Rockstar69 írta:Mi a f***om lesz a matek érettségin?
A matek érettségi kétrészes. Az első részre van 45 perced, ezalatt az idő alatt 12 feladatot kell megoldani. Ezek többnyire könnyűek, általában csak a számológép és néha a függvénytábla kell hozzá, hogy meg tudd oldani. A tavalyi érettségin volt konkrétan olyan feladat, hogy a dkg-t kellett kg-be átváltani meg megszorozni 100-zal és kijött az eredmény. Tehát ezt azért meg lehet csinálni. Ez a rész egyébként 30 pontos, tehát ha itt elérsz 25 pontot már megvan az egész érettségire a kettesed. A második rész már nehéz. Erre több időd, van, asszem 120 perc. Itt már a legtöbb feladatnál kell használni a logikát meg az évek alatt tanultakat is a függvénytábla meg a számológép mellett. A második rész többnyire egyenlettel kezdődik, egy simával és egy másodfokúval vagy két másodfokúval. Aztán random bedobnak geometriai, trigonometriai meg egyéb szar feladatokat. Ja és a végén az utsó három feladat közül csak kettőt kell megcsinálni és a feladatlap elején jelölni kell azt, amelyiket nem csinálod meg. Ezek a legnehezebben általában, elég sok pontot is érnek, meg itt többnyire részpontokat is kaphatsz belőlük.
Luszie írta:Hát, elég sok minden..
Az előző évek feladatsoraival érdemes ismerkedni...

Igen, ha még nem tetted, én is osztom a hölgy véleményét, gyakorolj a régi feladatsorokból.

Én már viszonylag sokat megcsináltam többnyire fos eredménnyel.

Na mindegy, kb. ennyit kell tudnod a matek érettségiről.

Az erő legyen velünk, hogy a szóbeliig eljussunk!

Ja és a szóbelihez kell 13 pont.
A mocsok oltalmazója írta:Igazából nem kell a matek érettségitől parázni. Ami utána van, sokkal félelmetesebb.
Csak abban az esetben, ha a matekot viszed tovább. Én pl semmi félelmeteset nem tudok elképzelni az érettségin túl.

Persze az egyetem az kemény, de ha olyan helyre mész, ahol nem kell matek, akkor nem lesz félelmetes semmi.

Egyébként ha valaki valamiből nagyon gyenge, akkor lehet félelmetes a számára az adott tantárgy.