Hozzászólás
Szerző: Luszie » 2019. 11. 29. 15:47
Megint duplázok, bocs.
Nos, Black Friday-kor megvettem az LA Noire-t. Hmmm, összességében egyelőre csalódás. A story nagyon repetitív, nem igazán erőltették meg magukat, amikor az ügyek lefolyását, annak sokféleségét kitervelték. Lehet, hogy a történet minden egyes ügy mögött tök más, de eddig minden ügy úgy zajlott, hogy: elmegyek x helyre, nyomokat gyűjtök, kérdezek, elmegyek egy új helyre, nyomokat gyűjtök, kérdezek, telefonálok, elmegyek egy új helyre, nyomokat gyűjtök/kérdezek, stb. Nyilván, egy detektív ezeket csinálja nap mint nap, de hogy minden egyes ügyben van egy rész, amikor telefonon meg kell tudni egy nem teljesen ismert infót, és még a párbeszéd is mindig ugyanaz..... Ráadásul az első néhány ügyben konkrétan autók után nyomozunk, csak az autók kinézete különbözik, egyébként kb. ugyanaz a lefolyása annak a néhány ügynek. hát, nem tudom. Nekem ez a játék egyelőre eléggé "kispórolt"-nak tűnik. Az újságban történő story azonban érdekel, gondolom az lesz majd a lényeg, most már Cole is belefolyt abba a cselekményszálba.
Most előléptettek, szóval a következő ügyemet már "homicide" tagként fogom kapni. Feltételezem itt már változni fog az ügyek "komolysága", de nem tudom, mennyivel lesz változatosabb a játék.
A motion capture nyilván brutális, jobb mint bármelyik R* játékban, kb. A játékmenet nem rossz, de annyira nem is jó. Én egyhuzamban 1-2 ügyet szoktam megcsinálni.
A kikérdezésnél nem tetszik, hogy néha nem egyértelmű, mire kell nyomni. Az Accuse (Lie az eredeti verzióban) általában egyértelmű szokott lenni, mert ha a beszédpartner ellen van valami bizonyíték, akkor azt megjegyzi az ember. De a Good cop/bad cop (truth/doubt az eredetiben) nem feltétlen egyértelmű. Van, amikor good cop-ot nyomnék, mert az arckifejezéséből az jönne le, de aztán kiderül, hogy bad cop vagy accuse kellett volna. A bad cop sem vészes alapesetben, mert ha valaki hazudik, akkor azt nagyon értelműre csinálták, és általában könnyű összekötni, hogy az adott illetőhöz kötődik-e bizonyíték, tehát hazudik-e, vagy nem, és akkor csak több infót kell kicsikarni belőle. Szóval, én azt érzem, hogy olyan 80%-ban el lehet dönteni, hogy melyik lehetőségnek kell teljesülnie, a maradék 20% viszont elég random szokott lenni.
Az meg egy nagyon nagy feketepont a játéknak, hogy a bejátszásokat nem lehet átugrani.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, nekem egyelőre ez a játék eléggé átlagosnak tűnik. (Az "újságos" storyn kívül, azon már most látszódik, hogy valami nagy fog kisülni belőle).