Persze, én sem teljesen úgy értettem a dolgot, ahogy leírtam. A szabadságot inkább nem is a játékon belüli dolgokban értem, mint a láncfűrészes példád, hanem sokkal inkább úgy, hogy a játékokat a szabadidődben (ami nyilván kevés van, mert a suli/munka vagy egyéb kötelességek rendesen behatárolják az ember szabadságát) legalább saját kényed-kedved szerint játszhatod. Tehát azzal a játékkal játszol annyit és ahogy csak akarsz, stb. Ezt csak azért írtam, mert az előző témában
NikitaDragovich nem tudta eldönteni, hogy mivel játsszon és arra kért minket, hogy mondjuk meg hogy játsszon e az általa már megunt játékkal vagy ne. Vagy valami ilyesmi volt.
És erre reagáltam még egy-két fórumozóval, hogy játszani azzal kell, amivel a kevés szabadidődben kedved van.
A szabadságot meg azt, hogy a játékokban élheti ki magát az ember, azon belül meg nem konkrétan az erőszakra/gyilkosságra vagy negatív hatású dologra gondoltam kizárólag, hiszen vannak olyan játékok is, amikben a légynek nem ártasz, de a valóságban anyagi vagy egyéb okok miatt (pl.: betegség vagy fogyatékosság) nem tudnád megcsinálni (profi labdarúgás, hokizás, kosarazás, autóversenyzés stb.). Igazából én erre gondoltam a "játékokban való kiélés" alatt, csak ezt nem részleteztem külön.