Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2016. 07. 08. 11:36
A tegnapi meccsen a németeknek balszerencséjük volt. Az első félidőt uralták, azonban zsinórban a második tétmeccsen ismét elkövettek a védelemben egy súlyos hibát. Szóval ez esetben a bíró - bár jogos, hogy hamarabb is kitalálhatta volna, hogy befújja-e vagy sem - végül is jogosan fújta be a büntetőt, ahogy az előző meccsen Kassai is jogosan adta szintén kezezésért azt a tizenegyest. Úgy látszik, két egymást követő mérkőzésen két rutinos játékos is a nagy izgalmak közepette komoly hibát vétett egy beadás után. Nem volt kellemes, hogy pont a félidő végén, a ráadásban fújták be ezt a büntetőt, de a németek - pontosabban Schweinsteiger - valóban szabálytalankodott, így ezt a büntetőt csak annyiból lehet a bíró nyakába varrni, hogy először nem volt elég egyértelmű, nem volt határozott. A második félidőben aztán főleg a vége felé összekapták magukat a németek, sok balszerencséjük is volt (pl. a kapufa), de a második bekapott gól után már látszott, hogy elvesztették minden reményüket. Szóval hiába van igazság abban, hogy Franciaország leginkább kongói és egyéb színes bőrű országból származó focistákkal hozta ezt a meccset is, azért nem mondhatjuk, hogy nem érdemelték meg meg azt sem, hogy nem tettek érte. Ráadásul a két gólt nem egy kongói rúgta be, hanem egy igazi francia. Szóval 2-0-ás francia sikerre én sem számítottam, valamint tényleg sok szerencséjük is volt és sok balszerencséjük a németeknek, azért elmondható, hogy a franciák jogosan vannak döntőben a portugálokkal ellentétben. Én is a franciáknak szurkolok egyébként, de nem azért, mert ők a hazaiak meg nem is azért mert ők a favoritok, de Portugália egyszerűen nem érdemli meg az elmúlt egy hónapban mutatott teljesítménye és hozzáállása alapján azt, hogy Európa bajnokok legyenek. Ha ők nyernének, akkor ennyi erővel a magyar válogatott is simán nyerhetett volna, mert mi jóval többet tettünk ezért az EB-jért, mint a portugálok. De ugyanez elmondható Walesre, Izlandra, Lengyelországra, Horvátországra... egyszóval majdnem mindenkire. Ahogy korábban írtam, Portugália meccseit a tegnapelőtti kivételével mind a szerencse nyerte meg, nem pedig a pályán szerencsétlenkedő játékosok. Szóval ennek fényében csak azt tudom mondani, hogy a sok színes bőrű idegenlégiós ellenére inkább Franciaország nyerjen a döntőben, mert ha a portugálok nyernének, az azt bizonyítaná, hogy egy olyan csapat is nyerhet egy bajnokságot, aki a csoportmeccsek alatt csak túlél, a többi meccsen meg csak bénázik és egy kivétellel szinte minden meccsét csak a szerencséjének köszönheti, és ennyi erővel bármelyik közepesen vagy rosszul játszó csapat is képes megnyerni egy EB-t. Szóval hajrá Franciaország, legalább olyan jól játsszatok, mint tegnap a németek ellen! Portugália a nulla teljesítményének fényében NEM lehet EB bajnok!