percig beszélgettek.
- Henry, mondanom kell valamit.
- Tessék.
- Mikor veszekedtünk, lefeküdtem aludni, és álmomban az apámmal beszélgetem, aki megmutatta nekem a múltat, a jelent, s a jövőt.
- Hiszek neked.
- Örülök, hogy elhiszed. Azonban, megmutatta, hogy mi fog történi 2025-ben.
- Tényleg? Valami fontos dolog?
- Igen, apám szerint ekkor fog kitörni a harmadik világháború, szenvedés és fájdalom lesz. Azonban, egy fiatal fiú, megmenti a világot, felszabadítja az embereket, és megöli Rodrigót, Bin Ládennel együtt.
- És, hogy hívják a fiút?
- Szerintem, George tábornok barátjának a fia, Robert Bock. És nekünk is segíteni kell neki, Afganisztánban megtaláljuk őt.
- Segítünk neki, akkor 12 év múlva elutazunk Afganisztánba.
- Úgy legyen, fiam, na menj, a feleséged már vár! – kacsintott Peter
Henry, vidáman kilépett az ajtón, és figyelte a feleségét, ahogyan bemegy egy ruhaboltba, mikor a nő észrevette a férfit, megölelték egymást; és elindultak haza.
THE END!