40. Fejezet: Eljő érted a herceg a fehér lovával
- Harcolnod kell tovább, kisunokám - súgta nagyanyám, Eva Bock, miközben egy virágokkal teli mezőn sétáltam.
- Mama? Te vagy az? - kérdeztem rá könnyezve, átölelve mamámat.
- Igen, én.
- Mama, annyira hiányoztál. Mondd, miért mentél el? - böktem ki zokogna. Egyre erősebben öleltem őt, mire megtörölte könnyeimet lágy ujjaival.
- El kellett mennem, mert a sors így akarta.
- De mégis miféle sors? Papa magányos lett miattad - értetlenkedtem itatva az egereket.
- Tudom.
- Elmentél a világból hatvanhárom évesen. Mindennap csak rád gondoltam, mama. Depressziós is lettem a halálod miatt.
- Tudom.
- Kérlek, mondd el, hogy miért. Miért kellett ennek megtörténnie? - követeltem tőle sírva. Sohasem sírtam még úgy, mint akkor.
- Nem tehettem róla. Beteg voltam. A tüdőrák továbbterjedt bennem - várt egy kicsit, mialatt megfogtuk egymás kezét és sétálni kezdtünk, gyönyörködve a tájképen. - Mesélj inkább magadról, fiam. Mi történt veled?
- Összejöttem Gyuriék partiján egy amerikai lánnyal, Juliet Collinssal, akinek különleges képességei vannak. Szerelmes voltam belé, ezért felgyújtottuk Gyuriék otthonát és meg is szöktettem az IAA laboratóriumából. Aztán mégis elvesztettem őt... Gödiék elvették őt tőlem, és énmiattam meghalt három ártatlan lélek... Achilles lelőtte őket! Mama, segíts! - A mondat végét már hisztérikusan ordítottam.
- Meg fogod találni Julietet, ne aggódj. Biztonságban van! - nyugtatott, midőn megálltunk mindketten és néztük egymást.
- Hisz azt sem tudom, hogy hol van! Mondj valami információt róla!
- Nem mondhatok semmit...
- De hát te élsz! Nem haltál meg! Te mindenről tudsz! - kiáltottam fel.
- De, én már meghaltam...
- NEM!
- Meghaltam... - S azzal az ég beborult és mindent elfoglalt a sötétség. A virágok elhervadtak, a szép állatok csontvázakká váltak, a fák lángokban álltak és egy monumentális sivataggá változott a helyszín. Muszlim terroristák gyilkolták a nyugati és az európai embereket.
- Mama, ez mi?! - ordítottam. Nem értettem semmit. Össze voltam zavarodva a látványtól.
- Eljött a vég, kisunokám... sohasem fogjuk egymást látni! Ég veled... Örülök, hogy láthattalak. Légy jó. - Felszállt az égbe és csillogó fénnyel eltűnt.
- MAMA, NE! - kiáltoztam, közben a muszlimok lefogtak engem, és megpróbáltak behúzni egy orbitális szakadékba.
A gödör lávával volt tele és főnixek, valkűrök és tűzmadarak szálltak ki belőle. Az arabok eközben a nevemet kiáltották, majd azt ismételgették, hogy Allah akbar, azaz Isten a legnagyobb. Nagyon féltem és kétségbe is voltam esve, azonban messziről megjelent egy reménysugár. Fénye erősebb volt, mint az összes iszlamista fekete uralma. A fénylő jelenség elsöpörte az iszlám hatalmát, én pedig kiszabadultam. A pokol eltűnt, a muzulmánok meghaltak és egy jövőbeli kép jelent meg előttem. Én és Axel Osborne sétáltunk az Obszervatórium felé egy katonai egyenruhában. Elállt a lélegzetem. Megálmodtam a jövőt. Én és Axel elindultunk, hogy megoldjuk az Obszervatórium rejtélyét, mégis rajtunk kívül volt ott még valaki... Nem is tudom igazán, hogy ki volt az. Valamiféle kék színű lény, aki követett minket. Olyan volt, mint egy szellem, aki össze volt velem kötve. Egy szellem...
Egy hatalmas zivatar közepette ébredtem fel. A motoromon aludtam. Csoda, hogy nem estem le róla. Nagyon sötét volt már. Körülbelül este tizenegy lehetett. Eléggé megáztam, ámbár beindítottam a motort, hogy meginduljak hazafelé. Útközben egy erdős autópályára értem. Éjszaka nem jó erdőkben járni, hiszen ki tudja, hogy milyen perverz szatírok vagy meztelen kannibálok támadnak rád. Ezért is haladtam gyorsan, mindazonáltal a semmiből a NOOSE egyik kommandósa kilőtte a moci kerekét. Irányíthatatlanná vált, és le is estem róla. Bevertem a fejem, és egy darabig homályosan láttam. Megpróbáltam volna elfutni, de túlságosan ködös volt a látásom, ekképpen a NOOSE tisztviselői és az IAA-ügynökei megbilincseltek, egy zsákot húztak a fejemre és bedobtak egy páncélozott teherautó hátuljába.
Legalább harminc perc telt el, míg megérkeztünk a Szelverinben lévő laboratóriumba, ahonnét még megszöktettem barátaimmal szépségemet. Eközben a kommandósok és ügynökök kiengedtek, bevezetve az épületbe. Zsák volt a fejemen és bilincsek a kezeimen, semmit sem láttam, csak a körülöttem lévő hangokat hallottam. IAA-ügynökök röhögtek rajtam. Gyűlölöm még a mai napig is az IAA-t, az FIB-t, a NOOSE-t, a DIA-t, a NASA-t és a NSA-t. Eltitkolnak mindent az emberek elől. Biztosan tudnak az ufók létezéséről, a rák ellenszeréről, a halhatatlanságról és a túlvilági életről is. De hát, ha ezek kiderülnének, akkor az emberekben nagy pánikot keltenének. Ettől eltekintve beinvitáltak Dr. Curtis Baker irodájába, levéve a zsákot és a bilincseket is. Közben figyelmes lettem rá, hogy Jozsót, Patrikot és Gergőt is elkapták, mert ők is velem együtt a teremben voltak.
- Üljön le, Róbert - parancsolta a barna öltönyös Curtis illedelmesen. Szó nélkül leültem egy kényelmes székre az íróasztal előtt. Bajtársaim is székeken ültek. - Kér valamit, Róbert? - kínált meg egy tálcán lévő cukrokkal.
- Ne húzza az időt, Curtis. Mondja el, hogy mit akar. Miért raboltatta el a haverjaimat és engem? - tértem a tárgyra türelmetlenül. Kissé zabos volt a hangnemem.
- Szerintem ezt maguk is tudják pontosan!
- Nézze, szeretem Julietet! Sohasem voltam még ennyire szerelmes... kell ő nekem!
- De nem érti, hogy ő nem olyan, mint a többi lány?!
- TUDOM!
- Akkor ne járjon vele!
- Ez rohadtul nem fog menni, doki... rohadtul nem... - dörmögtem morcosan.
- Nézze, megértem, hogy fiatal még, és hogy ekkor az emberek szerelmesek, de értse meg, hogy Juliet nem az a lány, akivel járhat...
- Akkor kivel járjak? Olyan lányokkal, akik a pávákat és az izmos görög isteneket szeretik?! A Z generáció tagjaival?! - idegeskedtem.
- Sajnálom, de akkor is meg kell érteni, hogy maga és Juliet között semmi sem lehet. Sajnálom - fogta meg kezeimet a vigasztalás jeleként.
- Curtis, ha már ennyire érdekli Juliet sorsa, akkor nem engem kellett volna elraboltatnia, hanem a Cigány Maffia tagjait! Elrabolták Julietet ma reggel!
- Tudom, Róbert. Tudom - sóhajtott. - Az IAA mindent tud. És magának hála meg kell támadnunk a cigányokat... Pár óra múlva egy osztag fog érkezni, hogy megmentsék Julietet.
- Hadd menjek én is, kérem! - könyörögtem lelkesen.
- Nem. Magára büntetés vár, amiért elrabolta Julietet és bajba keverte.
- Idefigyeljen, doki! - komolyodtam meg, felállva a helyemről. - Kurvára nincs jó kedvem! Elrabolták életem szerelmét, és énmiattam meghalt három ember, maga erre azzal pattog, hogy büntetést fogok kapni. Aha, köszönöm. És mégis, miféle büntetést kapok? Esetleg elküldenek Afganisztánba, mint Axel Osborne-t?!
- Mr. Osborne egy terrorista, Róbert.
- Nem, ő nem az! Maguk a terroristák! - vádoltam meg, erre Curtis mérgében feltápászkodott és egymással farkas szemeztünk.
- Mit mondott?
- Igen, jól hallotta, rohadék! Az FIB, az IAA és az egész amerikai titkosszolgálat vagy tudom is én, hogy kicsoda, a világ legnagyobb terroristái! Ellopják az olajat a Közel-Keletről, és még csodálkoznak, ha a muszlim fanatisták robbantgatnak más országokban! Csakis maguknak köszönhetik, hogy az egész iszlám utálja a nyugatiakat és az európaikat! Menjenek, és dugják fel maguknak a k**va demokráciájukat, hamburgerzabáló disznók! - Az indulat csak foszlott belőlem. Jó érzés volt megmondogatni egy amerikai seggfejnek, hogy mennyire is elbasszák a világot a kapzsiságukkal.
- Mit képzel magáról?! - kiáltozott idegbajosan. Sohasem láttam még ennyire idegesnek, mint akkor. - Azt mondja, hogy az egész a mi hibánk?!
- Igen, azt, seggfej!
- Szégyentelen seggdugasz! Az apád is lehetnék!
- Kurvára nem érdekel, te f*sz! Menjen, és szopja le az amerikai elnököt az IAA és az FIB vezetőivel együtt, mert eljő egyszer az idő, mikor Axel Osborne-t kiszabadítom, és leigázzuk ketten Amerikát!
Az idő csak robog, az élet temető... - súgtam a fülébe gonoszan. Olyan voltam, mint egy igazi lázadó. Curtisen pedig annyira eluralkodott az idegbaj, hogy szájkaratéztunk mélyen belenézve egymás szemeibe. Alig bírtam ki, hogy megüssem, és hogy szétcsapjam a pofáját. Egy igazi féreg volt ez a fickó. Eközben Jozsó, Patrik és Gergő meredt tekintettel bámultak minket. Közbe sem mertek szólni, annyira féltek tőlünk, de evidens, hogy én voltam az erősebb, mert sokkal magasabb voltam ennél a tökmag doktornál. Simán széttéptem volna.
- EBBŐL ELÉG LEGYEN! - avatkozott közbe egy meleg ember az ajtóból. A pasas kiköpött Róbert Alföldi hasonmás volt. Még a hangja is egyezett a színészével! Őszülő, elegáns haj, frissen nyírt borosta jellemezte. Sőt egy fekete öltönynadrágot, egy szürke kalapot, egy fekete cipőt, egy fekete szmokingot és egy vörös nyakkendőt hordott egy pálcával a kezében.
- Andrew? - képedt el Curtis a túloldalról. És ha ez még nem lett volna elég, akkor ott volt az a tény is, hogy ő volt az adrwingtoni IAA vezetője.
Andrew Williams annyira boldog volt eme percekben, hogy a két öltönyös testőrei betették egy iFruit telefonról Belinda Carlisle-től a Heaven Is a Place on Earth c. számot, melyre elkezdett sztriptízelni és táncolni is. Meglepő, de ez a fószer tényleg jól tudta rázni magát. Őszintén elmondom, hogy nekem és cimboráimnak nagyon tetszett Andrew produkciója. Kacagtunk rajta sokat. Feldobta a hangulatunkat a meleg bemutatójával, miközben a pálcáján megpróbált előadni nekünk egy kis sztriptíztáncot. Annyira vicces volt, hogy kedvem lett volna felvenni videóra, de a mobilomat az IAA elkobozta, így semmi esélyem sem volt, de legalább jól éreztük magunkat. Ekkortájt megszólalt Laura Branigantől a Gloria nevezetű nóta is, melyre már vetkőzni kezdett. Letépte magáról ruháit, és egy rózsaszín fecskében táncikált, amíg bőrös virslije állt, mint a cövek. Noha undorító volt, el voltunk ragadtatva. Tényleg jó volt a táncolásban. Megállta volna a helyét egy sztriptíztáncosként. Végül már csak egy dal volt vissza, mégpedig a Gimme! Gimme! Gimme! az Abbától. Jézusom, annyira szerettem az Abbát, a Mamma Miát pedig már imádtam! Férfi létemre még a mai napig is rajongok a Mamma Miáért. Ezt megmagyarázva sajnos Curtis elvette a biztonságiaktól az okostelefont, melyet nekivágott a földnek. A készülék ripityára tört.
- Hagyjátok már abba! - dühöngött Baker felpaprikázva.
- Ne haragudj, Bakerke, de ezek a fiúcskák nagyon tüzesek lettek tőlem - vidámodott meg heherészve. Andrew kiköpött homár volt!
- Nem érdekel, Andrew! Épp ezeket az idiótákat oktattam ki a bűnük miatt! Most pedig büntetést fognak kapni! - magyarázta stresszesen. Érdekes, hogy Andrew az IAA főnöke volt, mégis Baker képes volt kiabálni rá. Úgy tűnt, mintha Baker lett volna az igazi IAA igazgató, nem pedig Andrew.
- Nézze, Andrew. Sajnálom, hogy betörtem a laborjukba, de meg kell értenie, hogy szerelmes vagyok. Kérem, engedje meg, hogy segítsek Önöknek megmenteni Julietet, és ígérem, jól fogok viselkedni, mert maga egy csodás ember! - kérleltem bociszemeimmel. A homó elérzékenyülve egyetértett velem.
- Persze, segíthet nekünk, Róbert. Köszönöm a szép szavait - kacsintott, mire szorosan megölelt. Azért mégsem örültem az ölelésnek, mert gatyában volt és a pöcse megvolt merevedve.
- Mi van?! - csodálkozott el Baker tátott szájjal. - Még hiszel is neki? Hát nem veszed észre, hogy ez a pöcs nyalizik neked?! Ne legyél ennyire vak!
- Professzor úr, ajánlom, hogy válogassa meg a szavait, különben ki fogom rúgni magát! Ez a fiú nagyon rendes, és kedves is! - védett meg. - Engedélyezni fogom neki, ha beismerő vallomást tesz a ma késő délutáni gyilkossággal kapcsolatban.
- Igen. Közöm volt a gyilkossághoz, bevallom! - ismertem be kissé szégyenkezve. - De Julietért tettem.
- Ki volt a másik elkövető, Róbert?
- A mesterem, Achilles. Ő ölte meg őket. Én nem akartam meghúzni a ravaszt, ezért ő tette meg - vettem egy nagy levegőt. - Ideges voltam rá, ezért felszálltam a motoromra és elhagytam a helyszínt, de aztán megtaláltak maguk engem.
- Ugye tudja, hogy a házat felgyújtották és a hullák szétégtek?
- Hogy mi? - ámultam el.
- Igen, így volt. Az a bizonyos Achilles felgyújtotta a házat, de nyugodjon meg, Róbert, nem fogja senki sem megtudni, ezt garantálom - nyugtatta meg virágzó szívem kedvesen.
- Köszönöm, Andrew.
- Róbert, ezennel engedélyezem, hogy részt vegyen az akcióban az IAA oldalán!
- Ó, nagyon köszönöm, mester! - Legnagyobb örömömre átkaroltam Andrewet és egy puszit is adtam arcára, ő meg majd' elájult. Persze Julietért tettem az egészet. Eszem ágában sem csókoltam volna egy buzit.
- k**va életbe! - Curtis felborította a székét.
- Andrew, a haverjaim is jöhetnek? - kérdeztem óvatosan.
- Persze, miért is ne?
- Ez az! - örömködött Patrik Gergővel egyszerre.
- Nem! Szó sem lehet róla! Veszélyes...! - mérgelődött Jozsó.
- Ugyan már, Jozsó... Nem lennél benne egy kis akcióban?
- Múltkor is ezt mondtad! Robi, így is elcsesztem mindent! Az IAA letartóztatott, bassza meg!
- Nézd, legalább még egy kalandban legyél együtt a csapattal, kérlek! Szükség van rád, mert fontos vagy, ennyi - biztattam.
- Robi... jaj... - fújt egyet. - Jó, legyen. Most az egyszer, de semmi más!
- Kösz.
- Oké, akkor most menjetek, de megjegyzem, hogyha bármi baja is lesz annak a lánynak, az a te lelkeden fog száradni, Róbert Bock! - zsémbelődött Curtis felkavartan.
- Jaj, Curtis, ne pattogjon már! Nem lesz semmi baja Julietnek, mert megmentem őt. És megjegyzem, hogy már kétszer leszopta a farkamat. Nagyon jó volt! - gúnyolódtam viccesen.
- ROHADÉK!
- Igen, tudom, az vagyok. De nézze a jó oldalát; Juliet végre szerelmes!
- Rohadj meg...!
- Jól van, akkor menjünk, srácok! - nyilvánítottam ki harciasan, mire mindenki megindult Juliet megmentésére.
Nem sokkal ezután az IAA visszaadta az elkobzott telefonjainkat. Szerencséjük volt, hogy nem törölték ki Juliettel készült fotóimat és Gödi libabaszós videóját. Habár lehetséges, hogy az egyik IAA-ügynök annyira perverz volt, hogy kiverte ránk, hiszen sokan csinálják a maszturbálást, mégsem beszélnek róla. Ezen kívül mindnyájunkat bevezettek egy kiképzőterembe, ahol kommandós öltözékeket öltöttünk magunkra, melyeken sárga betűkkel szerepelt az IAA felirat. Andrew annyira bolond volt, hogy megengedte nekünk, hogy lefényképezzük magunkat ezekben a remek rucikban, és hogy feltegyük Lifeinvaderre. Nem volt kérdés, hogy azonnal kihasználtuk az alkalmat. Sok likeot is kaptunk érte. Ettől a ponttól kezdve már igazi IAA-ügynökök voltunk. Természetesen nem feledtem el a tendenciáimat, hogy egy nap leszámolok az FIB-vel és az IAA-vel Axel és a muszlim emberek miatt. Ezt letisztázva kimentünk az épület tetejére, ahonnét felvett minket egy fekete Swift helikopter, ámde Gergő nem jött velünk, mert ő a fizikuma végett nem lett volna képes segíteni nekünk, így az IAA úgy döntött, hogy megmutatják neki a hackerkedés fortélyait. Ahogy telt-múlt az idő, elértük Bongohaze-t. Rengeteg helikopter repült velünk párhuzamosan, melyeknek pilótái NOOSE vagy IAA tagok voltak. Nagyon rendes volt velünk Andrew. Annak ellenére, hogy homoszexuális volt, bírtam az ipsét. Szimpatikus és jópofa volt. Nem csoda, hogy Dr. Curtis Bakert mindenki utálta, Andrewet pedig az összes ügynök tisztelte.
- Andrew, hálás vagyok, hogy megengedte, hogy mi is részt vegyünk a kalandban - mondtam fülsértően, mert Andrew a pilóta mellett ült, mi pedig leghátul.
- Szóra sem érdemes, Róbert! Maga egy rendes fiú a haverjaival együtt. Bírom magukat! - felelte jókedvűen.
- Maga pedig a világ legjobb IAA vezetője! Jó fejnek tartom magát! - viszonoztam kedvességét barátságosan.
- Köszönöm, Róbert. Jólesnek szavai.
- Andrew, lenne egy kérdésem - váltottam témát.
- Igen?
- Nézze, nem tudná elintézni, hogy Axel Osborne nevezetű katonát elengedjék Afganisztánból, azaz kaphatna amnesztiát?
- Sajnálom, de ezt nem tehetem, Róbert. Én csak Adrwingtonban vagyok az IAA vezetője, más országokban más-más vezetők vannak, és ők biztosan nem egyeznének bele. Ne haragudjon - sajnálkozott együtt érzően.
- De Axel nagyon fiatal! 1991-ben született, és nagyon hiányzik neki a barátnője, Felícia Jones. Higgye el, hogy Axel megbánta a tettét. Az emberek mindig változnak, és úgy gondolom, hogy itt lenne az ideje, hogy Axel szabad legyen.
- Együtt érzek magával, Róbert. Megértem, hogy sajnálja, de én tényleg nem tehetek semmit.
- És nincs valamiféle alternatív megoldás?
- Mr. Osborne csak azzal nyerhetne kegyelmet, ha jelentősen hozzájárulna az IAA és az FIB munkájához, mondjuk terroristavezetőket fogna el, terrortámadásokat akadályozna meg, esetleg felszabadítaná Afganisztánt a korrupciótól, de ez lehetetlenség! - mesélte vigasztalva, de sajnálatosan sokat nem ért el vele. Legalább normális hangnemben válaszolt, nem mint az a tuskó Curtis.
- Értem, azért köszönöm, Andrew. Örülök, hogy maga normálisan válaszolt nekem, nem mint az a macskapöcs Curtis.
- Ez csak természetes, mert... - Be sem tudta fejezni mondandóját, mivelhogy egy hőkövetős rakéta eltalálta a repcsi farkát.
A repülő kezdett lezuhanni a Holt-Anud folyónál. Jozsó és Patrik bepánikoltak, de én tudtam, hogy mit kell tenni. Villámgyorsan kilöktem őket, hogy a folyóba zuhanjanak, de Andrewhez és a pilótához nem tudtam eljutni. Megpróbáltam volna megmenteni őket, de már késő volt. A helikopter már a robbanás és a becsapódás szélénél volt és Juliet fontosabb volt, mégis voltam annyira makacs, hogy odarohantam a pilótafülkéhez és a földön heverő késsel megkíséreltem elvágni a biztonsági övet. Bármennyire is siettem, nem tudtam végigcsinálni, mert Andrew ellökött, merthogy a Swift belseje kettészakadt. Épp időben estem rá a Swift hátuljára, így ki tudtam ugrani. Egyenesen a folyó közepébe landoltam. Én, Jozsó és Patrik túléltük, de az biztos volt, hogy Andrewnek és a pilótának már nem sikerült. A Swift eleje belecsapódott a vízbe. Ez általában azonnali halált jelent, bár ki tudja... vannak csodák...
Ezt követően a víz felszínéről megláttuk, hogy az IAA helikopterei sorban robbannak fel. Felfoghatatlan volt számunkra, hogy a cigányok hirtelen hogy tudtak ilyen fegyvereket szerezni. AK-47-tel, M15-tel, egyéb gépkarabélyokkal és gépfegyverekkel lövöldöztek az ellenségeikre. Bevallom, hogy nagyon féltünk. Gödinek igaza volt; a cigányok az egész világot el akarták foglalni! De az biztos, hogy nem egyedül szerezték ezt a csomó fegyvert, hanem valakinek a támogatásával. Sőt fennállt az a keserű helyzet, hogy a Cigány Maffia tengernyi pénzt szerzett, mert nem messze tőlünk egy gigantikus jacht pihent.
- Mi a f*sz? - gondoltam magamban.
- Robi, minek van a folyó közepén egy jacht? A cigányok ennyire nem lehetnek gazdagok! Kizárt! - kételkedett Patrik. Eléggé kétségbe volt esve.
- Bassza meg! Ez az egész a te hibád! Temiattad fogunk meghalni! - hibáztatott Jozsó megsértődve.
- Fogjátok már be! Nem tudok gondolkodni! - teremtettem rendet zsörtölődve. - Szóval, most az van, hogy a cigányok kilövik az IAA-t és a NOOSE-t, Julietet meg valószínűleg a jachtban tartják fogva. Rendben, akkor az lesz, hogy kiúszunk a partra és kiütünk pár cigányt, akiktől fegyvert és ruhát fogunk szerezni. Átöltözünk, és megpróbálunk feljutni a hajóra. Ez a terv - demonstráltam hangsúlyosan.
Ez alatt az idő alatt kiúsztunk a partra, mely ugyebár az általános iskola udvarja volt. Kicsit bolondok ezek a cigányok, hogy az iskola udvarjára telepedtek le. Emellett lassú léptekkel lopakodtunk a sövények körül, hogy ne lássanak meg minket, bár sötét volt, így mi voltunk előnyben. Pár perccel később három páva-cigány épp a mi térfelünkön sétált. Dinamikusan leütöttük őket. Egyiket Jozsó, másikat Patrik, harmadikat pedig én ütöttem ki, beledobva őket a vízbe, de előtte elvettük tőlük fegyvereiket, mely három AK-47 volt. Ezentúl különös hangokat hallottunk egy üdülőház kertjéből, mely tele volt fákkal és bokrokkal. Ez a ház elhagyatott volt. Senki sem lakott benne, csak egy öregember, de ő már régen meghalt. Mivel lakatlan volt, a kertnek a kerítései szét voltak szakadva, ily módon könnyen bejutottunk. Vigyáznunk kellett, mert a kertnek a nagy része vízből állt, a sok csapadéknak és a gondozatlanságnak köszönhetően. Csak a közepén volt egy kis szárazföld, ahol azonban Gödi várakozott. Minden bosszútól fűtve odaviharoztam hozzá, felfedve magunkat. Gödi egy kék farmert, egy fekete bakancsot, egy szürkéspiros kockákkal teli inget és egy aranyláncot viselt.
- GÖDI! - üvöltöttem pisztollyal a kezemben, tudniillik eldobtam az AK-t, mert Gödit pisztollyal akartam kinyírni. Ezt a pisztoly még a laboratóriumból hoztam, és a zuhanás után is megmaradt a farzsebemben.
- Dicsák, itt van Róbert Bock, én ősfőellenségem. Haha! - nyerített lekicsinylően.
- Fogja be a mocskos pofáját, Gödi! Hol van Juliet?! - kurjantottam, rászegezve lőfegyveremet.
- Szerintem te is tudod, hogy hol van. Nézz arra a jachtra, és meglátod - mutatott rá a hajóra büszkélkedve. - Nem is vagy kíváncsi, hogy kitő' szereztünk ilyen jó fegyó'kat?
- Leszarom! - rikoltoztam hevesen.
- Fogadást kü'töttünk egy arab sejkköl', Abu Mohamed bin an-Omarral, ki Abu Ahmed bin an-Omar tezsvíre'. Ez az 'Ohamed aszt' mondta, hogyha eladjuk Julietet a háremébe, akkor támogatásokat fog adni nékünk, és a Cigány Maffia tagja lehet a muszlimoknak! Hát nem nagyszerű?
- Gödi, a pokolban rohadj el, te f*sz! - Megemeltem pisztolyomat, de Gödi mögül kilőtte a kezemből egy M15-tel felszerelt cigány.
- Hagyjátok! Majd elintézem én! - dirigált embereinek nagyképűen.
- Patrik és Jozsó, maradjatok hátul, elverem ezt a gecit! - rendeltem el társaimnak, midőn inaltam Gödi irányába.
Mindketten fegyvertelenek voltunk, csak a két öklünket tudtuk használni. Előreszaladtam, és egy irdatlant bemostam a pofájába, de Gödi sem volt ám rest, megütötte erősen az oldalamat, aztán hasba ütött, de az adrenalintól alig éreztem meg, ilyen módon egy ütéssel jutalmaztam meg a fogait. Véres fogak potyogtak ki szájából. Míg megpróbált volna feltápászkodni, a bakancsommal fejbe rúgtam, s elterült a gazban. Lendületesen rátettem cipőmet a mellkasára, hogy ne tudjon felállni. Mindeközben a két M15-ös cigány előrántották fegyvereiket, de Jozsó és Patrik gyorsabbak voltak. Lelőtték a két támadót. Ez volt nekik az első alkalom, hogy embert öltek, s ezt csakis énmiattam tették!
- Jól van, Gödi... legyőztem magát! Merre van Juliet? - tapostam rá a mellkasára erősebben.
- Nem, Robika, még nem győztél! - vihorászott. - A csajod reggelre má' a sejk tulajdona lesz.
- Nem hinném! - rúgtam meg a mellkasát, ő erre felkiáltott a fájdalomtól. - Meg foglak ölni, Gödi... Édes a bosszú... Utolsó kívánság?
- Igen, a kurvádat egy öreg sejk fogja baszni, te meg egy béna f*sz maradsz, mer' még a buszon se tudsz kapaszkodni!
- Baszd meg! - válaszoltam feldúltan, mire ő előhúzott egy pisztolyt a nadrágjából.
Egy pillanatra belassult körülöttem az idő. Gödi fejbe akart lőni, de tudtam, hogy sikerülhet a túlélés, ha fürge és ügyes vagyok. Pajtásaim nem tudtak figyelni rám, mert megtámadott bennünket egy újabb osztag, így velük kellett foglalkozniuk. Szélsebesen megcéloztam Gödi arcát a talpammal, és egy nagy levegővétellel ráléptem a pofájára erőteljesen. Olyannyira kemény rúgás volt ez, hogy tüstént széttört Gödi Füstös koponyája. Szegény így is vak volt az egyik szemére, de most a koponyáját törtem szét. A pisztoly kiesett merev ujjai közül. Felvettem a földről, és egy szempillantás alatt meghúztam a ravaszt a szétszakított fejnél. Tudtam, hogy életben volt még, és nem akartam, hogy szenvedjen órákon keresztül, mert csak egyszer tapostam rá. Ha mondjuk minimum hármat rárúgok, akkor rögvest meghal, de így nem. Összességében elcsattant a lövés. A golyó belefúródott Gödi agyába. Meghalt. Ez volt életemben az első alkalom, hogy embert öltem. Gödi volt az első ember, akit megöltem. Tizenhét és fél voltam az első gyilkosságomnál, de megtettem, Julietért.
Ez idő tájt a cigányok elárasztották a helyiséget, elkapva Jozsót és Patrikot. Sebtében kiiszkoltam a kertből, berúgva egy rossz állapotban lévő faajtót, mely elválasztotta a régi házikót a kerttől. Csakis arra mehettem, mert a kertet körbevették. Haragos gépkarabélyok és gépfegyverek zápora vett üldözőbe. El kellett volna jutnom egy lezuhant repülőhöz, hogy tudjak jelet adni az IAA-nek, de már késő volt. Nem volt rá idő, hogy megtegyem. Elbújni sem tudtam, mert úgyis megtaláltak volna, ezért úgy döntöttem, hogy kisuhanok az omladozó viskóból, hiszen a lakóhely a főút mellett volt. A főút mellett terült el a polgármesteri hivatal, körülötte meg egy-két autó díszelgett. Legnagyobb szerencsémre Krisztián Csűszös éppen be akart szállni a fekete Sentineljébe, melynek az volt a rendszáma, hogy GIPSYDANGER2015. Odanyargaltam, kidobva őt, és be is indítottam a járgányt, mert benne volt a kulcs. Tudom, szemétség volt, amit csináltam, mert jó volt a kapcsolatom Krisztiánnal és apám egyik legjobb barátja volt, de meg kellett tennem szerelmemért és saját életemért is. Krisztián a nevemet kiáltotta, és még azt, hogy elmond az apámnak, mikor is elhajtottam sebesen. Valamennyire nyugodt voltam, mert azt hittem, hogy leráztam a cigányokat, ezért is nevettem derűsen, de mikor megláttam, hogy fekete Landstalker terepjárók követnek engem, egyhamar elillant a jókedv arcomról. Egyre jobban tapostam a gázra, de hiába. Hátulról, oldalról és elölről is jöttek a romák. Végezetül már annyira rossz volt a helyzet, hogy a kerekeimet is kilőtték és az autó füstölni kezdett. Nem volt más megoldás. Ki kellett ugranom, ugyanakkor a közelben volt egy kis kanális, mely elvezette a Holt-Anud folyót. Áttörtem a kék biztonsági korlátot és leugrattam. A szedán vörösen égett a levegőbe. Kipattantam a Sentinelből, beleesve a kanális vízébe. A személygépkocsi felrobbant a folyóba érve, én meg lebuktam, hogy ne lássanak meg.
Ez idő alatt a romák visszavonultak, én pedig kiúsztam a partra. Fáradt voltam. Kifeküdtem a fűre és néztem a hajnali csillagokat. Julietre emlékeztettek, és arra, hogy nem tudtam megmenteni őt. Noha megöltem Gödit, mégis elvesztettem Jozsót és Patrikot. Reménytelennek tűnt. Feladni nem akartam, de nem tudtam mit kitalálni, ennek eredményeképpen telefonomon nézegettem a csókolózós képeimet Juliettel, melyre elkezdtem maszturbálni. Magamhoz nyúltam, hogy legyen egy kis reményem. Könnyebbnek éreztem magam. Simogattam és húzogattam is a virslimet, és csakis Julietre gondoltam. S mikor már készen voltam, lemostam péniszemről a spermákat, de ekkor megjött az ihlet. Kutyafuttában megmostam a kezem a folyóban és a névjegyzékemből kiválasztottam Gergő telefonszámát, mert rájöttem, hogy ő az IAA laborjában van, és ha értesítem a történtekről, akkor az IAA egy erősebb csapattal fog érkezni a megmentésünkre. A mobil kicsöngött, ameddig izgatottan vártam, hogy felvegye, csakhogy hátulról leütöttek egy bottal. Elvesztettem eszméletemet, a fekete Badgeremet pedig bedobták a vízbe, ennek eredményeként megsemmisült az összes emlékem Juliettel. Ki kellett volna tennem a fotókat Lifeinvaderre, de hülye voltam. A telefonkészülék kártyája elázott, és csak annyi maradt meg bennem utoljára, hogy látom, amint a Badger elsüllyed a mélyben.
Körülbelül hat-hét órával az események után finom halszagra ébredtem a Holt-Anud partjainál egy piros lepedőn feküdve. Mikor kinyitottam szemeimet, megláttam Achillest, aki egy farakás mellett sütötte a halakat. Csábító volt az illatuk, de amint megláttam a homokban azt a botot, amivel leütöttek, egyből ráeszméltem, hogy ő dobta a folyóba a mobilomat és ő ütött ki. Felegyenesedtem és ordibáltam vele. Furcsa módon most nem volt rajta a kalapja, hanem egy citromsárga pólóban és egy halványbarna rövidnadrágban rikított. Mivel levette a kalapját, kiderült, hogy ő valójában kopasz. Valószínűleg leborotválta a haját.
- Achilles! - ordibáltam nagy ajakmozgással. Képes lettem volna megölni őt.
- Jó reggelt, Róbert. Kérsz egy kis halat? Nagyon finom csemege kora reggel - mosolyodott el, de belőlem csak foszlott az indulat.
- Maga öreg f*sz! Leütött engem, a telefonomat meg bedobta a vízbe! Miért?!
- Így igaz, én voltam. Tudtam, hogy nem fogsz örülni neki, de hát ez van... - vállat vont, miközben sütötte tovább a halakat.
- Nézzen rám, Achilles! - rángattam meg vállát, mert háttal ült nekem. Ő mindössze rám nézett, majd megparancsolta, hogy üljek le mellé.
- Ülj le mellém, Róbert és elmondok mindent - szabta meg, mire én szó nélkül leültem.
- Na, akkor elmondja, hogy miért tette?
- Igen, de előtte egyél egy kicsit - nyújtotta át a forró halat egy műanyagtányéron.
- Nem vagyok éhes, Achilles! A csajomat el akarják adni egy arab sejknek, sőt lehet, hogy már régen eladták neki, mert már reggel van...
- Kétlem, hogy megtették volna, mert még mindig ott áll az a jacht.
- Minden perc számít, Achilles! Mondja el gyorsan, hogy miért tette, és már itt sem vagyok - sietettem hadarva.
- Mégis hová mennél, Róbert? Egyedül vagy. A pisztolyodat elvettem, a telefonodat meg eldobtam a vízbe - ábrándított ki.
- Hívnék segítséget az egyik IAA repülőgépből. Biztosan van még olyan, amelynek a jeladója még működik.
- Kétlem, hogy el tudnál jutni odáig egyedül. Felfegyverzett cigányok és arab terroristák őrzik.
- Mi? Már arabok is vannak ott? - hökkentem meg.
- Igen. Ez valószínűleg azt jelentheti, hogy Abu Mohamed bin an-Omar megérkezett, mert mikor te voltál ott, akkor még nem voltak a területen arabok, csak cigányok.
- Honnét tudsz erről?
- Én mindent tudok, Róbert... Láttunk téged. Ott voltunk, mikor megölted Gödit, és akkor is, amikor menekültél autóval.
- Ha ott voltatok, akkor mi a francért nem segítettetek? - méltatlankodtam tudatlanul.
- Kíváncsiak voltunk, hogy meddig bírod, mit fogsz cselekedni, és még sorolhatnám... Egyszóval, arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan viselkednél egy ilyen sorsdöntő helyzetben, és kiálltad a próbát. Helyesen cselekedtél. Megölted Gödit, elmenekültél, és most itt vagy velem - gratulált megveregetve vállamat.
- Ez most azt jelenti, hogy kipróbáljuk, hogy milyen élesben, és segítetek nekem? - rukkoltam elő az ötlettel lelkesen.
- Nem. Nem fogunk kockáztatni egy lány miatt, mégis volt értelme, hogy elrabolták, mert legalább tanultál a hibáidból és sokat is fejlődtél.
- Achilles, maga annyira egy konzervatív f*sz! Ne legyen már olyan, mint az apám, könyörgöm. Minek ennyire konzervatív?! Értse már meg, hogy szerelmes vagyok, és hogy meg akarom menteni Julietet, mert máskülönben eladják őt! - visongtam.
- Nem vagyok konzervatív, csupán csak bölcs...
- Jó, akkor maga bölcs! - álltam meg egy szösszenetre. - Segítsen, kérem! Küldje a bandáját és engedje meg, hogy hívjam az IAA-t. Meglátja, meg fogjuk tudni menteni Julietet.
- Itt most nem Julietről van szó, Róbert. Nem akarom kockáztatni az életünket... a KG Team Gang fontosabb!
- Jaj, Achilles, hagyja már ezt a KG Team Ganget! Mondja már el, hogy mi baja van velük. Engem azért bántottak régebben az interneten a KG-s tagok, mert rosszul írtam helyesen, de azóta már sok év eltelt, és megváltoztam. Értse meg, hogy engem már nem érdekel a KG Team Gang. Túlléptem a régi dolgokon, mert már jól tudok írni és író akarok lenni, érti?
- Nem temiattad utálom őket...
- Akkor miért? - érdeklődtem kíváncsian.
- Megölték a családomat - bökte ki zavartan.
- Ó, ezt nem tudtam, Achilles... Részvétem... - Teljesen meglepődtem a szavak hallatán. Ezt azért nem gondoltam volna.
- 2013-ban, mikor elutaztam Srí Lankába, az azért történt, mert a családomat hónapokkal ezelőtt meggyilkolták. Haky emberei felgyújtották a házamat. A feleségem, a lányom és a fiam bennégtek...
- Achilles, ezt én tényleg nem tudtam... - dadogtam. - Miért nem mondta el ezt nekem eddig?
- Mert nem értetted meg volna, de most már tudsz gyilkolni, most már megérted, remélem - megtörölte izzadt homlokát. - Megölték a szeretteimet, mert megpróbáltam lebuktatni a KG Team Ganget a bűncselekményeik miatt. Rendőr voltam korábban, akárcsak Haky. Együtt harcoltunk az igazságszolgáltatásért, de amint megtudtam, hogy ő a KG Team Gang igazi vezetője, megpróbáltam lebuktatni, de ő bosszúból kinyírta a családomat. 2013 februárjában, mikor folyton sírtál nekem Gyuriék miatt, elmentem Srí Lankába, mert Haky és a KG Team Gang tagjai megpróbáltak megtudni Afganisztánnal kapcsolatosan egy fontos dolgot. Ez a dolog igazából egy "hely"... egy amolyan másik világ... hogy is mondjam... az egész világ Afganisztánba akar eljutni az a bizonyos "hely" miatt... Itt most nem az olaj a lényeg, hanem az a bizonyos "hely"... Az a "hely" nagyon fontos az egész világ számára, de erről én már többet nem mondhatok...
- Tehát, te azért mentél el Srí Lankába, mert Hakyék ott rejtőztek el, hogy megtudjanak dolgokat arról a "helyről", ugye? - próbáltam összegezni a dolgokat szelídebb hangnemben.
- Igen. Elmentem oda, de megszöktek.
- És megtudtak valamit arról a "helyről"? - tudakoltam.
- Nem, nem sikerült nekik. Üres kézzel távoztak.
- Értem. Szóval, akkor emiatt utálod a KG Team Ganget, igaz?
- Igen. Azt akartam, hogy a KG Team Gang meglakoljon a családom miatt, ezért is akartam, hogy te is gyűlöld meg őket, mert neked eleve rossz volt a kapcsolatod velük - regélte őszintén. Most már mindent értettem.
- Achilles, megölöm neked Hakyékat, ha segítesz nekem megmenteni Julietet, rendben? Megígérem, hogy a KG Team Gang meglakol a bűneik miatt.
- Rendben, legyen - rázta meg fejét egyhangúan.
- Akkor ez most azt jelenti, hogy segítesz? - Tátva maradt a szám.
- Igen, azt - vigyorgott velem együtt. - Na, de edd meg azt a halat, mert kihűl.
- Rendben, főnök - haraptam bele az ételbe felhőtlenül.
Az esemény után megettünk mind a ketten a halakat, míg meg nem érkezett a felmentősereg. Megannyi segítőkész férfi jött el hozzánk terepjárókkal és sportautókkal megspékelve, mi több ott volt az egyik legjobb haverom, a göndör, barna hajú Leandros. Amint megláttam, átöleltük egymást. Vele tényleg jó volt a viszonyom, ellentétben Rurekevvel, Oktyeppel és CMYlozzal. Természetesen Rurekev, Oktyep és CMYloz is ott voltak, de őket nem öleltem át, sőt kezet sem fogtam velük! Ekkortól fogva értesítettük a fejleményekről az IAA-t, akik az FIB és egy sokkal fejlettebb NOOSE csapat támogatásával indultak el a Holt-Anudhoz, ezenfelül a katonaságot is belevonták a harcba, akik vadászgépekkel készültek a Cigány Maffia és az arab terroristák bázisának a lebombázásával.
Innentől kezdve mindannyian készen álltunk a támadásra. Lerohantuk a bázisokat. Achilles bandája, az IAA, az FIB, a NOOSE és a katonaság szaporán irtották a népet. Én a Holt-Anud nyugati részéhez mentem, ahol egy távcsővel figyeltem, hogy kiket tartanak fogva. A túszok között ott volt Jozsó, Patrik, Feri bácsi és a két rosszcsont, Rómeó és Júlia is. Meglepett, hogy a három idiótát is elkapták. Biztosan Feri le akarta szopni Kopriát, hogy elengedje a tartozását, de Kopria annyira ideges lett, hogy elfogta Ferit és a rosszcsontokat is, mert ők hülye óvodás gyerekek, akiknek esti mesét kéne nézniük a tévében, nem pedig bérgyilkosságokat végrehajtani. Ezt végiggondolva Feri meztelenül neki volt kötözve egy céltáblának és éles darts nyilakkal dobálták a hülyegyereket. Egy szál pöcsben ott kiáltozott, pedig ez nem is fájhatott neki, mert ezek a nyilak műanyagból voltak, de ő mégis eljátszotta a hattyúk halálát. Jajgatott, mint egy hisztis fürdős k**va, akinek épp beakasztottak volna egy farkat. Komolyan mondom, ez az ember nem volt normális! Ki az a hülye, aki női ruhákban jár? Jó, Trevor még ennyire ostoba, de ő egy szent Ferihez képest... A későbbiekben Feri kanszőrös kukacát dobálták meg. Felállt a szőr a hátamon a látványtól! Ez az ember nem borotválta a farkát! Na jó, én sem borotváltam, de ez már egy másik történet...
A továbbiakban átváltottam egy mesterlövészpuskára, mely mellettem hevert egy domb tetején. Becéloztam az őröket és lőttem. Kettőt egyszerre találtam el. Pontosan a fejükön hatolt át a golyó. Ezt látva társaik felriadtak, lövöldözve az irányomba, de a hátam mögött lévő ügynökök, katonák és Achilles csatlósai rohamosan leloholtak a dombról. Ellenlábasaim majd' befostak a félelemtől. A védelmezőim lekaszabolták őket. Fentről néztem, hogy hogyan végzik ki a cigányokat, habár arabokkal még mindig nem találkoztam, biztosan a jachtban lehettek. Miután az objektumnál az összes fegyőr meghalt, kiszabadítottam Jozsót, Patrikot, Júliát és Rómeót, de Ferit már nem akartam... A megmentők jót röhögtek rajta. Ők sem akarták kiszabadítani, de mégis voltam annyira jószívű, hogy egy késsel elvágtam a köteleket. Feri erre a reakcióra meg akart csókolni, de hasba rúgtam, ennek fényében beleesett a vízbe.
(Aláfestő zene: https://www.youtube.com/watch?v=mWuDwNysX-A )
- Róbert, a jacht körül motorcsónakok vannak! - hívta fel rá figyelmemet Jozsó lármásan.
- Baszki', ezek a sejk emberei! El kell oda jutnom, most azonnal! - kezdtem gondolkodni heves szívdobogással. Nagyon fel voltam izgulva. Rettegtem, hogy a sejk elveszi előlem galambomat.
- Ott egy jetski! Szállj fel rá! - utasította Patrik, mire beinvitálódtam a járgányba. A jetski fehér színű volt és fekete felirattal rá volt írva, hogy "White Horse".
- Várj meg, Robcsi! Jövök utánad, szerelmem! - S azzal Feri beindított egy piros, fehér "Gay 69" feliratú jetskit nem messze tőlem, és üldözőbe vett.
- Hagyjál már békén, Feri! Meg kell mentenem Julietet! - szóltam rá, miközben a cigányok lőttek ránk a mólók tetejéről karabélyokkal.
- Nem, neked engem kell megmentened! Gyere, és tégy magadévá, óriás!
- Szállj már le rólam, te mocskos b*zi! Fiatal és szép vagyok, nem akarok olyan lenni, mint te! Hagyjál!
- Nem mondok le rólad, szépfiú! - Begyorsította a jetskit, és elém vetődött. - Most pedig megcsókollak.
- Elmész a picsába! - A jetskimmel oldalról meglöktem az övét, így Feri nekiment egy stégnek.
Az ütközésnek köszönhetően leesett a vízijárműről, s a stég közepére landolt, ahol a cigányok kezelésbe vették. Annyira megelégeltem ennek az embernek a viselkedését, hogy meglőttem a pisztolyommal a stégnél lévő PB-gázpalackokat. Egy hatalmas robbanással a levegőbe repült a stég. Feri a cigányokkal együtt megsemmisült.
Nem sokkal az események után elpusztítottam még egy-kettő mólót és stéget az ott elterülő PB-gázpalackokkal, de már indulnom kellett az eredeti célom felé. Mindenféle gondolatomat félretettem és már száguldottam is a végső állomáshoz. A hajsza ideje alatt a jachtról díszes agalt, hosszú disdását (ing), egy hosszú kafijját (kendő) és egy bist viselő három arab férfi tüzet eresztett AK-47-es lőfegyveréből. A jetski kormányát vezérelve kikerültem lövéseiket, viszonozva a tüzet pisztolyomból. Három golyót használtam el, és mindhárom sikert aratott: az első eltalálta az egyiknek a fejét, a második elérte a másiknak a mellkasát, a harmadik pedig a legutolsónak a szívébe vájt lyukat. Erre a reakcióra Csikraszkik egy rakétavetővel lépett elő a jacht fedélzetéről. Célzott és lőtt. Elkerültem a rakétát egy gyors mozdulattal, de erre ő egy újabbat lőtt ki rám. Azt is nagy nehezen kikerültem, mégis tátva maradt a szám. Újfent három AK-47-es arab szórta a golyókat, sőt három másik jetskis cigány lőtt rám egy uzival, bezzeg nekem csak egy pisztolyom volt. A kormányt elfordítottam balra, hogy legyőzhessem a kergetőimet, mert nem bírtam volna figyelni Csikraszkik rakétáira. Ez alatt az idő alatt a cigányok az uzijaikkal próbáltak meg kicsinálni, de voltam annyira ravasz, hogy csórtam gránátokat Achilleséktől, mikor hívtuk a felmentősereget. Kitéptem a zsebemből a gránátot, kitartottam, majd pár másodperc múltán elhajítottam. A robbanás explodálta az első kettő jetskit, de az utolsó még mindig bírta a strapát. Visszaváltottam a pisztolyra, hátrafordultam, majd meghúztam a ravaszt egymás után kétszer: a sofőr és a háta mögött ülő roma a vízbe zuhant. Megkönnyebbülve visszafordultam a jachthoz, és egy gránáttal jutalmaztam meg a három arabot. Allah követői a paradicsomba vagy a pokolba kerültek, míg én átugrottam a jetskiről a jachtra. A jetskim felrobbant, mert Csikraszkik eltalálta egy rakétával, tehát időben ugrottam le róla. Ekkortól kezdve felvettem egy AK-47-et, felkocogva egy rövidke lépcsősoron. Miután felértem, Csikraszkik fegyvertelenül volt. Az RPG-ben már nem volt rakéta és eléggé egy gyáva alak is volt. Hiába volt nagyképű, a világ leghazugabb és leggyávább embere volt ő.
(Eddig tart)
- Küzdj meg velem, Csikraszkik! - uszítottam magamra bátran.
- Nem, majd másko', seggfej! - galoppolt el gyáván.
Pillanatok alatt sprinteltem utána. Csikraszkiknek az volt a legnagyobb előnye, hogy ő gyorsabban futott, mint én, de az igazság az, hogy ez sem segített rajta sokat, mert volt annyira eszetlen, hogy a vezetőfülkéhez rohant, ahová zsákutcába keveredett.
- Csikraszkik, nem mehetsz már sehová... ma meg fogsz halni!
- Nem, te fogsz meghalni, faszfej!
- Egy AK-47-em van, neked meg csak az öklöd. Nem evidens, hogy én fogok nyerni? Szétlőhetem azt a mocskos, drogos pofádat.
- Na, gyere és játsszuk le! Te és Én. Bunyóban! - Felállt támadóállásban.
- Csikraszkik, az unokatestvérem, Kevin is elvert téged, és én is megvertelek a buszban. Te egy annyira beképzelt pöcs vagy, hogy az leírhatatlan... Szánalmas vagy - undorodtam el. - Gyáva és hazug féreg vagy, de nem akarom húzni az időt, mert tudom, hogy úgyis elmenekülnél megint... Ég veled! - Épp húztam meg volna a ravaszt, de üres volt a tár. - Baszd meg!
(Aláfestő zene: https://www.youtube.com/watch?v=vAEasjDpbDE )
Csikraszkik öntelten és nevetve megtámadott egy késsel, melyet a kormánylapát melletti asztalkáról vett le. Elbízta magát, hogy meg fog engem ölni, mert kifogyott a lőszerem, pedig ő is tudta, hogy százszor jobban verekszem, mint ő, de ő mégis olyan töketlen volt, hogy újból és újból megtámadta azokat, akik már egy csomószor elverték azt a taknyos orrát. Ilyen volt Kevin is. Ő is milliószor elverte ezt a barmot Kopriával együtt. Ha Kevin ennyiszer megverte, akkor miért ne verhettem volna meg én is? Megszorítottam ökleimet, megvárva Csikraszkik első vágását. Kivédtem a csapást, bemosva egyet arcába, majd tökön is rúgtam. Összerogyott, de a kés még mindig a kezében volt. Össze-vissza hadonászott a bicskával a levegőben. Azt hitte, hogy meg tud vele sebzeni, de tévedett. A cipőmmel arcon rúgtam. Elterült a padlózaton, ráesve a kapcsolótáblákra. Nem tudom, hogy ezt a véletlennek köszönhettem, de Csikraszkik aktivált egy titkos bejáratot a sejk rejtekhelyéhez. Megnyílt egy hasadék a jacht közepén. Egyből tudtam, hogy Kopria és a sejk is ott lesz. Csikraszkik keze eme minutumban beleragadt az egyik kapcsolótáblába. Nem tudott szabadulni sehogy sem. Kegyetlenül otthagytam neki búcsúajándékként egy pompás gránátot, mialatt a vezérlőpultnál lógó kötélen lecsúsztam, mely a jacht másik végéhez vezetett el. A csúszás közben a gránát durrant egyet, melynek az lett a vége, hogy leomlott a jacht hátsó része, ahonnét még feljöttem. Gonosz műröhögés során átcsúsztam a jacht végébe, de előttem arabok tündököltek. Mély kitartással és elszántsággal leugrottam a hasadékba. Mákom volt, hogy nem találtak el ugrás közben. Mire leértem, figyelmes lettem, hogy a lent lévő terem szépen volt díszítve. Drága bútorzat, túldíszített csempék, giccses ablakok és monumentális szobrok voltak. A barokk stílusirányzat szerint építették fel. Éreztem, hogy Juliet a közelben volt, ezért is szedtem fel egy hangtompítóval felszerelt Glock 17-et egy plazmatévé melletti polcról. Körültekintően kellett haladnom tovább egy hosszú folyosón, ahol többféle terem volt található. Ezekben a termekben általában fegyvereket, drogot és halomnyi tnirofot tároltak. Milliós összegű lóvé volt a kabinban, de nem volt időm a pénzzel foglalkozni, mert folyton-folyvást arabok jelentek meg a kabinok előtt, akiket kénytelen voltam eltenni láb alól a hangtompítóval. A történtek folyamán már majdnem végeztem, viszont az egyik szobában találtam egy táskába rejtett tapadóbombákat. Gondolkodás nélkül feltettem a hátamra, teletéve a hajó belsejét a bombákkal. Miután már készen voltam, felfigyeltem Kopria és egy öreg sejk hangjára, amint egy bedrogozott lányt hurcoltak a kijáratnál. Menten utánuk eredtem a Glockkal. Ők egy aranyozott Squalo motorcsónakba ültették bele egyetlenemet, akinek a haja kócos, szemei pedig sápadtak voltak a sok kábítószertől. Juliet nem volt a tudatánál, ezért sem tudta használni a képességeit. Rögtönzött léptekkel elértem a fogva tartókat, de ők addigra már elhajtottak. Hál' Istennek egy másik Squalo volt a közelben, melyet egy ismeretlen arab vezetett. Fejbe lőttem a csókát, beledobva holttestét a vízbe, és már szeltem is át a folyót, mielőtt aktiváltam a detonációt. A jacht a folyó mélyére süllyedt. A sok fegyver, drog és zsozsó a halaké lett.
- Eladlak a bolhapiacon, te k**va! Jó cigányzsetont és cigányaranyat fogok érted kapni! Egy háremben fogsz baszni ezzel a dagadt öregemberrel itt mellettem - manifesztálta szívtelenül Kopria Julietnek. Érdekesség, hogy az öreg Abu Mohamed bin an-Omar egy szót sem értett.
- ماذا قلت له؟ (Mit mondtál neki?)
- !أنا فقط أقول أن تستمتع الوقت الذي يقضيه معك يا سيدي (Csak azt, hogy élvezni fogja a veled eltöltött időt, nagyuram!) - hazudozott nyalizva az idős sejknek, ki a csónakot vezette a kormánnyal. Valószínűleg Kopria ezeket a szavakat egy internetes webfordítóból magolhatta be. Juliet eközben még mindig kába volt. Fel sem fogta, hogy mi történik körülötte.
- Allah akbar, faszszopók! - ütköztem neki az ellenséges Squalónak.
- من هذا؟ (Ki ez?) - tájékozódott Mohamed zaklatottan.
- !روبرت بوك، عشيقها (Róbert Bock, a lány szeretője!)
- Ennyik vagytok, ti gyíkok! Elraboljátok a szerelmemet, hogy pénzt kapjatok érte?! Szégyentelen mocskok a cigányok és az arabok! Itt az ideje, hogy találkozzatok Allahval a pokolban! - A mondat végére a Glockommal kilőttem Kopria lábát, átszökkenve a sejk csónakjára.
- Róbert! - ismételte el nevemet Kopria, de a hangja alapján olyan volt, mint egy idegbeteg, mert a terve kudarcba fulladt.
- Most meghalsz, te nyomorék! - ütöttem szét az arcát. - Ezt azért, mert folyton basztattál az iskolában! Ezt azért, mert egy büdös cigány vagy! Ezt azért, mert egy nagyképű és nyomorék g*ci vagy! Ezt azért, mert egyfolytában csaltál az ATG: Andreas Sanban és gyilkoltad az ártatlan NPC-ket! Ezt azért, mert ATG-függőnek neveztél, pedig más játékokkal is játszottam, nemcsak az ATG-vel, te b*zi! Ezt pedig azért, mert megszülettél! - Az utolsó mondat végére Kopria fogai ki voltak törve, arca pedig verejtékezett a vértől. Agyonvertem, mert megérdemelte.
- Dög'... ülj'... mög', té'... fázs'! - akadozott meg véres ajakkal megfejelve.
-
Az idő csak robog, az élet temető... - Kibocsátottam a Glock 17-ből egy bazi nagy lövedéket. A golyó szétpuffantotta Kopria agyát. Az agyvelői belepték a ruhámat és a motorcsónakot is.
- !وقف، أو الفتاة تموت (Állj, vagy a leány meghal!) - A sejk egy kést szorított Juliet nyakához. Juliet már teljesen magánál volt.
- Bébi, hát jól vagy. Annyira örülök - fabuláztam boldogan.
- Robi, ne add meg neki magad! Én nem vagyok fontos! Ez csak egy csapda! - kiabált Juliet, de a sejk erre jobban megszorította a tőrt.
- !إسقاط بندقية (Dobd el a fegyvert!)
- Mi van?! Ezt szót sem értek, te gyíkarc. Beszélj már normálisan.
- !إسقاط بندقية (Dobd el a fegyvert!)
- Blah-blah-blah... Szart sem értek, hogy mit pofázol, te dagadt szar! - gúnyoltam ki tréfálkozva. Tényleg nem jöttem rá, hogy mire gondolt.
- !سوف يقتلها (Meg fogom ölni a lányt!)
- Nem érted, hogy most sem értem, hogy miről beszélsz?
- !سوف يقتلها (Meg fogom ölni a lányt!)
- KURVÁRA NEM ÉRTEM A TE KIBASZOTT NYELVEDET! - baromkodtam vele idegességet színlelve, de Juliet a folyó mélyéről felhozott a képességével egy vasmacskát, melyet beleállított a sejk nyakába.
A horog kampója belepte a főellenség nyakát. Mohamed elejtette a kést, Juliet pedig egy forró csók kíséretében meghálálta, hogy eljöttem érte a "fehér lovammal". Mohamedet ezután megfojtotta a horog, ám bosszúból még ki tudott venni a kendőjéből egy gránátot, melyet aktivált is. Smárolás során kinyitottam véletlenül a szemem, s akkor láttam meg, hogy a sejk velünk együtt akar meghalni.
- Juliet, ugorj! - karoltam át, beleugorva vele együtt a vízbe, de a detonáció gyorsabb volt.
(Eddig tart)
A robbanás megsebzett bennünket ugrás közben. Csoda, hogy túléltük, holott Juliet elvesztette eszméletét, miközben beestünk a folyóba. Éppen merülni kezdett, mégis nehézkesen felhúztam őt, kiúszva a partra. Kellett egy kis idő a szárazföldre való eljutáshoz. A karomban tartottam őt mindvégig. Ekkortájt Achilles, Rurekev, Oktyep, CMYloz, Leandros, Júlia, Rómeó, Jozsó és Patrik megtaláltak bennünket a szárazföldön. Odafutottak hozzánk, és próbáltak segíteni, de virágszálam nem tért magához. A hasa és a háta tiszta vér volt.
- Juliet, kelj fel, kérlek. Bébi, kelj fel, kérlek! Maradj velem! Ne menj el! Juliet, kérlek! Még nem szabad meghalnod! Ne hagyj itt engem! Bébi! - Nyomogattam a szívét, hogy újraélesszem, de ez már nem segített. Úgy tűnt, hogy meghalt. Rurekev szó szerint sírni kezdett! Sohasem láttam még őt sírni. A többiek pusztán osztoztak fájdalmammal, mégis megpróbáltam a szájon át lélegeztetést, mely bevált. Bekaptam Juliet száját, miközben levegőt próbáltam adni neki, s ekkor egy tengernyi vizet köhögött fel. Soha életemben nem voltam még annyira boldog, mint akkor. Virágszálam nem halt meg! Velem maradt ebben a kegyetlen világban. A sors megkegyelmezett nekünk. Olyannyira megkönnyebbültünk, hogy a lélegeztetés után nyelvesen csókolóztunk. A nyelvem csak lubickolt szájában. Nagyon romantikus volt. Rurekev a könnyeivel küszködött, a többiek pedig tapsoltak és nevettek.
Két héttel később...
2015. július 10-én, két héttel az események után Juliet a tizennyolcadik születésnapját ünnepelte. Úgy gondoltuk, hogy kibéreljük a Lovardát és rendezünk neki egy partit. A bulin részt vett Jozsó, Patrik, Gergő, Rómeó, Júlia, Dr. Curtis Baker, Achilles, Rurekev, Oktyep, CMYloz, Leandros, Felícia, az öcsém, Gerry, apám munkásemberei, a középkorú Zoli és Mari néni, a nagyapám és annak barátnője, aztán az osztálytársaim, azaz Máté, Kinga, Barbi, Luca, Adri, Enikő, Bettyah, Laura, Csenge, az unokatestvérem, Tess, a töritanárom, Péter Öljő, az informatikatanárom, Imre Teknősbéka, a fizikatanárom, Márta Fizikus, a kémiatanárom, Attila Nindzsa, a szigorú tesitanárom, Zsigmond Vasgyúró, az ex-matektanárom, Tonhy Rottlestiren, az ex-irodalom-, nyelvtan- és történelemtanárom, Gabriella Budavári, az új nyelvtan- és irodalomtanárom, aki olvasta a regényemet, Evelin Kocboklerné, a némettanárom, Tamás Sámuel, Dávid a B-ből, Balázs és Gábor az alsó tagozatból, az egyik osztálytársam, Enikő öccse, aki szintén Dávid volt és Gyuriék egyik osztálytársa, Szilárd, azaz Márk Kemény, ezen kívül Achilles emberei, az FIB, az IAA és a NOOSE tagjai is eljöttek a bálra, illetve Krisztián Csűszös, Ági Méreg, Tibor Bölcs, Miklós Gigantikus, Péter Tüskés és Ági Részeg is a meghívottak között voltak. Krisztiánt csak engesztelésképpen hívtuk meg, ugyanis sajnáltam, hogy miattam tönkrement az autója, de Curtis állta a költségeket Juliet megmentéséért.
- Róbert, köszönöm, hogy elhívott a partira - súgta a fülembe az öltönyös Curtis kólát iszogatva.
- Nincs mit, doki. Ez csak természetes - kacsintottam.
- Tudja, hálás vagyok, hogy megmentette Julietet. Ha maga nem lett volna, akkor Juliet már régen egy háremben elégítene ki egy öreg sejket.
- Azért tettem, mert szeretem Julietet - feleltem őszintén.
- Tudom, és őszintén elmondom, hogy félreismertem magát. Tévedtem magával kapcsolatban, Róbert. Talán nem is hiszi, de büszke vagyok. Julietnek tényleg szüksége van magára, és ez a parti is fergeteges ötlet volt! Gratulálok! - mondta vidáman. Curtis tényleg megváltozott. Másképp tekintett rám, mint azelőtt.
- Köszönöm. Jólesnek szavai, Curtis - mosolyodtam el.
- Na, nekem mennem kell. Vár a táncparkett. Táncolok egy-két csinos lánnyal. Nagyon szépek a lányosztálytársai, Róbert. Szúrnám őket! - kacagott jókedvűen.
- Sok sikert, Curtis - vigyorogtam.
- Ja, és mondanék még valamit - fordult vissza. - Mivel segített megmenteni Julietet, ezért megpróbálok intézkedni Axel Osborne-nal kapcsolatban. Nem ígérek semmit, de megpróbálom meggyőzni az IAA és FIB amerikai vezetőit és az USA miniszterelnökét, Joe Lawtont, hogy engedjék szabadon Axelt. Írni fogok egy kérvényt. Remélem, így már jóban leszünk.
- Köszönöm, Curtis! Ez tényleg rendes Öntől. Na, de menjen. Várják magát a lányok, vén róka! - nevettem fel.
- Ez az! Buli van! 69, 69, 69! - vihorászott Curtis bepörögve.
Nem sokkal ezután Julietet bevezettem a terembe, eltakarva szemeit egy kendővel. Ő egy kék koktélruhát és egy szép kristályos nyakláncot viselt, én pedig egy fekete öltönyt, egy fehér inget és egy fekete öltönynadrágot. Amint levettem róla a kendőt, a részt vevők felköszöntötték őt, és egy hatalmas epres tortát hoztak ki neki. Juliet annyira boldog volt, hogy lesmárolt. Csókolóztunk, midőn az emberek tapsoltak és fotókat csináltak rólunk. A csókja izgató és szenvedélyes volt. Állt a farkam egész idő alatt...
- És ez volt az én kalandos életem Juliettel... Egy héttel a buli után visszaköltözött Amerikába az IAA-vel együtt, utána a szüleim és a bátyám is hazajöttek, így kénytelen voltam megcsinálni az ötvenórás közösségi szexszolgálatot, ahogyan a kémiatanárom mondta mindig - fejeztem be mondandómat lehúzva a whiskyt.
- Hmmm... érdekes, mit ne mondjak...
- És most mi lesz, Károly? Most már mindenről tud. Segít nekem, hogy helyes döntéseket hozzak?
- Én segíteni nem tudok, csak tanácsokat adhatok, de talán most minden megváltozik az életedben - bölcselkedett, miközben valamiféle fehér krémet fogdosott egy tányéron.
- Igen? És mitől is?
- Holnapra majd meglátod.
- Jól van - vállat vontam kortyolva még egyet az italba. Eközben Károly motyogni kezdett indiánul. Fogalmam sem volt, hogy miről hablatyolt. - Maga most mit csinál?
- Tessék, kész is van - kente be hegeimet a krémmel. Ezeket a hegeket még Ifjabbik Jon Gravelli okozta nekem egy üvegszilánkkal. Alaposan és aprólékosan kente be a sebhelyeket az arcomon.
- Ez meg micsoda? Mit kent rám? - undorodtam el.
- Nyugi, ez csak nyugtatja az idegeket. Gondoltam, hátha segít.
- Jól van. Szerintem ez baromság, de azért fent hagyom. - A mondat végére hirtelen fáradt és gyenge lettem. Nem tudom, hogy mi volt ez. Olyan volt, mintha elment volna az erőm.
- Én most megyek, Róbert. Kösz, hogy elmondtad ezeket. Hidd el, minden rendbe fog majd jönni, idővel. - Felállt, és távozott. Én is így tettem nehézkesen, míg Patti meg nem állított.
- Robi, jól vagy? Kissé fáradtnak tűnsz. Ha gondolod, alhatsz a kocsmámban. Van egy vendégszobánk - ajánlotta fel aggódva.
- Köszönöm, de nem kell, Patti néni. Hazamegyek taxival, de azért kösz. További szép estét, szia!
Befejezésképpen hívtam egy taxit a telefonommal. Beszálltam, s alig bírtam ki, hogy ne aludjak el. Tíz perccel később hazaértem. Átnyújtottam a lóvét a sofőrnek, és már rohantam is be a lakásomba. Villámgyorsan mostam kezet, majd befeküdtem az ágyba, és már aludtam is. Szegény Nikóék szóhoz sem jutottak, csupán azt látták, hogy sietek a szobámba.
Az idő megy tovább, semmi sem változik...