Hozzászólás
Szerző: Kiscserko » 2013. 11. 18. 17:32
Régóta nem néztem OW-t, nem véletlenül. De most amiatt, mert itt föl lett hozva, megnéztem a 10 perces videót. Meg kell mondanom, nagyon jól teledumálja az ember fejét, hogy milyen jó, már én is bedőltem neki. De az igazság a következő. Hatalmas terület van, belátom. Elsőre nekem is leesett az állam. De minél többet játszom vele, annál jobban rájöttem, hogy ez a játék az előbbi részeknél is pofátlanabb Ctrl+C, Ctrl+V. A városok öt ház ismétlései, a nagyszigetek nagy része üreges, tehát nem lehet bemenni, a partok ugyanolyanok, szintén nem bejárhatóak. Mindenhol ugyanazok a sziklák, kis szigetek vannak. (Természetesen bejárhatatlanok) Van a "70-nél több" egyedi, bejárható terület, melyekből ismét kb öt fajta ismétlődik. A tenger értelemszerűen nem túl változatos, ugye a víz alá nem lehet menni, csak pár területen. Ahol le lehet menni, azt meg kell hagyni elég egyedi területek, de értelme nincs lemenni, a vízalatti állatok (pl cápa) elleni hínárban való rejtőzés egyszerűen nevetséges, ahogy az AI is. Az egész játék szánalmasan irreális (csak, hogy egyet mondjak, a bálnavadászat). A bugokkal nem lenne gondom, ha új bugok lennének, és nem ugyanazok, amiket már az első rész óta szidok. Részről részre a bugok száma szaporodik. A történetből látszik, hogy kifogytak az ötletekből. A "befejezés" is hasonlóan ötlettelen. A küldetéseket már szidtam. Mellékküldetésből nem igazán láttam még olyat, melyet eddig még nem, gyűjthetőből csak a dalkotta új, amiket örömmel gyűjtök, bár ugyanúgy el akarnak szökni, mint a Ben Franklin levelek a 3-ban (khm, újítás nuku) Egyszerűen ami jó, az a szabad hajózás, és csáklyázás. Ennyi.