Hozzászólás
Szerző: Luszie » 2019. 11. 16. 21:06
Fhu, előbb kiplatináztam, írnék róla néhány dolgot.
A szpoilereket ne olvassa el senki, aki ki tervezi kijátszani a játékot. Van benne néhány részlet, ahol a legnagyobb csavarokat fedem fel.
A sztori érdekes, nagyon eredeti.. a végén is sok benne a megmagyarázatlan szál, de ezen igazából ne akadjunk fent, így is élvezhető.
Ugye a sztori arról szól, hogy van egy Max nevű lány, aki egyik napról a másikra rájön, hogy befolyásolni tudja az időt, és ezt meg is teszi, hogy másokat megmentsen. A story előrehaladtával azonban kiderül, hogy a sok időbeutazás felborította a tér-idő kontinuum-ot, ezért a következményekkel szembe kell nézn, így vagy úgy.... Ennél többet nem árulok el. Aki ki akarja játszani, találkozzon újdonsággal. (de a további szpoiler-jeim már nagyon sokat felfednek!!)
A chapter-ek nem ugyanolyan jók, a 4. például szerintem a legrosszabb. Tele van vontatott, felesleges, nyalizós párbeszédekkel.. a nagyobb csavarokat leszámítva nem annyira volt élvezhető ez a fejezet. de példájul az eleje és a vége nagyon jó volt: amikor Chloe kerekesszékbe kerül, és kiderül, hogy Jefferson a gyilkos Sajnos a párbeszédek az 5. fejezetben sem túl jók, néhány kivétellel pl. Max rémálmában nagyon jók vannak, de ott az egész rész nagyon igényes
Szerintem az 5. chapter a legjobb, de az első a leghangulatosabb. Az összes chapterre olyasmi hangulatosságot vártam, mint az elsőnél, de ez nem volt így, sajnos. Azért ez nem feltétlen rossz, csak nekem csalódás.
Vannak ijesztőbb részek is a játékban. Például a "lopakodós" részek, vagy amikor chapter 4 végén kiderül, hogy Jefferson a gyilkos, és vele vagy egy szobában... Meg aztán, az 5. chapterben van egy rémálom, ami végig rémisztő elemekből áll, bár szerintem az a rémálom a játék legzseniálisabb része.
Összeségében 7/10-et adok a játékra. Az első chapter-t tekintve többre számítottam, nem játszanám újra, de azért sok élményt adott.
Story: 9/10 béna picit a befejezés, de sok a jó csavar, érdekesség
dialógusok: 6/10 - van, amikor a főhős nem releváns dolgokat kérdez más karakterektől, és hirtelen le is tudja zárni a beszélgetést, miközben lenne még miről beszélni. A story előrehaladtával egyre több az elcsépelt beszélgetés is.
Karakterek 7/10 - Nincsenek extrán érdekes karakterek, de persze végig találgatsz, hogy ki a "főgonosz", és talán Jefferson a legkevésbé sejthető
Hangulat: 7/10
Játékmenet: 6/10 -Vontatott, viszonylag lassú. 1-2 chapter után már "haladnál", de ez nem az a játék, amin végigrohansz. Annál érdekesebb, minél több részletre odafigyelsz, tehát én is ezt tettem. (Így viszont kissé bele lehet unni. Chapter 3 fele már vártam, hogy vége legyen a játéknak... 4-nél kicsit "szenvedtem", az 5. viszont nagyon élvezetes volt.)
Nem egy túlkomplikált játék egyébként. Ez a trófea-rendszerén, a sztori hosszúságán és az egész játék felépítésén látszik. Persze, ezzel nincs is gond, nem szabad egy játéktól sem elvárni, hogy tökéletes legyen, csak azért látni kell, hogy annak hiányosságai ennek a játéknak (is). Azért azt megértem, hogy miért lett ennyire híres. A történetmesélés zseniális ebben a játékban, kár, hogy más elemében annyira nem erős.
Ez a játék nem való mindenkinek, de aki szeret beszélgetni, és egy érdekes történetet megélni, annak mindenképpen ajánlom.